SportSport

Persbericht Badminton Nederland over nieuwe opzet Carlton Eredivisie

Persbericht Badminton Nederland over nieuwe opzet Carlton Eredivisie

Badminton Nederland heeft besloten om de opzet van de Carlton Eredivisie aan te passen. Sinds eind vorig jaar is onder leiding van een adviesbureau, samen met de eredivisieverenigingen en de Landelijke Commissie Wedstrijdwezen, in een werkgroep gezamenlijk gewerkt aan een kwaliteitsimpuls voor de Carlton Eredivisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit heeft er toe geleid dat met ingang van het nieuwe seizoen 2015/2016 een aantal veranderingen in de Carlton Eredivisie zal plaatsvinden.

Voor het volgend seizoen wordt de opzet van de Carlton Eredivisie:

  • Twee poules van 5 worden opgesteld op basis van de eindstand 2014/2015.
  • In fase 1 spelen alle 10 de teams in een Amerikaans systeem eenmaal tegen elkaar: alle wedstrijdpunten (gewonnen partijen) worden meegenomen in de stand.
  • Na fase 1 gaan de nummers 5 van beide poules rechtstreeks naar degradatiepoule.
  • De nummer 1 t/m 4 van beide poules spelen kwartfinales in best-of-2 serie tegen elkaar. Nr. 1A tegen 4B, 2A tegen 3B, etc.
  • De 4 winnaars spelen een halve finale in een best-of-2 serie om een plaats in de finale om het landskampioenschap, finale die in 1 wedstrijd op neutraal terrein wordt gespeeld.
  • De 4 verliezers van de kwartfinales worden toegevoegd aan de degradatiepoule, die uit 6 teams bestaat. De teams in de deze poule spelen een halve competitie. De nummers 9 en 10 komen conform de Promotie/Degradatieregeling in aanmerking voor degradatie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!