Jacco Arends en Selena Piek tonen wereldklasse in Sydney

Jacco Arends en Selena Piek tonen wereldklasse in Sydney

Vandaag speelden verschillende Nederlandse (gemengd)dubbelkoppels hun eerste wedstrijden tijdens The Star Australian Open 2015 in Sydney. Het werd bijltjesdag voor de Oranjespelers. Toch was er een lichtpuntje.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Jorrit de Ruiter en Samantha Barning troffen de als vijfde geplaatste Chinezen Lu Kai en Huang Yaqiong en met 21-17 en 21-11 was het een korte partij van 33 minuten. Tijd voor een video-analyse van deze partij en daarna weer de blik vooruit.

De volgende Nederlandse partij was het gemengddubbel van Jacco Arends en Selena Piek tegen first seeds Xu Chen en Ma Jin uit China. Het werd een bijzonder spannende partij tussen dit Aziatische en Europese koppel. In de eerste game namen Arends en Piek al vanaf 4-4 afstand en hielden deze vast tot 15-21 winst. In de tweede game bleef het stuiver wisselen tot 18-18, waarna het Chinese koppel doorschoot naar 21-19. De beslissende game liet eenzelfde spelverloop zien, maar daar was het op 17-17 dat Xu en Ma naar 21-18 versnelden.

Een bemoedigend resultaat tegen de nummers twee van de wereldranglijst. Arends en Piek (zelf nummer 17 op de ranglijst) kunnen bouwen op deze wedstrijd, ze hebben hun absolute klasse laten zien en tonen klaar te zijn voor de wereldtop.

Zware pot tegen Indiase damesdubbel

Samantha Barning en Iris Tabeling speelden tegen Aswini Ponnappa en Jwala Gutta. Hoewel deze Indiase speelsters 21e op de wereldranglijst staan, is dat geen reflectie van hun niveau. Zeker de ervaren Gutta is van erg hoog niveau en stond enkele jaren terug nog 6e op de wereldranglijst.

In de eerste game namen Gutta en Ponnappa al vanaf 2-2 afstand van de Nederlandse speelsters en trokken deze met 21-13 naar zich toe. In de tweede game hebben Barning en Tabeling geen moment aansluiting gevonden met het spel van hun tegenstanders en vanaf 11-9 vergrootten Ponnappa en Gutta de afstand door met nogmaals 21-13 de partij te winnen.

Dobber voor Muskens en Piek

In haar tweede partij van de dag speelde Selena Piek ditmaal met Eefje Muskens tegen de Zuid-Koreanen Go Ah Ra en Yoo Hae Won. De Nederlandse topdubbelaars zijn in Sydney als achtste geplaatst, maar in de eerste game was dat feit volkomen irrelevant. Op 2-2 schoten de Zuid-Koreaanse speelsters uit de startblokken en de Nederlandse Kampioenes hadden het nakijken.

De tweede game kende een volkomen ander verloop. Hier was het Papendalse tandem beter gefocust en kwam vanaf 12-12 weer terug in de strijd. Vanaf 15-15 maakten Ah en Hae echter genoeg punten op rij om de partij uit te kunnen serveren. Ondanks een drietal afgeweerde gamepoints was nummer vier voldoende voor de Zuid-Koreanen om Muskens en Piek met 18-21 een exit van het toernooi te geven.

Klik hier voor alle uitslagen op toernooi.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!