Iris Tabeling allergisch voor katten en een dominante Soraya de Visch Eijbergen

Iris Tabeling allergisch voor katten en een dominante Soraya de Visch Eijbergen

Vandaag is de dag van de laatste poule wedstrijd, een pittige tegen Singapore! De opstelling zou hetzelfde zijn als tegen Canada kregen we na de wedstrijd tegen Spanje te horen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na weer een helse nacht met veel gedraai lag ik nog steeds wakker om 1.30 en zag Selena haar telefoon pakken. Nou ik kan je vertellen... Ik proestte het uit, want ik was dus niet de enige en Sel kon haar verhaal over het niet in slaap komen, ongeloof, irritatie en dergelijke ook even vertellen!

Grappig en irritant tegelijk, dus toch maar een pilletje pakken om hopelijk snel te kunnen slapen. Daarna nog een leuk gesprek met Iris over de app gehad, bij haar was het natuurlijk gewoon normale tijd 's avonds. Ze had over me gedroomd en dit was het verhaal: ik kwam je nieuwe huisje kijken, was ergens weet ik veel waar. Ik moest eerst een vage trap op en toen een hoekje om. Daarna kwam ik binnen en toen had je opeens een kat! Maar a, ik ben daar allergisch voor, en toen ging de voordeur niet meer open en kon ik niet weg en die kat ging helemaal op me springen enzoo. Dramatisch! Nou zoals jullie begrijpen: dit was het verhaal van de dag!

Terug naar de dag die begon. Nog diep in slaap werden we wakker van een onwijze herrie, ook wel de wekker genoemd. We kwamen er met moeite uit om te ontbijten en de bus van 9.15 te nemen naar de hal. We konden namelijk nog trainen van 10-11 in de mainhall voordat we pas vanavond laat de baan op gingen. Na de training ben ik samen met Mark naar de massage gegaan hier om de hoek. Een beetje ontspanning, ze doen niet zo hard, zei Mark. Nou., dat was vandaag dus wel het geval, maar ik liet me niet kennen! Anyway, alles is los en we zijn klaar om te knallen vanavond!

De eerste wedstrijd tegen Singapore was de herendubbel van Jelle en Jacco. Onze mannen speelden een erg goede wedstrijd, goede focus en veel druk! De 1e set werd relatief eenvoudig gewonnen met nog maar 2 punten verlies na de rust! In de 2e set moesten ze iets meer aan de bak, maar ook daar weinig problemen en zo stond er na iets meer dan een half uur de 1-0 voorsprong op het scorebord.

Nu op naar de damessingel van Soraya. Een 11-9 voorsprong was een goed begin, maar dit hield helaas geen stand. Haar tegenstander ging toch wat beter spelen, daar waar ze in het begin nog aan het slapen was. De 1e set werd verloren met 17-21, op naar de tweede! Deze ging gelijk op en werd na een spannende strijd met 25-23 door Soraya gewonnen. Een beslissende derde set zorgde voor een 2-0 stand op het scorebord. Soraya domineerde het spel helemaal, top!

Tijd voor de singel van Mark. Tijdens zijn wedstrijd moest ik beginnen aan mijn warming up dus ik heb er zelf niet zoveel van gezien. De eerste set werd ruim verloren, maar in de tweede set bleef mark goed vechten en werd het nog spannend. Helaas kon mark niet aan het langste eind trekken en verloor net aan met 23-25 na hard vechten!

Lees de rest van dit artikel op een website van Badminton Nederland.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!