Rowan trainde op Oro

Rowan trainde op Oro

Reclame komt wel eens uit een onverwachte hoek. Afgelopen zomerkamp hadden we een verzoek gekregen van een jongen die we niet kende of hij een week mocht komen op het OroDenmark-kamp.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We hebben geen minimumeisen of leeftijd dus ook voor deze jongeman was er plaats. Bij aankomst was hij toch wel een heel stuk minder als dat we hadden verwacht. Maar door de persoonlijke aandacht die we voor alle spelers toepassen op Oro konden we er toch voor zorgen dat hij een fantastische week had en dat hij enorm veel vooruit ging in maar 7 dagen.

Het was goed bevallen en hij wilde in het najaar nog eens een weekje langskomen. Een week lang trainde hij elke dag onder leiding van Huynh Nhut Duong of mijzelf. Hij deed mee met de trainingen van Taastrup en Holbaek terwijl hij dagelijks met Feng en Sander mee deed op Oro, deze jongeman luistert naar de naam Rowan.

Hij ging met megagrote sprongen vooruit. Dat is niet alleen te danken aan de uitstekende training maar ook voor een groot deel aan Rowan zelf en zijn instelling op de training. Hij is op de eerste plaats heel erg slim. Hij snapt heel snel wat je bedoelt en kan ALLES bijna direct omzetten en gebruiken in zijn spel. Als ik vond dat hij twee uur lang een heel klein detail moest trainen met de shuttlerobot dat deed hij het met een grote glimlach op zijn gezicht. Binnen een dag had hij het respect van spelers en trainers omdat hij zo leergierig is en als maar meer wil doen en beter wil worden.

Hij is inmiddels weer maar dan een maand terug in Nederland met al zijn aantekeningen en video's die we als voorbeelden hebben mee gegeven om huiswerk te doen en het nieuw geleerde bij te houden. Via de mail blijf ik op de hoogte van zijn progressie op toernooien en het doet me dan ook goed om te zien dat hij inmiddels twee keer eerste is geworden en een keer tweede. Hij wint van spelers die hij nog nooit heeft verslagen en het gaat niet onopgemerkt voorbij want bij ouders, spelers en trainers zijn de ogen inmiddels opgegaan over zijn zeer sterke vooruitgang.

Rowan je bent een spelend reclamebord voor wat we hier op Oro doen en je laat iedereen zien dat mensen het vaak fout hebben bij een eerste beoordeling van een speler.

Groetjes vanuit OroDenmark,
Huynh, Feng, Sander en Ron

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!