Cheryl Seinen en Gayle Mahulette winnaars damesdubbel Slovak Open 2015

Cheryl Seinen en Gayle Mahulette winnaars damesdubbel Slovak Open 2015

De Nederlandse badmintonspelers Cheryl Seinen en Gayle Mahulette speelden zondag 30 augustus de damesdubbelfinale van de Slovak Open 2015. In twee games pakten ze de titel.

SportSport

Maak kennis met Dion Hoegen!

Het toernooi begon voor sommigen van de Nederlandse delegatie al op donderdag 27 augustus. Op de kwalificatiedag kwamen Justin Teeuwen en Cheryl met 21-14 en 21-17 tekort tegen de Vietnamezen Tuan Duc Do en Nhu Thao Pham.

Vrijdag 28 augustus 2015

Op vrijdag werd Justin Teeuwen uitgeschakeld door de als achtste geplaatste Daniel Font uit Wales (14-21, 21-10, 21-19). Alida kwam haar eerste ronde moeizaam door dankzij winst op de Bulgaarse Mariya Mitsova (21-17, 18-21, 21-18). Daarna trof zij lijstaanvoerder Kristina Gavnholt uit Tsjechië, die met 21-6 en 21-12 meerdere maatjes te groot was.

Gayle Mahulette had in haar eerste single eveneens een taaie klus om te klaren: ze trof de Russin Elena Komendrovskaja [3] en passeerde haar met 21-14, 19-21 en 21-16. Jordan Hart uit Wales werd haar volgende slachtoffer: 14-21, 21-13 en 21-13.

In het damesdubbel blaakten Mahulette en Seinen van zelfvertrouwen: Vytaute Fomkinaite en Gerda Voitechovskaja uit Litouwen kregen slechts 17 en 11 punten. First seeds Anastasiya Dmytryshyn en Darya Samarchants werden door de Nederlandse dames overrompeld met 21-19 en 21-14.

Zaterdag 29 augustus 2015

De Mahulette-Seinen trein denderde ook op zaterdag door in Slowakije. Monika Radovska (Letland) en Martina Repiska uit het gastland kregen amper de tijd om uit te stappen: 21-17 en 21-12 in 25 minuten. Russinnen Tatjana Bikik en Elena Komendrovskaja [3] eisten 46 minuten speeltijd op, maar moesten het met tweemaal 19 doen. De eerste finale voor de Nederlanders was een feit.

Gayle Mahulette (WR 209) is toch vooral singelaar en ontdeed zich in de kwartfinale in drie games met 15-21, 21-18 en 21-12 van de hoger gerankte Engelse Panuga Riou (WR 189). In een efficiënte halve finale stuurde Mahulette de Tsjech Katerina Tomalova (WR 172) naar huis met 13 en 11 punten. Gezien de setstanden had Gayle de leeuwin in zich losgelaten op de badmintonbaan.

Zondag 30 augustus 2015 - FINALES

De fors hoger gerankte Kristina Gavnholt (WR 69) was op voorhand een grote uitdaging voor Gayle, al voordat de eerste shuttle geslagen werd. De Tsjechische speelster is bezig met een uitermate succesvolle toernooireeks: 18 juli won ze de Lagos International, 26 juli won ze de Russian Open en een maand later was ze op weg om ook de Slovak Open 2015 op haar naam te schrijven.

In de eerste game reikte Mahulette tot 10 punten en Gavnholt liet in de tweede game de teugels ietwat vieren: 15 punten voor de Nederlandse. Gayle kan als singelaar terugkijken op een geslaagd toernooi en sprak eerder al haar trots uit over het feit dat ze haar eerste damesenkelfinale gehaald had. In werkelijkheid is het echter al haar twééde damesenkelfinale. Eerder behaalde ze het eindpodium ook in Marokko.

Cheryl Seinen stond klaar voor de volgende finale van die dag: het damesdubbel met Gayle Mahulette. Het Nederlandse koppel (WR 315) speelde de finale tegen Nika Arih en Petra Polanc uit Slowakije, een koppel zonder ranking.

De eerste game ging met 21-13 naar de winnaressen van de VICTOR Dutch International van eerder dit jaar. In de tweede game maakten de Slovaakse dames drie punten meer en konden Mahulette en Seinen op 20-16 het kampioenspunt binnenslaan. Opnieuw succes op het internationale toneel!

Klik hier voor alle uitslagen op toernooi.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!