Persbericht Badminton Nederland over nieuwe opzet Carlton Eredivisie

Persbericht Badminton Nederland over nieuwe opzet Carlton Eredivisie

Badminton Nederland heeft besloten om de opzet van de Carlton Eredivisie aan te passen. Sinds eind vorig jaar is onder leiding van een adviesbureau, samen met de eredivisieverenigingen en de Landelijke Commissie Wedstrijdwezen, in een werkgroep gezamenlijk gewerkt aan een kwaliteitsimpuls voor de Carlton Eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit heeft er toe geleid dat met ingang van het nieuwe seizoen 2015/2016 een aantal veranderingen in de Carlton Eredivisie zal plaatsvinden.

Voor het volgend seizoen wordt de opzet van de Carlton Eredivisie:

  • Twee poules van 5 worden opgesteld op basis van de eindstand 2014/2015.
  • In fase 1 spelen alle 10 de teams in een Amerikaans systeem eenmaal tegen elkaar: alle wedstrijdpunten (gewonnen partijen) worden meegenomen in de stand.
  • Na fase 1 gaan de nummers 5 van beide poules rechtstreeks naar degradatiepoule.
  • De nummer 1 t/m 4 van beide poules spelen kwartfinales in best-of-2 serie tegen elkaar. Nr. 1A tegen 4B, 2A tegen 3B, etc.
  • De 4 winnaars spelen een halve finale in een best-of-2 serie om een plaats in de finale om het landskampioenschap, finale die in 1 wedstrijd op neutraal terrein wordt gespeeld.
  • De 4 verliezers van de kwartfinales worden toegevoegd aan de degradatiepoule, die uit 6 teams bestaat. De teams in de deze poule spelen een halve competitie. De nummers 9 en 10 komen conform de Promotie/Degradatieregeling in aanmerking voor degradatie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!