Nederlands Kampioene Gayle Mahulette bij Hungarian International in Budaors

Nederlands Kampioene Gayle Mahulette bij Hungarian International in Budaors

Van donderdag 2 t/m zondag 5 november vindt de Hungarian International 2017 plaats in Budapest-Budaors. Dit is een international challenge toernooi met een prijzengeld van US$ 20.000. Verleden jaar reikte regerend Nederlands Kampioene vrouwenenkel Gayle Mahulette tot in de kwartfinale.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor Mahulette (vijfde geplaatst) en Soraya de Visch Eijbergen begint het hoofdtoernooi pas op vrijdag 3 november en de dames gaan vrijwel gelijktijdig de baan op.

Gayle Mahulette, momenteel op een 'career high' world ranking van 73, speelt tegen Kati-Kreet Marran uit Estland. Deze vijf jaar jongere speelster staat als nummer 211 op de wereldranglijst. Van de Shock Absorber Nederland ambassadrice mag winst verwacht worden. Moest ze reiken tot in de kwartfinale, dan stuit ze wellicht op de als vierde geplaatste Clara Azurmendi. De lange Spaanse is zo onderhand verworden tot kwelgeest van Mahulette, met een 2-0 head-to-head in het voordeel van de Zuid-Europese badmintonner.

Op weg naar top 100 notering

Elders in het toernooi speelt Soraya de Visch Eijbergen haar eerste ronde tegen de als achtste geplaatste Agnes Korosi. De Hongaarse speelt in haar thuisland en zal het publiek ongetwijfeld op haar hand hebben. De BC Thuve trainster heeft inmiddels de 200+ wereldranglijstpositie achter zich gelaten en staat weer stabiel in de top 150 op weg naar de top 100. De Visch Eijbergen en de jongere Korosi schelen twee jaar en de vijf jaar geleden pakte eerstgenoemde een afgetekende overwinning op Korosi bij de Hungarian International 2012.

In het geval dat De Visch Eijbergen de eerste ronde wint in Budaors, dan is het niet ondenkbaar dat ze de kwartfinale haalt en tegenover Airi Mikkela (WR87) uit Finland (derde geplaatst) komt te staan. Ook Mikkela versloeg ze vijf jaar geleden tijdens de Hungarian International 2012 in twee games. Het ranglijstverschil tussen deze twee spelers is wat minder van belang: beiden stonden ooit rond de top 50 van de wereld (De Visch: WR56, Mikkela: WR48). De vorm van de dag lijkt op voorhand de beslissende factor te gaan zijn.

Klik hier voor de wedstrijden en uitslagen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!