clubzoeker

Badmintonstatistieken: Selena Piek en Cheryl Seinen on top of the world

Badmintonstatistieken: Selena Piek en Cheryl Seinen on top of the world

Met de vliegtickets voor vandaag - donderdag - al geboekt, realiseerden Selena Piek en Cheryl Seinen gisteren hun grootste overwinning sinds ze ruim een jaar geleden een koppel zijn gaan vormen. Een korte duik in de badmintonstatistieken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met 21-19, 21-18 zorgden ze ervoor dat niet zij, maar de wereldkampioenen uit Japan het vliegtuig kunnen pakken. Een enorme prestatie en om die eens goed in perspectief te zetten kun je je afvragen: hoe vaak is het eigenlijk voorgekomen dat Nederlandse badmintonners de wereldkampioen verslaan?

Helaas is badminton in het statistieken-gekke USA geen grote sport, anders hadden we waarschijnlijk tot aan de 17e eeuw nog uitslagen kunnen vinden, mét uiteraard uitgebreide details voor elk gemaakt punt. We kunnen kortom niet al te ver het verleden in duiken.

Enkele 'close calls'

  • In 2009 komt Judith Meulendijks een handjevol punten tekort om in de derde game toenmalige wereldkampioene Zhu Lin te verslaan.
  • In 2006, in het Chinese hol van de leeuw, neemt Mia Audina het op tegen wereldkampioene Xie Xingfang en ook zij komt iets tekort in de derde game.
  • Tenslotte nog de wedstrijd die nog in het geheugen van velen gegrift zal staan: de finale van de Olympische Spelen in Athene (2004), waarin Mia een 1-0 voorsprong in games pakt tegen Zhang Ning, maar uiteindelijk het onderspit moet delven.

In 2000 wist Mia de toenmalig wereldkampioene Camilla Martin te verslaan, maar ja, toen kwam ze nog voor Indonesië uit, dus dat kunnen we ook niet goedrekenen.

Pre-internettijdperk

Veel verder terug wordt het zoeken lastiger. We bevinden ons hier duidelijk in het pre-internettijdperk. We treffen nog een partij van Jeroen van Dijk die het wereldkampioen Heryanto Arbi lastig weet te maken in een wedstrijd met de nu vreemd aandoende uitslag 8-15, 13-18.

We staken het zoeken. De knoop doorhakken blijkt lastig. Misschien heeft een van onze vaderlandse toppers uit het verleden eens een uitschieter gehad? Duidelijk is wel dat Selena en Cheryl iets heel erg bijzonders hebben gepresteerd en daarvoor verdienen ze alle bewondering.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!