Jacco Arends en Selena Piek tonen wereldklasse in Sydney

Jacco Arends en Selena Piek tonen wereldklasse in Sydney
Moederdag 2019

Vandaag speelden verschillende Nederlandse (gemengd)dubbelkoppels hun eerste wedstrijden tijdens The Star Australian Open 2015 in Sydney. Het werd bijltjesdag voor de Oranjespelers. Toch was er een lichtpuntje.

› alles over het Badminton Festival!

Jorrit de Ruiter en Samantha Barning troffen de als vijfde geplaatste Chinezen Lu Kai en Huang Yaqiong en met 21-17 en 21-11 was het een korte partij van 33 minuten. Tijd voor een video-analyse van deze partij en daarna weer de blik vooruit.

De volgende Nederlandse partij was het gemengddubbel van Jacco Arends en Selena Piek tegen first seeds Xu Chen en Ma Jin uit China. Het werd een bijzonder spannende partij tussen dit Aziatische en Europese koppel. In de eerste game namen Arends en Piek al vanaf 4-4 afstand en hielden deze vast tot 15-21 winst. In de tweede game bleef het stuiver wisselen tot 18-18, waarna het Chinese koppel doorschoot naar 21-19. De beslissende game liet eenzelfde spelverloop zien, maar daar was het op 17-17 dat Xu en Ma naar 21-18 versnelden.

Een bemoedigend resultaat tegen de nummers twee van de wereldranglijst. Arends en Piek (zelf nummer 17 op de ranglijst) kunnen bouwen op deze wedstrijd, ze hebben hun absolute klasse laten zien en tonen klaar te zijn voor de wereldtop.

Zware pot tegen Indiase damesdubbel

Samantha Barning en Iris Tabeling speelden tegen Aswini Ponnappa en Jwala Gutta. Hoewel deze Indiase speelsters 21e op de wereldranglijst staan, is dat geen reflectie van hun niveau. Zeker de ervaren Gutta is van erg hoog niveau en stond enkele jaren terug nog 6e op de wereldranglijst.

In de eerste game namen Gutta en Ponnappa al vanaf 2-2 afstand van de Nederlandse speelsters en trokken deze met 21-13 naar zich toe. In de tweede game hebben Barning en Tabeling geen moment aansluiting gevonden met het spel van hun tegenstanders en vanaf 11-9 vergrootten Ponnappa en Gutta de afstand door met nogmaals 21-13 de partij te winnen.

Dobber voor Muskens en Piek

In haar tweede partij van de dag speelde Selena Piek ditmaal met Eefje Muskens tegen de Zuid-Koreanen Go Ah Ra en Yoo Hae Won. De Nederlandse topdubbelaars zijn in Sydney als achtste geplaatst, maar in de eerste game was dat feit volkomen irrelevant. Op 2-2 schoten de Zuid-Koreaanse speelsters uit de startblokken en de Nederlandse Kampioenes hadden het nakijken.

De tweede game kende een volkomen ander verloop. Hier was het Papendalse tandem beter gefocust en kwam vanaf 12-12 weer terug in de strijd. Vanaf 15-15 maakten Ah en Hae echter genoeg punten op rij om de partij uit te kunnen serveren. Ondanks een drietal afgeweerde gamepoints was nummer vier voldoende voor de Zuid-Koreanen om Muskens en Piek met 18-21 een exit van het toernooi te geven.

Klik hier voor alle uitslagen op toernooi.nl.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Helaas geen kwartfinale plek voor onze Robin Tabeling en Jelle Maas bij de Toyota Thailand Open 2019.

1 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!