clubzoeker

Drop Shot pakt koppositie Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot pakt koppositie Nederlandse Badminton Eredivisie

Het weekend van 2 en 3 oktober was het eerste dubbelweekend van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Voor Drop Shot stonden, op papier, twee topwedstrijden op het programma.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdag 2 oktober speelde BC Drop Shot thuis tegen de koploper BC Duinwijck. Alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd waren aanwezig, omdat beide teams redelijk op volle oorlogssterkte waren.

De herendubbel tussen debutant Steve Olesen en Wessel van der Aar (zie foto) tegen Ties van der Lecq en Brian Wassink leverde een mooi gevecht op, waarna de, lichtelijk verrassende, winst ging naar het Drop Shot duo: 21-19, 17-21, 21-16.

De damesdubbel bracht Alyssa Tirtosentono en Christine Busch Andreasen tegenover Selena Piek en Debora Jille. Hierbij deed, ondanks verwoede tegenstand, het Duinwijckse duo wat verwacht mocht worden: winnen (16-21 en 19-21).

Joran Kweekel mocht de strijd in de herensingel aanbinden met Jordy Hilbink. In de eerste game liep Joran relatief makkelijk uit naar de winst, maar had wat meer weerstand van Jordy in de tweede game: 21-12, 21-18. In de andere herensingle liet nestor Dicky Palyama Duinwijcker Finn Achthoven weinig kans op een stunt en won met 21-17 en 21-14.

Bij de damessingles had Jaymie Laurens niet al teveel moeite met Corine Breukers (21-12 en 21-7) en ook Natalia Perminova had relatief weinig van Chloë Mayer te duchten (21-10 en 21-15).

Met een 5-1 voorsprong voor Drop Shot waren de mixdubbels aan de beurt. Het sterke duo Ties en Debora wisten na twee spannende games Steve en Christine via 18-21 en 19-21 van zich af te schudden. In de andere mix persten Joran en Alyssa tegen Brian en Selena er nog een driegamer uit, waarbij de Dropshotters vooral in de derde game uitstekend spel lieten zien. Na deze 21-12, 18-21 en 21-8 stond er een zéér fraaie 6-2 winst voor Drop Shot op het scorebord.

Zondag: DKC in Den Haag

Op zondag was de Haagse derby tegen DKC, een op papier sterke tegenstander met toppers als Mark Caljouw en Robin Tabeling. Beide spelers ontbraken bij DKC en dan wordt tegen een praktisch compleet Drop Shot het een lastig karwei.

De herendubbel bracht voor Drop Shot de Deense combinatie Mathias Thyrri (terug van de Sudirman cup) en Steve Olesen tegenover Gijs Duijs en Michiel Kruijt. Ging de eerste game nog redelijk gelijk op, in de tweede game werd er snel een gaatje geslagen en liepen de Dropshotters steeds verder weg. Met 16-21 en 13-21 ging de winst naar Drop Shot. De damesdubbel tussen Alyssa Tirtosentono en Christine Busch Andreasen tegen Marlies Baan en Charissa Kuiper leverde een snelle en eenvoudige winst op voor het Drop Shot duo: 6-21 en 10-21.

Joran Kweekel vond ook deze keer Tom Blinde tegenover zich en gunde Tom in de eerste game nog 14 punten, maar gaf in de tweede game meer gas en won uiteindelijk met 14-21 en 8-21. In de tweede herensingel liet Lars Kros zien stappen te hebben gemaakt, want waar hij in eerdere confrontaties met Michiel Kruijt redelijk kansloos was, liet Lars nu de eerste game op zijn naam zetten. Michiel sprak zijn ervaring aan en deed Lars zijn strijdplan van de eerste set een beetje vergeten en won uiteindelijk in drie games: 19-21, 21-17 en 21-12.

De damessingels waren meer spannend dan goed. Jaymie Laurens speelde toch net iets beter dan Marlies Baan en won met 19-21 en 14-21. In de andere damessingle maakten Natalia Perminova en Manon Sibbald er in de eerste game een waar foutenfestival van, wat zich in de tweede game nog even leek door te zetten. Maar Natalia herpakte zich en Manon maakte een steeds wanhopigere indruk, omdat er weinig meer goed ging. Met 20-22 en 6-21 ging de winst naar Drop Shot.

De mix tussen Steve en Alyssa tegen Gijs Duijs en Charissa was alleen de eerste set spannend (16-21), daarna was de weerstand gebroken en ging de tweede game met 8-21 naar de Drop Shot mix. De andere mix was toen al afgelopen, Mathias en Christine hadden weinig tegenstand te duchten van Tom en Kiona van der Werf: 8-21 en 9-21. Met de 6-2 winst tegen Duinwijck en de 1-7 winst tegen DKC neemt Drop Shot de eerste plaats van de ranglijst weer over van Duinwijck. Volgende week, 10 oktober, staat de uitwedstrijd tegen BV Almere, gedeeld eerste, op het programma.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!