clubzoeker

Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015

Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015

Zaterdagochtend 02:45 uur Nederlandse tijd stonden Eefje Muskens en Selena Piek in de kwartfinale van de Yonex US Open 2015. Het als tweede geplaatste dubbelkoppel liep tegen een Chinese Muur.

Maak kennis met Pim van Veghel!

Muskens en Piek troffen Yu Yang (nummer 2 van de wereld) en Zhong Qianxin (voormalig nummer 2) uit China aan de overzijde van het net. Hun 142 plaats op de wereldranglijst was nietszeggend en het scoreverloop vertelde hetzelfde verhaal. In de eerste game bleven de Aziaten vanaf 3-3 telkens enkele punten op voorsprong: 21-15. De Papendallers konden in game twee aansluiting vinden rond de ruststand, maar mochten van Yo en Zhong daarna nog maar één puntje mee naar Nederland nemen: 21-11.

Halve finale eindstation voor Piek en Arends

Selena Piek had weinig tijd om te treuren over haar damesdubbel, want ze had nog een halve finale met Jacco Arends op het program. Als derde geplaatsten doorliepen ze het schema volgens plan en zo ook hun Hong Kong tegenstanders Lee Chun Hei Reginald en Chau Hoi Wah (tweede geplaatste, nummer 11 op de wereldranglijst).

De Nederlanders hielden tot 17-17 de voorsprong vast, waarna ze gepasseerd werden door Chau en Lee. Zuur, maar dat is wat er kan gebeuren met koppels die zo dicht op elkaars niveau zitten. In de tweede game pakten Piek en Arends vanaf 4-4 een voorsprong en wel tot 12-12, maar toen ging het om en om tot 17-17. Opnieuw maakten de tegenstanders er werk van om naar de 21 te komen, zonder dat de Nederlandse kampioenen nog ruimte kregen voor enig punt.

Een partij als deze laat zien dat Arends en Piek (nummers 20 van de wereld) een niet mis te verstane opponent zijn op het wereldniveau. In de volgende halve finale - en die ligt ongetwijfeld in het verschiet - zullen ze in de eindfase ook tegenover dit soort tegenstanders de regie in handen moeten houden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!