clubzoeker

Léon Nottelman te sterk voor Belgen

Léon Nottelman te sterk voor Belgen

Léon Nottelman heeft in het weekend van 8 en 9 augustus de 1ste editie van het Flemish Summer Badminton Tournament gewonnen, een internationaal tornooi in Belgie (Wetteren).

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zowel in HDA, HEA en GDA had de nr 8 van Nederland weinig moeite om de overwinning binnen te halen. Alleen in de finale van HEA werd stevig weerwerk geboden door Thijs Demeyere, de nummer 9 van België. De eerste set werd gewonnen door Leon met 22-20, de 2 de door Thijs met 21-15. In de derde set schakelde Leon een versnelling hoger waardoor hij al vroeg op voorprong kwam en een vlotte 21-14 noteerde.

Naast Nottelman waren er nog enkele andere opmerkelijke Nederlandstalige spelers: Myrthe Van Lieshout won in de discipline DEB1, Marc-Kevin Tromp in HDB2 en Elisabeth Bartlema in GDB2. De resultaten kunnen worden bekeken op toernooi.nl.

Over het tornooi

Het Flemish Summer Badminton Tournament is een badminton-event dat jaarlijks wordt gehouden in Wetteren, België. Kenmerkend voor het toernooi is de afterparty en mogelijkheid tot camperen, BBQ'en en zwemmen in het openluchtzwembad.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!