Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

In mei dit jaar is de officiële lancering van outdoor badminton - buitenbadminton - als nieuwe variant op de traditionele badmintonsport. De BWF heeft Nederland als een van de pilotlanden aangewezen om de sport in de markt te zetten.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badminton Nederland heeft deze uitdaging onmiddellijk met beide handen aangegrepen. "De potentie is ongekend", zegt Michel Bezuijen, voorzitter van Badminton Nederland.

Klik hier voor alle informatie over Badminton Festival 2019!

"Los van het feit dat het een eer is dat we door de BWF als pilotland zijn aangewezen, is het ook logisch dat een sport zich ontwikkelt. Nieuwe producten ontstaan om nieuwe markten aan te boren. We kunnen deze innovatieve en inspirerende stap vergelijken met de ontwikkeling die volleybal een aantal jaren geleden heeft doorgemaakt," zegt Bezuijen. "Het ligt in de lijn der verwachting dat er ook snel competities worden opgezet. Daar denken we nu al vanzelfsprekend over na. Outdoor Badminton leent zich daar voor. Al onze medewerkers en de vele actieve vrijwilligers binnen Badminton Nederland kijken op dat vlak al anticiperend vooruit op de komende maanden en jaren."

Badminton Kennisbank: Wat is outdoor badminton?

Aanvulling

Bezuijen benadrukt dat buitenbadminton geen vervanging is voor de (traditionele) badmintonsport, die nog steeds in Nederland door meer dan 400.000 mensen wordt beoefend. "Het is een welkome aanvulling. Je kunt het allebei doen. De seizoenen sluiten op elkaar aan. Maar sportliefhebbers die die nog nooit aan 'gewoon' badminton hebben gedaan, kunnen er uiteraard ook voor kiezen om uitsluitend voor outdoor badminton te gaan."

Om de weersinvloeden op de shuttle zo veel mogelijk te beperken is er een nieuwe shuttle ontwikkeld.

Badmintonfestivals

Nederlandse sportliefhebbers zullen dit jaar op 12 grote badmintonfestivals verspreid door het hele land kennis kunnen maken met deze nieuwe variant van badminton. De badmintonfestivals kunnen worden beschouwd als een waar feest: van het beoefenen van de nieuwe sport door deelname aan clinics en toernooien tot aan andere sportieve activiteiten, verantwoord eten en muziek.

Michel Bezuijen tot slot: "Ik ben er van overtuigd dat outdoor badminton een ongekende impuls voor de sport oplevert. Ook bieden we met outdoor badminton alle verenigingen in Nederland handvatten om een volle impuls te geven aan hun ledenwerving en -behoud."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!