SportSport

VELO vol vertrouwen naar Haarlem na winst in eerste play-off wedstrijd

VELO vol vertrouwen naar Haarlem na winst in eerste play-off wedstrijd

In een goed gevulde VELO-hal werd zondag 6 december om 14.00 uur gestart met de eerste play-off kwartfinale wedstrijd tussen VELO en BC Duinwijck.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Beide teams gingen er vol voor, maar de winst ging uiteindelijk naar de thuisspelers: Van Zundert VELO won met 6-2.

Het team uit Haarlem kwam naar Wateringen zonder kopvrouw Akvile Stapusaityte. Zij speelt momenteel toernooien in het buitenland om punten te halen voor deelname aan de Olympische Spelen. In de damesdubbel stonden dan ook Betty Timmerman en Dorien Lups die het op moesten nemen tegen het Wateringse duo Khoeblal-Malaihollo/Halkema. De dames maakten er een spannende pot van, maar Lisa en Myke wisten de winst naar zich toe te trekken. Ook Vlaar/Middelburg trokken de winst naar zich toe.

Daarna moesten Stijn en Lisa de baan op om te singelen. Lisa speelde tegen Dorien en kon in twee sets de winst op haar naam schrijven. Stijn had het erg lastig tegen Jordy Hilbink. Hij vocht voor wat hij waard was, maar moest helaas zijn meerdere erkennen in Jordy. Toen mochten Alex en Imke aantreden in de singel. Alex speelde tegen Jerry Natenstedt, waarvan hij de vorige keer nog knap in drie sets had gewonnen. Deze keer was Jerry gebrand op revanche en lukte het Alex niet om de lange Natenstedt zijn wil op te leggen. Imke had niet veel moeite met invalster Corine Breukers, wat de tussenstand op 4-2 voor VELO bracht. De gemengddubbels moesten voor de winst of een gelijkspel gaan zorgen.

Halkema/Middelburg traden aan tegen Natenstedt/Timmerman en het verrassende duo Van der Aar/Suijkerland namen het op tegen Van Affelen Van Saens/Abts. In beide partijen werd het niet echt spannend en VELO wist in beide gemengddubbels van BC Duinwijck te winnen. Dit bracht de eindstand op een 6-2 overwinning voor Van Zundert VELO in de eerste play-off kwartfinale.

Volgend weekend moet Van Zundert VELO op zondag 13 december afreizen naar Haarlem om daar de tweede play-off kwartfinale te spelen. Ze starten om 15.00 uur aan de Badmintonpad 1 in Haarlem. Er zal dan weer gewonnen moeten worden om zeker te zijn van een plek in de halve finales. Als Duinwijck wint, zal er een golden game gespeeld gaan worden. De vraag is of Akvile er volgende week wel bij is, maar deze winst geeft de Wateringers in elk geval een hoop vertrouwen voor volgend weekend. Met de hulp van de altijd trouwe supporters zal het wellicht nog een stukje makkelijker gaan, dus wees er zondag bij in Haarlem!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!