SportSport

Badminton Nederland en de Carlton Eredivisie: samenwerking met mediapartners

Badminton Nederland en de Carlton Eredivisie: samenwerking met mediapartners

Eind vorig jaar is het bondsbestuur van Badminton Nederland gestart met een kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie.

Ken je BC Drop Shot al?

Vragen als 'hoe maken wij de eredivisiewedstrijden aantrekkelijk voor (lokale) sponsoren?', 'hoe maken wij eredivisiewedstrijden aantrekkelijk voor de (lokale) media?' en 'welke kwaliteitsimpulsen moeten er plaatsvinden om de eredivisie daadwerkelijk het paradepaardje van Badminton Nederland te laten zijn?' hielden het bestuur bezig.

Op 18 oktober 2014 en 23 maart 2015 zijn daarover bijeenkomsten geweest met de eredivisieverenigingen. Vervolgens is een afvaardiging van de eredivisieverenigingen, LCW en bondsbureau samen met een adviesbureau aan de slag gegaan in een werkgroep. In deze werkgroep zijn de zwakke en sterke punten en de kansen en bedreigingen op een rij gezet. Deze zijn vervolgens met elkaar geconfronteerd, wat tot een aantal adviezen heeft geleid.

De adviezen

  • 1. De opzet van de Eredivisie dusdanig wijzigen dat er meer Play-Off-momenten komen en dat er meer wedstrijden zijn die er toe doen in de strijd om het landskampioenschap en degradatie.
  • 2. Allianties opzetten met regionale/landelijk media en bedrijven/partners om de eredivisie te versterken.
  • 3. Uitstraling en promotie rondom eredivisiewedstrijden versterken.
  • 4. De collectieve organisatie van de eredivisie (samenwerking in concurrentie) verder gestalte geven. Eredivisieverenigingen en bond moeten meer samen optrekken.
  • 5. Campagnes ontwikkelen: in samenwerking met mediapartners en bedrijven samen het badminton o.a. via eredivisiewedstrijden op de kaart zetten.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!