Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Het badmintonlooppad van Instagram-fanate Imke van der Aar is danig van koers veranderd nadat ze uit de selectie is gezet door de technische staf van Badminton Nederland op Papendal. Denemarken is haar volgende halte, het badmintonwalhalla van Europa.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De 23-jarige badmintonspeler heeft inmiddels haar kamer in Arnhem in verhuisdozen gepakt en ze heeft getekend voor een werken-op-afstand arbeidsbetrekking als digital marketeer bij Badminton Nederland leverancier Techonomy in Eindhoven. Netwerken loont.

Onafhankelijke badmintonspeler naar Denemarken

Tot voor kort vormde ze met selectiespeler Ruben Jille een gemengddubbelkoppel en de laatste ranking plaatst hen 101e op de wereldranglijst. Als onafhankelijk badmintonspeler - een categorie die louter gevuld is met andere badmintonvrouwen, te weten singelaars Amy Tan, Gayle Mahulette en Soraya de Visch Eijbergen - zal ze trainingsmogelijkheden, sparring en nieuwe partners moeten vinden.

Imke is door de onverwachte exit uit de nationale senioren selectie gedwongen tot een forse herijking van haar ambities en mogelijkheden. Ze is volgens haar Insta-bio nog steeds druk met het najagen van dromen, maar zijn die dromen hetzelfde als een tijdje terug?

In een interview met Winnen doe je zo! zei Imke van der Aar over haar dromen:

"Mijn droom is om zelf wereldtop te zijn! Dat tegenstanders de ambitie hebben om mij te verslaan. Daarnaast wil ik voor de Olympische Spelen in 2024 gaan. Als topsporter is het doel natuurlijk om daar goud te halen, maar dat is misschien niet heel reëel. Daarom ga ik voor deelname aan de Spelen, om dan vervolgens het hoogst haalbare resultaat neer te zetten."

Judith Meulendijks achterna

De door Yonex Benelux gesponsorde dubbelspecialiste gaat in Denemarken haar badmintonheil zoeken om voornoemde uitdagingen verder invulling te geven, zoals badmintoncoryfee Judith Meulendijks dat in een ver verleden deed. De badmintondroom van Van der Aar lijkt dus nog hetzelfde. Ze zegt hierover:

"After a lot of thinking the outcome was pretty clear. I'm definitely not done with badminton yet. And I don't think anyone else than yourself can decide if your career is over..."

Het klopt, niemand besluit of heeft besloten dat haar carrière voorbij is, anders dan zijzelf. Een (niet) subtiele sneer naar bondscoach Ruud Bosch en de overige leden van de technische staf in Arnhem. Het past ook wel een beetje bij de typische Instagram-platitudes die haar overigens erg succesvolle feed domineren. Zoals: "But hey, good things never come from comfort zones." Het schijnt.

Badminton Europe Centre of Excellence

Badmintoncollega's Gayle Mahulette en Amy Tan sporten duurzaam in het COE van Badminton Europe in Holbaek. Het lijkt 1 erop dat de langste dame van het Nederlandse topbadminton zich gaat voegen bij deze spelersgroep met een opvallend hoge concentratie van Olympische atleten. Geen rechtstreekse indicatie van het niveau, maar wel een prettig idee. Het geeft kleur aan de samenstelling.

Met vrijwel alleen maar singlespecialisten in het centrum van uitmuntendheid is Van der Aar wel een opvallende uitzondering. Een rol die haar past.

UPDATE PER 20:04 UUR:

Hoofdtrainer Jeroen van Dijk laat per e-mail weten dat hij niet op de hoogte is dat Imke van der Aar zich bij het COE wil voegen. Hij informeert meteen Badminton Europe medewerkers Mari Carmen Casermeiro Gamez (Development & High Performance Officer) en Jacob Oehlenschlaeger (Development & High Performance Senior Manager) over dit gegeven. Daarmee is bevestigd dat Imke van der Aars Deense badmintonavontuur buiten de structuur van de confederatie zal plaatsvinden.

There is no try.

Een gebrek aan doorzettingsvermogen kan haar niet ontzegd worden: net als kersvers Olympiër Cheryl Seinen die ook ooit de nationale selectie uitgezet werd, zit de oudste dochter van badmintongezin Van der Aar niet bij de pakken neer.

Om eenmaal en met volle overgave toe te geven aan de inspirational quotes en holle frasen epidemie op Instagram volgt hier een inspirerend citaat voor Imke: Do or do not. There is no try.

1 = Head coach Jeroen van Dijk van het Badminton Europe Centre of Excellence was op het moment van oorspronkelijke publicatie van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!