SportSport

Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Het badmintonlooppad van Instagram-fanate Imke van der Aar is danig van koers veranderd nadat ze uit de selectie is gezet door de technische staf van Badminton Nederland op Papendal. Denemarken is haar volgende halte, het badmintonwalhalla van Europa.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De 23-jarige badmintonspeler heeft inmiddels haar kamer in Arnhem in verhuisdozen gepakt en ze heeft getekend voor een werken-op-afstand arbeidsbetrekking als digital marketeer bij Badminton Nederland leverancier Techonomy in Eindhoven. Netwerken loont.

Onafhankelijke badmintonspeler naar Denemarken

Tot voor kort vormde ze met selectiespeler Ruben Jille een gemengddubbelkoppel en de laatste ranking plaatst hen 101e op de wereldranglijst. Als onafhankelijk badmintonspeler - een categorie die louter gevuld is met andere badmintonvrouwen, te weten singelaars Amy Tan, Gayle Mahulette en Soraya de Visch Eijbergen - zal ze trainingsmogelijkheden, sparring en nieuwe partners moeten vinden.

Imke is door de onverwachte exit uit de nationale senioren selectie gedwongen tot een forse herijking van haar ambities en mogelijkheden. Ze is volgens haar Insta-bio nog steeds druk met het najagen van dromen, maar zijn die dromen hetzelfde als een tijdje terug?

In een interview met Winnen doe je zo! zei Imke van der Aar over haar dromen:

"Mijn droom is om zelf wereldtop te zijn! Dat tegenstanders de ambitie hebben om mij te verslaan. Daarnaast wil ik voor de Olympische Spelen in 2024 gaan. Als topsporter is het doel natuurlijk om daar goud te halen, maar dat is misschien niet heel reëel. Daarom ga ik voor deelname aan de Spelen, om dan vervolgens het hoogst haalbare resultaat neer te zetten."

Judith Meulendijks achterna

De door Yonex Benelux gesponsorde dubbelspecialiste gaat in Denemarken haar badmintonheil zoeken om voornoemde uitdagingen verder invulling te geven, zoals badmintoncoryfee Judith Meulendijks dat in een ver verleden deed. De badmintondroom van Van der Aar lijkt dus nog hetzelfde. Ze zegt hierover:

"After a lot of thinking the outcome was pretty clear. I'm definitely not done with badminton yet. And I don't think anyone else than yourself can decide if your career is over..."

Het klopt, niemand besluit of heeft besloten dat haar carrière voorbij is, anders dan zijzelf. Een (niet) subtiele sneer naar bondscoach Ruud Bosch en de overige leden van de technische staf in Arnhem. Het past ook wel een beetje bij de typische Instagram-platitudes die haar overigens erg succesvolle feed domineren. Zoals: "But hey, good things never come from comfort zones." Het schijnt.

Badminton Europe Centre of Excellence

Badmintoncollega's Gayle Mahulette en Amy Tan sporten duurzaam in het COE van Badminton Europe in Holbaek. Het lijkt 1 erop dat de langste dame van het Nederlandse topbadminton zich gaat voegen bij deze spelersgroep met een opvallend hoge concentratie van Olympische atleten. Geen rechtstreekse indicatie van het niveau, maar wel een prettig idee. Het geeft kleur aan de samenstelling.

Met vrijwel alleen maar singlespecialisten in het centrum van uitmuntendheid is Van der Aar wel een opvallende uitzondering. Een rol die haar past.

UPDATE PER 20:04 UUR:

Hoofdtrainer Jeroen van Dijk laat per e-mail weten dat hij niet op de hoogte is dat Imke van der Aar zich bij het COE wil voegen. Hij informeert meteen Badminton Europe medewerkers Mari Carmen Casermeiro Gamez (Development & High Performance Officer) en Jacob Oehlenschlaeger (Development & High Performance Senior Manager) over dit gegeven. Daarmee is bevestigd dat Imke van der Aars Deense badmintonavontuur buiten de structuur van de confederatie zal plaatsvinden.

There is no try.

Een gebrek aan doorzettingsvermogen kan haar niet ontzegd worden: net als kersvers Olympiër Cheryl Seinen die ook ooit de nationale selectie uitgezet werd, zit de oudste dochter van badmintongezin Van der Aar niet bij de pakken neer.

Om eenmaal en met volle overgave toe te geven aan de inspirational quotes en holle frasen epidemie op Instagram volgt hier een inspirerend citaat voor Imke: Do or do not. There is no try.

1 = Head coach Jeroen van Dijk van het Badminton Europe Centre of Excellence was op het moment van oorspronkelijke publicatie van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!