Badmintonteaser van Badminton Nederland: Badminton Festivals en buitenbadminton

Badmintonteaser van Badminton Nederland: Badminton Festivals en buitenbadminton

Beste bestuurders van alle badmintonverenigingen in Nederland. Er staat iets fantastisch en unieks te gebeuren in de komende maanden en daardoor ook in de komende jaren (verder lezen dus!).

clubzoeker

Ken je BV Swish al?

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast. Wij zijn er bovendien van overtuigd dat we nu een concept in handen hebben waarmee we er in zullen slagen - samen met jullie - onze badmintonsport als nooit tevoren op de kaart te zetten.

Als jij een bestuurder bent die als geen ander weet dat we met z'n allen strategisch moeten samenwerken om onze sport te promoten, nieuwe leden en klanten aan ons te binden en uiteindelijk weer structurele groei te bewerkstelligen, dan weten we dat jij met jouw vereniging zult aansluiten.

Daar durven wij een weddenschap over aan te gaan!

Goed, en nú gaan we het concreet maken...

We komen binnenkort naar buiten met een programma van Badminton Festivals door het hele land, dit komend voorjaar en in de zomer. Ongetwijfeld ook bij jou in de buurt. We hebben al uitgebreid contact gehad met allerlei grote en kleine gemeenten in heel Nederland en écht... iedereen (geen enkele uitzondering) was enthousiast over de Badminton Festivals die we gaan organiseren.

We hebben daar verschillende doelstellingen aan gekoppeld

Natuurlijk willen wij de badmintonverenigingen in Nederland structureel en op een verrassende wijze ondersteunen in het promoten van de sport. We hebben het dan onder andere over ledenwerving en ledenbehoud. Wij gaan bij deze Badminton Festivals de sport laten zien zoals deze is: flitsend, dynamisch, snel, leuk en toegankelijk! Immers... linksom of rechtsom; wij als badmintonliefhebbers moeten ook gewoon concurreren met al die andere sporten waar de Nederlanders uit kunnen kiezen.

Outdoor Badminton!

Maar... er is meer. We gaan een nieuwe variant van onze sport introduceren in Nederland. Deze variant hebben wij niet zelf bedacht. Als verenigingsbestuurder zul je ongetwijfeld ook het internationale nieuws volgen en dan weet je dat er wereldwijd ontwikkelingen binnen onze sport gaande zijn. Daar haken we op aan!

Innovatie is het sleutelwoord om (weer) te kunnen groeien (als bond, als sport). Maar innovatie is tevens hét sleutelwoord voor continuïteit. Ook voor jouw vereniging!

Maar het verhaal wordt nog mooier...

De BWF (Badminton World Federation) heeft Nederland als een van de pilotlanden 'uitgekozen' om (écht) van start te gaan met deze outdoor variant van onze sport. We zijn letterlijk één van de eerste badmintonbonden in de wereld, die op deze wijze de bestaande doelgroep (dus ook: jouw leden!) gaat interesseren om nóg meer aan badminton te gaan doen. We zijn er ook van overtuigd dat we met z’n allen nieuwe doelgroepen kunnen gaan aanboren!

We hadden je eigenlijk nu al méér willen vertellen maar we zitten nog volop in de voorbereiding van de introductie. Zo bouwen we nu een online platform waar alle informatie over de Badminton Festivals te vinden zal zijn met uiteraard het gehele programma.

Waarom dan dit vrolijke nieuwsbriefje voor jullie?

Wel... we zijn zó enthousiast en vol goede moed dat we dit eerste tipje van de sluier wilden lichten. We hopen dat we jullie nieuwsgierigheid hebben gewekt. Maar ook rekenen we op een goede samenwerking met alle badmintonverenigingen in Nederland om dit van de grond te krijgen!

Dus...

  • Als jij - als verenigingsbestuurder - enthousiast wordt van wat we hierboven hebben gezegd en geschreven... hou dat enthousiasme vast!
  • Als je je nieuwsgierigheid nu al niet kunt bedwingen, neem dan meteen contact op met onze Manager Marketing Matthijs Deken. Wij vermoeden dat hij jou - in vertrouwen - vast nog wel wat meer wil vertellen.
  • Overigens... als je nu toevallig andere vragen hebt die ook te maken hebben met thema's als ledenbehoud en -werving of de promotie van jouw vereniging dan kun je sowieso altijd terecht bij Badminton Nederland. Bijvoorbeeld bij Koen Berends, onze manager Verenigingsondersteuning.

Oké... wat is nu je eerste reactie, nu je dit nieuwsbriefje hebt gelezen? WOW – toch?

Met vriendelijke groeten,
Badminton Nederland

P.S. Nee echt... op dit moment kun je er nog niets over vinden op onze site. Over een paar weken laten we je uiteraard weten als de site online is.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!