SportSport

Ruben Jille en Cheryl Seinen debuteren samen bij Hylo Open 2021 in Duitsland

Ruben Jille en Cheryl Seinen debuteren samen bij Hylo Open 2021 in Duitsland

De Hylo Open 2021 is een BWF World Tour Super 500 toernooi met een prijzengeld van US$ 320,000 en vijf Nederlandse koppels proberen uit de geldruif mee te eten in Saarbrücken, Duitsland. Mark Caljouw heeft zich, na zijn opgave in Parijs vorige week, teruggetrokken uit het voormalige biermerktoernooi.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR48) openen deze week tegen Paul Reynolds en Joshua Magee (WR62) uit Ierland. De Nederlandse mannen stootten vorige week vrij onverwacht hun neus tegen twee broekies uit Engeland. Vandaag veiligheidshalve géén voorspelling over het resultaat.

Voor heavy hitter is het in Saarbrücken tijd voor double duty, met Cheryl Seinen speelt hij gemengddubbel. Samen hebben ze nog geen ranking, maar staan wel meteen tegenover de nummerse 13 van de wereld uit Maleisië: Goh Soon Huat en Lai Shevon Jemie. Wellicht dat Cheryl nog tips voor Ruben heeft.

Koningskoppel Robin Tabeling en Selena Piek (WR19) treft het in Duitsland: een kleine twintig lettergrepen uit Thailand én first seeds Dechapol Puavaranukroh en Sapsiree Taerattanachai (WR3) presenteren zich. In Parijs waren de Thai te sterk in twee games en eender zo in de vier eerdere ontmoetingen: een 5-0 head-to-head in Aziatisch voordeel.

Debora Jille en Cheryl Seinen (WR104), sinds enige tijd een vast koppel op de badmintonbaan, nemen het op tegen Hu Ling Fang en Hsu Ya Ching (WR30) uit Taiwan. Voor Seinen gesneden koek, maar Jille heeft nog niet zo vaak geroken aan zulk een fors hoger niveau. Alle kans tot leren dus.

Tirtosentono en Van der Aar starten op woensdag

Hoe anders is het voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar (WR61) die op toernooitoer zijn met elkaar: bij de Hylo Open 2021 ontmoeten ze op woensdag BadmintonInsight-youtuber Jenny Moore (Engeland) en Gronya Somerville (Austrialië) die eventjes sportief vreemdgaat met een Europeane. Een rankingloos gelegenheidskoppel met individuele ervaring die nog best gevaarlijk kan zijn voor de Nederlandse jongedames.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!