Badminton Nederland en de Carlton Eredivisie: samenwerking met mediapartners

Badminton Nederland en de Carlton Eredivisie: samenwerking met mediapartners

Eind vorig jaar is het bondsbestuur van Badminton Nederland gestart met een kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie.

SportSport

Ken je BC Trefzeker al?

Vragen als 'hoe maken wij de eredivisiewedstrijden aantrekkelijk voor (lokale) sponsoren?', 'hoe maken wij eredivisiewedstrijden aantrekkelijk voor de (lokale) media?' en 'welke kwaliteitsimpulsen moeten er plaatsvinden om de eredivisie daadwerkelijk het paradepaardje van Badminton Nederland te laten zijn?' hielden het bestuur bezig.

Op 18 oktober 2014 en 23 maart 2015 zijn daarover bijeenkomsten geweest met de eredivisieverenigingen. Vervolgens is een afvaardiging van de eredivisieverenigingen, LCW en bondsbureau samen met een adviesbureau aan de slag gegaan in een werkgroep. In deze werkgroep zijn de zwakke en sterke punten en de kansen en bedreigingen op een rij gezet. Deze zijn vervolgens met elkaar geconfronteerd, wat tot een aantal adviezen heeft geleid.

De adviezen

  • 1. De opzet van de Eredivisie dusdanig wijzigen dat er meer Play-Off-momenten komen en dat er meer wedstrijden zijn die er toe doen in de strijd om het landskampioenschap en degradatie.
  • 2. Allianties opzetten met regionale/landelijk media en bedrijven/partners om de eredivisie te versterken.
  • 3. Uitstraling en promotie rondom eredivisiewedstrijden versterken.
  • 4. De collectieve organisatie van de eredivisie (samenwerking in concurrentie) verder gestalte geven. Eredivisieverenigingen en bond moeten meer samen optrekken.
  • 5. Campagnes ontwikkelen: in samenwerking met mediapartners en bedrijven samen het badminton o.a. via eredivisiewedstrijden op de kaart zetten.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!