Jacco Arends en Selena Piek tonen wereldklasse in Sydney

Jacco Arends en Selena Piek tonen wereldklasse in Sydney

Vandaag speelden verschillende Nederlandse (gemengd)dubbelkoppels hun eerste wedstrijden tijdens The Star Australian Open 2015 in Sydney. Het werd bijltjesdag voor de Oranjespelers. Toch was er een lichtpuntje.

Jorrit de Ruiter en Samantha Barning troffen de als vijfde geplaatste Chinezen Lu Kai en Huang Yaqiong en met 21-17 en 21-11 was het een korte partij van 33 minuten. Tijd voor een video-analyse van deze partij en daarna weer de blik vooruit.

De volgende Nederlandse partij was het gemengddubbel van Jacco Arends en Selena Piek tegen first seeds Xu Chen en Ma Jin uit China. Het werd een bijzonder spannende partij tussen dit Aziatische en Europese koppel. In de eerste game namen Arends en Piek al vanaf 4-4 afstand en hielden deze vast tot 15-21 winst. In de tweede game bleef het stuiver wisselen tot 18-18, waarna het Chinese koppel doorschoot naar 21-19. De beslissende game liet eenzelfde spelverloop zien, maar daar was het op 17-17 dat Xu en Ma naar 21-18 versnelden.

Een bemoedigend resultaat tegen de nummers twee van de wereldranglijst. Arends en Piek (zelf nummer 17 op de ranglijst) kunnen bouwen op deze wedstrijd, ze hebben hun absolute klasse laten zien en tonen klaar te zijn voor de wereldtop.

Zware pot tegen Indiase damesdubbel

Samantha Barning en Iris Tabeling speelden tegen Aswini Ponnappa en Jwala Gutta. Hoewel deze Indiase speelsters 21e op de wereldranglijst staan, is dat geen reflectie van hun niveau. Zeker de ervaren Gutta is van erg hoog niveau en stond enkele jaren terug nog 6e op de wereldranglijst.

In de eerste game namen Gutta en Ponnappa al vanaf 2-2 afstand van de Nederlandse speelsters en trokken deze met 21-13 naar zich toe. In de tweede game hebben Barning en Tabeling geen moment aansluiting gevonden met het spel van hun tegenstanders en vanaf 11-9 vergrootten Ponnappa en Gutta de afstand door met nogmaals 21-13 de partij te winnen.

Dobber voor Muskens en Piek

In haar tweede partij van de dag speelde Selena Piek ditmaal met Eefje Muskens tegen de Zuid-Koreanen Go Ah Ra en Yoo Hae Won. De Nederlandse topdubbelaars zijn in Sydney als achtste geplaatst, maar in de eerste game was dat feit volkomen irrelevant. Op 2-2 schoten de Zuid-Koreaanse speelsters uit de startblokken en de Nederlandse Kampioenes hadden het nakijken.

De tweede game kende een volkomen ander verloop. Hier was het Papendalse tandem beter gefocust en kwam vanaf 12-12 weer terug in de strijd. Vanaf 15-15 maakten Ah en Hae echter genoeg punten op rij om de partij uit te kunnen serveren. Ondanks een drietal afgeweerde gamepoints was nummer vier voldoende voor de Zuid-Koreanen om Muskens en Piek met 18-21 een exit van het toernooi te geven.

Klik hier voor alle uitslagen op toernooi.nl.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!