SportSport

Nederland wint in China van Singapore

Nederland wint in China van Singapore

Het Nederlandse team onder leiding van bondscoach Rune Massing was vandaag te sterk voor Singapore. De winstpartijen van Jacco Arends / Jelle Maas, Soraya de Visch Eijbergen en Eefje Muskens / Selena Piek waren voldoende om doorgang naar de volgende ronde af te dwingen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nederland heeft na winst op Canada en Spanje ook haar derde en laatste groepswedstrijd bij de Sudirman Cup gewonnen. In het Chinese Dongguan werd Singapore overtuigend met 4-1 verslagen, waardoor Nederland ongeslagen als eerste eindigde in poule A, level 2.

Het mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas zette Nederland op een 1-0 voorsprong door met 21/11 en 21/17 te winnen van het koppel Hee Yong Kai Terry en Hendra Wijaya. Soraya de Visch Eijbergen maakte er 2-0 van door een knappe zege op Chen Jiayuan. Na de eerste game te hebben verloren, kwam De Visch Eijbergen sterk terug in de wedstrijd en won deze uiteindelijk met 17/21, 25/23 en 21/12. In het mannenenkelspel verloor Mark Caljouw in twee games met 12/21 en 23/25 van Wong Zi Liang Derek, waardoor Singapore de achterstand terugbracht tot 2-1.

Net als tegen Spanje waren het opnieuw de Nederlandse dubbels die het verschil wisten te maken. Eefje Muskens en Selena Piek in het vrouwendubbel waren met 21/15 en 21/14 te sterk voor Yi Ling Elaine Chua/ Shinta Mulia Sari en in het gemengddubbel wonnen Samantha Barning en Jorrit de Ruiter met 2-0 (21/15, 21/19) van het Singaporese duo Danny Bawa Chrisnanta/Yu Yan Vanessa Neo.

Vrijdag 15 mei om 13.00 uur (Nederlandse tijd) speelt Nederland tegen Hong Kong om plaats 13 of 14.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!