SportSport

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Tijd en ruimte is een term die bij onze trainersopleidingen veel terugkomt en ook de spelers op ons zomerkamp en de academy krijgen deze kreet vaak te horen met de nodige uitleg. Het coronavirus schept tijd en ruimte: tijd die ik nooit had om nieuwe plannen daadwerkelijk uit te voeren, plannen die nu de ruimte hebben om tot leven te komen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Al heel lang loop ik rond met de gedachte om iets te gaan doen met online bijscholingen. In eerste instantie omdat ik nu eenmaal niet in Nederland woon en dit dus een goed alternatief is, maar nu omdat het helemaal niet anders kan.

Analyse en tactiek

Analyse en tactiek is een van de lastigste onderdelen van onze sport en er zijn niet veel personen die er echt heel erg goed in zijn. Het is ook een lastig onderwerp voor een bijscholing zoals we dat gewend zijn van de VBO en in een trainersopleiding van BWF tot nationale bonden heb ik nog nooit iets gezien waarvan ik dacht: dat zit goed in elkaar.

De VBO is de meest vooraanstaande organisatie die zich in Nederland bezig houdt met badmintonleerstof van enige kwaliteit, dus hebben we samen met de VBO een online bijscholing opgezet over het moeilijkste onderdeel van de badmintonsport namelijk analyseren en tactiek.

Pilotproject via videochat

We zijn inmiddel vier weken onderweg in het eerste pilotproject met vijf deelnemers, twee trainers en één docent. De vorm die we hebben gekozen werkt goed en ontwikkelt zich lopende het proces. Één keer per week komen de trainers, docent en voorzitter van VBO bij elkaar in een videochat van ongeveer anderhalf uur en de tweede videochat van de week is samen met de deelnemers en duurt zo'n 2 uur.

Daarnaast gebruiken we ongeveer 10 uur aan huiswerkopdrachten per week en voor het nakijken en van commentaar voorzien daarvan. Alle deelnemers krijgen persoonlijke aandacht en commentaar gedurende de week, zodat je bijna aan de hand wordt meegenomen in de wereld van tactisch denken en technisch analyseren. Gezien de huidige ervaring kunnen we zeggen dat deze online bijscholing het hoogste is wat er tot nu toe in Nederland is aangeboden op dit gebied.

Toegankelijke bijscholing

We zijn nu een concept aan het ontwikkelen om het instapniveau iets aan te passen zodat het een bijscholing wordt voor echt iedereen die meer wil weten over deze onderwerpen. We hopen binnen één maand te starten met de volgende groep van 10 deelnemers met drie docenten. Voor meer informatie meld je je aan als lid van de VBO en krijg je toegang tot de enorme kennis die daar aanwezig is. Stuur hiervoor een e-mail naar secretariaat@vbo-trainer.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!