SportSport

Iris Tabeling trekt 1 miljoen uit de muur!

Iris Tabeling trekt 1 miljoen uit de muur!

Vorige week vrijdag was het dan zover. We reisden af naar Indonesië, Jakarta, om te beginnen aan de Indonesia Open.

SportSport

Ken je BC Trilan al?

Wat ik heb gehoord van bijna iedereen die dit toernooi al heeft gespeeld is dat dit het toernooi is waar je een keer geweest MOET zijn. De fans, het geweldige publiek en vooral het enthousiasme in dit land voor badminton is niet te beschrijven. Ik was benieuwd! Eenmaal aangekomen was in ieder geval het hotel uitzicht al geweldig.

De volgende morgen zette ik de tv aan en begon ik een beetje doelloos de kanalen langs te zappen, toen ik opeens op FOX Sport stuitte waar live de halve finales werden uitgezonden van de Australian Open. Altijd fijn, een land waar badminton live wordt uitgezonden! Verveeld heb ik mij dus niet meer.

Ook het eten schijnt hier heerlijk te zijn, dus op naar de shopping mall en uiteraard Sate Ayam besteld met Nasi Goreng. En ik kan jullie inderdaad meedelen, erg lekker!! Dit werd dus niet alleen het avondeten van de eerste avond..

Het is hier helaas niet alleen maar goed nieuws, rozengeur en manenschijn. Nee regenen kan het hier ook als een gek. Het prachtige uitzicht vanaf mijn hotelkamer was even niet meer zo prachtig met dit hondenweer. Verder dan 100 meter kon ik niet meer kijken. Echter bleef het alsnog super warm en een lekkere klap in je gezicht als je vanuit de airco hotellobby naar buiten liep.

Ondertussen al een aantal keer naar de shopping mall geweest. Er zijn hier een stuk of 4/5 malls die allemaal behoorlijk dichtbij elkaar zitten. Echter zien ze er wel allemaal ongeveer hetzelfde uit! Een x aantal verdiepingen hoog, met allemaal een foodcourt, maar wel prachtig schoon en heel mooi.

Ook het verkeer ziet er hier elke dag hetzelfde uit, chaos! Scooters komen van alle kanten en manoeuvreren zich met gevaar voor eigen leven overal tussendoor. Files moet je ook niet bang voor zijn, aangezien de stad hier een grote file is. De eerste dag wilde de taxi chauffeur ons niet eens wegbrengen, omdat er teveel traffic was. Een taxi ritje kost zo rond de 40.000 roepias, klinkt als een hele hoop, maar is slechts 2 euro en 80 cent. Daar kan je in Nederland nog niet eens voor instappen! Pinnen hier is dus ook erg fijn, want ik heb 1.000.000 uit de muur getrokken en er is maar 70 euro van mijn rekening afgeschreven!

De main hall is niet te missen als je buiten rondloopt. Het terrein voor de sporthal is helemaal versierd en prachtig opgemaakt. Zaterdag stond er nog niks, maar maandagavond was alles af en ik vraag mij nog steeds af hoe ze dat in twee dagen in hemelsnaam gedaan hebben aangezien ik ze alleen maar heb zien liggen slapen op de grond als ik langsliep.

Er was ook een openingsdiner, waar we voordat we naar binnen gingen nog even op de foto moesten met de mascotte. De foto kregen we uiteraard meteen mee, een leuke 'moment to go'.

Lees de rest van dit artikel op een website van Badminton Nederland.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!