Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015

Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015

Zaterdagochtend 02:45 uur Nederlandse tijd stonden Eefje Muskens en Selena Piek in de kwartfinale van de Yonex US Open 2015. Het als tweede geplaatste dubbelkoppel liep tegen een Chinese Muur.

clubzoeker

Ken je BV Ribad al?

Muskens en Piek troffen Yu Yang (nummer 2 van de wereld) en Zhong Qianxin (voormalig nummer 2) uit China aan de overzijde van het net. Hun 142 plaats op de wereldranglijst was nietszeggend en het scoreverloop vertelde hetzelfde verhaal. In de eerste game bleven de Aziaten vanaf 3-3 telkens enkele punten op voorsprong: 21-15. De Papendallers konden in game twee aansluiting vinden rond de ruststand, maar mochten van Yo en Zhong daarna nog maar één puntje mee naar Nederland nemen: 21-11.

Halve finale eindstation voor Piek en Arends

Selena Piek had weinig tijd om te treuren over haar damesdubbel, want ze had nog een halve finale met Jacco Arends op het program. Als derde geplaatsten doorliepen ze het schema volgens plan en zo ook hun Hong Kong tegenstanders Lee Chun Hei Reginald en Chau Hoi Wah (tweede geplaatste, nummer 11 op de wereldranglijst).

De Nederlanders hielden tot 17-17 de voorsprong vast, waarna ze gepasseerd werden door Chau en Lee. Zuur, maar dat is wat er kan gebeuren met koppels die zo dicht op elkaars niveau zitten. In de tweede game pakten Piek en Arends vanaf 4-4 een voorsprong en wel tot 12-12, maar toen ging het om en om tot 17-17. Opnieuw maakten de tegenstanders er werk van om naar de 21 te komen, zonder dat de Nederlandse kampioenen nog ruimte kregen voor enig punt.

Een partij als deze laat zien dat Arends en Piek (nummers 20 van de wereld) een niet mis te verstane opponent zijn op het wereldniveau. In de volgende halve finale - en die ligt ongetwijfeld in het verschiet - zullen ze in de eindfase ook tegenover dit soort tegenstanders de regie in handen moeten houden.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Het badmintonlooppad van Instagram-fanate Imke van der Aar is danig van koers veranderd nadat ze uit de selectie is gezet door de…

5 augustus 2021

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Vanochtend maakte nationale selectie speler Ruben Jille bekend dat hij zich heeft afgemeld voor de Denmark Masters. Een blessure…

5 augustus 2021

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Topsporter Mark Caljouw behaalt deze week zijn hoogste notering:…

4 augustus 2021

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!