clubzoeker

Koppel Selena Piek/Jacco Arends begint Yonex Dutch Open met zege

Koppel Selena Piek/Jacco Arends begint Yonex Dutch Open met zege

Ook Iris Tabeling en Ruben Jille kwamen in actie.

Op de eerste speeldag van het hoofdtoernooi bij de Yonex Dutch Open in Almere heeft zoals verwacht het koppel Selena Piek/Jacco Arends de eerste wedstrijd gewonnen in het gemengddubbel.

Ken je BC De Astroïden al?

In twee games (21/16 en 21/15) werden de Indonesiërs Kona Tarun en Nelakurihi Sikki Reddy verslagen. Morgen neemt het Nederlandse duo het in de tweede ronde op tegen het Franse koppel Gaetan Mittelheiser/Audrey Fontaine.

Iris Tabeling en Ruben Jille hebben zich ook voor de tweede ronde geplaatst. Na winst in het kwalificatietoernooi op het Franse koppel Jordan Corvee/Anne Tran met 21/18 en 21/14 werd ook de eerste ronde gewonnen. In twee games (21/9 en 21/18) werd knap het Duitse duo Johannes Pistorius/Eva Janssens verslagen. De volgende tegenstanders zullen zijn de Schot Robert Blair samen met de Poolse Pia Zebadiah Bernadeth.

Robin Tabeling en Samantha Barning kwamen niet verder in het hoofdtoernooi omdat Tabeling door een blessure moest opgeven. Ook Cheryl Seinen met haar Finse partner Anton Kaisti strandde in de eerste ronde: zij verloren nipt in drie games van het als vierde geplaatste koppel uit Frankrijk Ronan Labar/Emilie Lefel.

Vrouwendubbelspel

In het vrouwendubbel kwamen de Nederlandse Eefje Muskens en Selena Piek vandaag niet in actie. Zij hadden een bye en zullen het morgen in de tweede ronde opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Lisa Kaminski/Hanna Pohl (Duitsland) en Natalya Voytsekh/Yelyzaveta Zharka (Oekraïne). Ook Samantha Barning met Iris Tabeling en het koppel Alida Chen/Cheryl Seinen komen morgen uit in het hoofdtoernooi. Barning en Tabeling spelen tegen de Canadezen Alex Bruce en Phyllis Chan. Chen en Seinen hadden een walkover en komen daardoor in de tweede ronde uit tegen Pia Zebadiah Bernadeth en Aprilsasi Putri Lehjarsar Variella.

Vrouwenenkelspel

Soraya De Visch Eijbergen is door naar de tweede ronde. Vrij gemakkelijk won zij met 21/14 en 21/15 van de Zwitserse Sabrina Jaquet. Morgen neemt De Visch Eijbergen het op tegen de Duitse topfavoriete Karin Schnaase, waar zij in september nog van wist te winnen bij de Prague Open. Gayle Mahulette is niet doorgedrongen tot de tweede ronde; zij verloor in drie games van P.C. Thulasi uit India (22/20, 15/21 en 16/21).

Mannenenkelspel

Geen van de Nederlandse mannelijke enkelspelers is erin geslaagd om verder in het hoofdtoernooi te komen. Mark Caljouw kon tegen Ajay Jayaram uit India en winnaar van de Yonex Dutch Open 2014 net niet voor een stunt zorgen. Na drie spannende games moest hij zijn meerdere in de als nummer één geplaatste speler erkennen.

Erik Meijs tegen de Fin Kasper Lehikoinen, Jordy Hilbink tegen de Bulgaar Blagovest Kisyov, Alex Vlaar en Jerry Natenstedt tegen respectievelijk Lars Schaenzler en Ari Trisnanto uit Duitsland kwamen niet door de eerste ronde. Nick Fransman tegen Raul Must en Vincent de Vries tegen Dmytro Zavadsky uit Oekraine strandden in ronde twee.

Mannendubbelspel

Jelle Maas en Mark Caljouw nemen het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi morgen op tegen het Duitse duo Fabian Holzer/Johannes Pistorius. Het koppel Ruben Jille/Robin Tabeling heeft zich teruggetrokken voor de wedstrijd tegen het nummer twee geplaatste koppel uit India, Sumeeth Reddy B/Manu Attri, vanwege de blessure van Tabeling.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!