Zes Nederlandse kwartfinales op zaterdag Italian International 2017 in Milaan

Zes Nederlandse kwartfinales op zaterdag Italian International 2017 in Milaan

Met Nederlands Kampioen mannenenkel Mark Caljouw, Chambly Bad-speler Soraya de Visch Eijbergen en vier dubbelkoppels in de kwartfinales van de Italian International 2017 is er - gezien de kleine équipe - een goede Nederlandse representatie in Milaan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat begint met louter top 100 en top 50 spelers ook meer en meer een minimale vereiste te worden op toernooien van dit 'zuinige' niveau. De verwachtingen mogen steeds verder naar boven worden bijgesteld.

Jelle Maas en Imke van der Aar achtste geplaatst

De tweede ronde tegen Oliver en Susannah Leydon-David (WR1104, Nieuw-Zeeland) was voor Maas en Van der Aar (zelf WR65) nog eventjes spannend na de verloren tweede game. Het tweetal stelde echter heel duidelijk orde op zaken: 12-21, 21-17 en 14-21.

In de kwart staan third seeds Mikkel Mikkelsen en Mai Surrow (WR35, Denemarken) aan de overzijde van het net. Deze Deense noten werden in de Scottish Open 2017 nog met 21-10 21-10 gekraakt door Jacco en Selena, maar hetzelfde wapenfeit mag (nog) niet verwacht worden van Maas en Van der Aar.

Alex Vlaar en CBA-speler Iris Tabeling pakken de handschoen op tegen de als vijfde geplaatste Vitalij Durkin en 'ooit nog nummer 4 van de wereld'-Nina Vislova (WR87, Rusland). Hoewel het Bulgaars-Nederlandse duo mooi klimt op de wereldranglijst (WR121) is het onwaarschijnlijk dat ze Borsjt kunnen maken van Poetins onderdanen. Wie weet verrassen ze echter: je weet nooit hoe een Alpenkoe een Russische haas vangt.

Engelse muur opgesteld in mannendubbel

Jelle Maas en Robin Tabeling (WR42, vijfde geplaatst) treffen reekshoofden Chris Langridge en Marcus Ellis (WR26, Engeland), die in Rio vorig jaar nog goed waren voor een bronzen medaille. De koppels speelden twee keer eerder - dat was dit jaar - tegen elkaar. De laatste keer, in Parijs, verrasten onze landgenoten de eilandbewoners nog met een derde game (21-10, 20-22, 21-17). Als Jelle en Robin hun Scottish Open 2017 finaleflow voor de geest kunnen toveren, dan is het een goed moment om de videorecorder in te schakelen.

Op hetzelfde moment in de planning worden Jacco Arends en Ruben Jille (WR38, vierde geplaatst) de baan op gestuurd en ook zij gaan de confrontatie aan met Engelsmannen: Sean Vendy en Ben Lane (WR52). Het rankingverschil is op dit niveau niet meer dan een bijkomstigheid. Het is voor de introverte Arends en de - je zou kunnen zeggen - expressieve Ruben Jille zaak om de regie te voeren, iets waarmee ze in Glasgow twee weken geleden leken te worstelen in hun finale. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Semi-final Soraya

Vandaag speelt De Visch Eijbergen (sinds donderdag hekkensluiter van de top 100: welkom terug!) tegen Line Christophersen (WR299, Denemarken) en dat houdt in dat een zovéélste halve finale binnen handbereik is.

Volgens nogal wat mensen is de Nederlandse het aan haar hervonden stand verplicht om ook in Milaan een plek bij de laatste vier op te eisen en moest dat lukken, dan speelt Soraya tegen de victor van de Turks-Deense veldslag tussen Neslihan Yigit en Sofie Holmboe Dahl. Iets zegt me dat de Arnhemse hoopt dat Holmboe Dahl wint: 42 dagen geleden verloor Soraya namelijk voor de vierde keer op rij van Neslihan; 22 dagen geleden won ze in twee games van Sofie.

Caljouw klaar voor de kwart

Vorig jaar rond deze tijd verloor Mark Caljouw (WR37) in Dublin in twee games van zijn huidige kwartfinale tegenstander Kim Bruun (WR70, Denemarken). De rollen zijn inmiddels omgedraaid: Mark is derde geplaatst in Milaan en Kim nipt achtste. Het ziet er goed uit: op naar die halve finale!

Klik hier voor de Nederlandse wedstrijden en uitslagen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!