Update Topbadminton: top 8 plek in Tokio als doel

Update Topbadminton: top 8 plek in Tokio als doel

Sinds de invoering van de lockdown begin december 2020 wordt er op Papendal getraind door de senioren en de S-1 selectie. De nationale jeugdselecties mogen binnen de huidig van kracht zijnde maatregelen helaas niet meer op Papendal trainen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De trainingen van de senioren- en de S-1-selectie vinden plaats onder een strikt protocol van NOC*NSF en het CTO Papendal. Omdat alle andere binnensportaccommodaties zijn gesloten kan er op de vier RTC's (Eindhoven, Den Haag, Almere en Arnhem) sinds de lockdown niet getraind worden. In plaats daarvan verzorgen de RTC-trainers 3 á 4 keer per week een alternatieve buitentraining.

Een drietal spelers hebben medio januari 2021 deelgenomen aan de twee toernooien in Thailand, die eveneens onder strikte coronaprotocollen hebben plaatsgevonden. Verder hebben er nog geen internationale wedstrijden plaatsgevonden. Van 16 tot en met 20 februari 2021 staan de finales van het EK gemengde teams in Finland op het programma. Technische staf Binnen de financiële mogelijkheden zijn er voor 2021 en verder een aantal keuzes gemaakt met betrekking tot de inrichting van het optimale programma en de invulling van de technische staf op Papendal.

Dit heeft geresulteerd in de keuze dat de parttime coachfunctie die tot en met december 2020 is vervuld door Dicky Palyama is vervallen. Eind 2020 is een uitvoerige selectieprocedure gevoerd met als resultaat dat Henri Vervoort aangesteld is als de nieuwe bondscoach singelaars. Hij start per medio februari 2021 met zijn werkzaamheden op Papendal. Samen met de huidige bondscoaches dubbels Ruud Bosch en Eefje Muskens zal Vervoort de seniorenselectie en de S-1-selectie trainen en coachen.

Kwalificatietraject OS

Normaal gesproken lagen de Olympische Spelen nu net achter ons, maar zoals bekend leidde de uitbraak van het coronavirus tot uitstel van de Spelen. We maken in het mannenenkel, gemengddubbel en vrouwendubbel nog steeds kans op de Olympische Spelen, al is het kwalificatietraject gewijzigd. Voor zover nu bekend start in maart 2021 het vervolg van het kwalificatietraject. De doelstelling is ongewijzigd: één top-8 plek in Tokyo.

Para-badminton

Vanaf 2021 heeft Badminton Nederland een 'campagne'-subsidie gekregen vanuit NOC*NSF voor para-badminton. Dit betekent een klein programma met een aantal faciliteiten die wij krijgen vanuit CTO Papendal, waaronder zaalhuur, medische begeleiding en fysieke begeleiding. Aan dit campagne programma zijn drie CTO plekken gekoppeld. Deze plekken zijn toegekend aan Sophie van den Broek, Joshua Donker en Jareth van der Weijden.

Mark Modderman is vaste sparringpartner bij de selectie en traint ook mee op Papendal. Megan Hollander is nog in de race voor Tokio 2021 en doet dit onder begeleiding van Eefje Muskens en Ilse van de Burgwal. Ilse was sinds afgelopen zomer assistent-bondscoach en is sinds januari jl. bondscoach van de nationale selectie para-badminton geworden. Momenteel worden de trainingen voor de para-badminton selectie gecombineerd met de trainingen van RTC Arnhem. Een mooie combinatie tussen jonge talentvolle spelers met en zonder lichamelijke beperking.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!