Nederland wint in China van Singapore

Nederland wint in China van Singapore

Het Nederlandse team onder leiding van bondscoach Rune Massing was vandaag te sterk voor Singapore. De winstpartijen van Jacco Arends / Jelle Maas, Soraya de Visch Eijbergen en Eefje Muskens / Selena Piek waren voldoende om doorgang naar de volgende ronde af te dwingen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nederland heeft na winst op Canada en Spanje ook haar derde en laatste groepswedstrijd bij de Sudirman Cup gewonnen. In het Chinese Dongguan werd Singapore overtuigend met 4-1 verslagen, waardoor Nederland ongeslagen als eerste eindigde in poule A, level 2.

Het mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas zette Nederland op een 1-0 voorsprong door met 21/11 en 21/17 te winnen van het koppel Hee Yong Kai Terry en Hendra Wijaya. Soraya de Visch Eijbergen maakte er 2-0 van door een knappe zege op Chen Jiayuan. Na de eerste game te hebben verloren, kwam De Visch Eijbergen sterk terug in de wedstrijd en won deze uiteindelijk met 17/21, 25/23 en 21/12. In het mannenenkelspel verloor Mark Caljouw in twee games met 12/21 en 23/25 van Wong Zi Liang Derek, waardoor Singapore de achterstand terugbracht tot 2-1.

Net als tegen Spanje waren het opnieuw de Nederlandse dubbels die het verschil wisten te maken. Eefje Muskens en Selena Piek in het vrouwendubbel waren met 21/15 en 21/14 te sterk voor Yi Ling Elaine Chua/ Shinta Mulia Sari en in het gemengddubbel wonnen Samantha Barning en Jorrit de Ruiter met 2-0 (21/15, 21/19) van het Singaporese duo Danny Bawa Chrisnanta/Yu Yan Vanessa Neo.

Vrijdag 15 mei om 13.00 uur (Nederlandse tijd) speelt Nederland tegen Hong Kong om plaats 13 of 14.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Gayle Mahulette gedoodverfd winnares NK Badminton 2022?

Woensdag is de loting verricht voor de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2022 in Topsportcentrum Almere: Gayle…

26 januari 2022

Deze week kan badmintoncompetitie terug van start!

Deze week kan badmintoncompetitie terug van start!

Tijdens de persconferentie op dinsdagavond 25 januari kwam het kabinet met goed nieuws voor badmintonnend Nederland. Vanaf…

26 januari 2022

Smashing pakt twee verdiende punten tegen Amersfoort

Smashing pakt twee verdiende punten tegen Amersfoort

Met nog drie wedstrijden te gaan in de handhavingspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie, is het voor Smashing - dat nog…

23 januari 2022

Nipte overwinning voor VELO op gehavend Duinwijck

Nipte overwinning voor VELO op gehavend Duinwijck

De recente geschiedenis heeft aangetoond dat de wedstrijden tegen Duinwijck zwaar zijn voor VELO. Na een 1-7 en 2-6 verlies heeft…

23 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!