SportSport

Slaap zacht badmintonners van Nederland, wij weten wat goed voor jullie is

Slaap zacht badmintonners van Nederland, wij weten wat goed voor jullie is

Onlangs stuurde ik een e-mail naar de voorzitter van Badminton Nederland. Een e-mail met het verzoek voor een vervolgafspraak. Een jaar geleden heb ik een gesprek gehad met de voorzitter en hem een aantal voorzetten gegeven.

SportSport

Maak kennis met Olaf Hermus!

Klik hier voor het interview dat ik met Michel Bezuijen had in 2018.

Ik wilde graag met de voorzitter terug komen op deze voorzetten en het met hem onder andere hebben over het vertrek van de bondscoach en de technisch directeur, de assistent bondscoach die vanuit Denemarken opereert en de stilte die ik ervaar vanuit het bestuur van Badminton Nederland.

Helaas gaat deze stilte nog wel even aanhouden. Met de excuses voor de late reactie schreef de voorzitter dat het volgens hem niet zo veel zin heeft om een nieuwe afspraak te maken. Het was volgens hem nog niet zo lang geleden dat we elkaar gesproken hadden en er was volgens hem niet zoveel nieuws te melden en dat we beter een afspraak konden maken als er meer te melden viel.

Het kan natuurlijk zo zijn dat hij het gesprek met mij zich herinnert als de dag van gisteren. Maar het is al weer bijna een jaar geleden dat we elkaar gesproken hebben.

Ik weet dat veel oudere mensen zeggen dat de tijd vliegt en dat een jaar niet zo heel lang is, maar voor jongere mensen, zoals ondertekende, is een jaar een vrij lange periode. Zeker in de dynamische tijd waarin wij leven is een jaar een lange periode. Als ik kijk naar de verenigingen in mijn omgeving is er bij bijna iedere vereniging in een jaar tijd veel veranderd. De teamindeling is sterk verschillend van vorig jaar en er zijn mensen weg gegaan en bij gekomen, trainers zijn gekomen en gegaan, commissies zijn ingesteld en opgeheven en sponsoren zijn gekomen en gegaan. De dynamiek binnen de vereniging is daardoor veranderd, regels zijn veranderd of aangepast.

Soms gebeurt er binnen een week zoveel dat er voor of na een training gesproken en bijgepraat moet worden door de trainer en de technische commissie. Maar binnen Badminton Nederland gebeurd blijkbaar zo weinig binnen een jaar dat er niets te bespreken of te melden valt.

Als dat zo zou zijn is dat een bijzonder trieste, zorgwekkende, verontrustende en alarmerende conclusie. Badminton is een dynamische sport, daar verwacht je een dynamisch bestuur bij. Een bestuur dat dingen ontwikkelt, initiatieven opzet en stimuleert, inspeelt op vragen van clubs en leden en enthousiasme uitstraalt en op die manier de leden en clubs mee krijgt op de route die ze voor badmintonnend Nederland uitgestippeld hebben.

In het verleden heb ik Badminton Nederland wel eens vergeleken met een ivoren toren met de ophaalbruggen allemaal omhoog. Dat beeld krijg ik nu weer en wordt nog eens versterkt door het antwoord van de voorzitter.

Ook binnen Badminton Nederland gebeurd heel veel, er gebeurt ook heel veel binnen het bestuur. Ik kan mij niet voorstellen dat het niet zo is. Alleen heeft Badminton Nederland geen zin om dat met mij en de andere leden van de bond te delen. Badminton Nederland heeft geen zin om mijn vragen te beantwoorden. Badminton Nederland vindt waarschijnlijk dat ze aan mij geen verantwoording schuldig zijn, waarschijnlijk vinden ze dat ze alleen verantwoording schuldig zijn aan de vergadering met afgevaardigden.

Hoe die vergaderingen verlopen hebben we in het verleden kunnen lezen op deze site. Afgevaardigden hebben in het verleden hier verteld dat ze alleen maar achteraf hun toestemming konden geven. Gedane zaken nemen geen keer en beslissingen konden niet terug gedraaid worden.

Het gaat er niet alleen om of het bestuur van Badminton Nederland iets te melden heeft, het gaat er ook om of ik, of iemand anders, iets te vragen heeft. En misschien hebben die dan wel recht op een antwoord.

Ook had ik een verzoek ingediend om te mogen spreken met diegene die nu verantwoordelijk is voor het technische beleid van Badminton Nederland. Nu we geen technisch directeur en geen bondscoach hebben. Ook dat gesprek gaat er niet komen. Van het antwoord van Badminton Nederland kreeg ik een gevoel van: "Slaap zacht badmintonnend Nederland, wij van de bond weten wat goed voor Badminton Nederland is, maakt u geen zorgen."

Er staat nu nog een verzoek uit om te mogen spreken met de assistent bondscoach in Denemarken.

Heeft u als lezer al enig idee wat het antwoord op dit verzoek zal zijn?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!