SportSport

Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015

Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015

Zaterdagochtend 02:45 uur Nederlandse tijd stonden Eefje Muskens en Selena Piek in de kwartfinale van de Yonex US Open 2015. Het als tweede geplaatste dubbelkoppel liep tegen een Chinese Muur.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Muskens en Piek troffen Yu Yang (nummer 2 van de wereld) en Zhong Qianxin (voormalig nummer 2) uit China aan de overzijde van het net. Hun 142 plaats op de wereldranglijst was nietszeggend en het scoreverloop vertelde hetzelfde verhaal. In de eerste game bleven de Aziaten vanaf 3-3 telkens enkele punten op voorsprong: 21-15. De Papendallers konden in game twee aansluiting vinden rond de ruststand, maar mochten van Yo en Zhong daarna nog maar één puntje mee naar Nederland nemen: 21-11.

Halve finale eindstation voor Piek en Arends

Selena Piek had weinig tijd om te treuren over haar damesdubbel, want ze had nog een halve finale met Jacco Arends op het program. Als derde geplaatsten doorliepen ze het schema volgens plan en zo ook hun Hong Kong tegenstanders Lee Chun Hei Reginald en Chau Hoi Wah (tweede geplaatste, nummer 11 op de wereldranglijst).

De Nederlanders hielden tot 17-17 de voorsprong vast, waarna ze gepasseerd werden door Chau en Lee. Zuur, maar dat is wat er kan gebeuren met koppels die zo dicht op elkaars niveau zitten. In de tweede game pakten Piek en Arends vanaf 4-4 een voorsprong en wel tot 12-12, maar toen ging het om en om tot 17-17. Opnieuw maakten de tegenstanders er werk van om naar de 21 te komen, zonder dat de Nederlandse kampioenen nog ruimte kregen voor enig punt.

Een partij als deze laat zien dat Arends en Piek (nummers 20 van de wereld) een niet mis te verstane opponent zijn op het wereldniveau. In de volgende halve finale - en die ligt ongetwijfeld in het verschiet - zullen ze in de eindfase ook tegenover dit soort tegenstanders de regie in handen moeten houden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!