Joran Kweekel reekshoofd bij Dutch International 2022 in Wateringen

Joran Kweekel reekshoofd bij Dutch International 2022 in Wateringen

Van woensdag 13 april t/m zaterdag 16 april vindt de Dutch International 2022 plaats in Wateringen, een international series badmintonevenement met 40 Nederlandse inschrijvingen. Enkelspelspecialist Joran Kweekel (WR95) is eerst geplaatste van het VELO-toernooi.

clubzoeker

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Er zijn door het hele toernooi heen nogal wat terugtrekkingen en daardoor ook 'promoted from qualifications'-spelers in het hoofdtoernooi. Van de 40 Nederlandse inschrijvingen komt slechts een fractie de baan op.

Het hoofdtoernooi begin op donderdag 14 april en Joran Kweekel opent tegen een kwalificatiespeler. Gunstig voor de onderschrijving van zijn plaatsing.

Gemengddubbels voor de gelegenheid

Elders zien we Brian Wassink en Alyssa Tirtosentono (WR214) tegenover de Denen Jesper Toft en Clara Graversen (WR108) met een papieren voordeel op het Nederlandse koppel. Alyssa heeft vijf weken voltijds training achter de rug, dus is ongetwijfeld klaar om te stunten.

Broer en zus Wessel en Imke van der Aar maken gebruik van de locatie van het toernooi om samen nog eens te mixen en wel tegen Adam Pringle en Rachel Andrew (Schotland, WR164). Imke is de speler van dit viertal die de meest dominante stempel kan drukken op de uitslag.

Jongelingen Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit (WR401) mogen een gooi doen tegen Scandinaviërs Emil Hybel en Mai Surrow (Denemarken, WR657). De ranking hier zegt even weinig als D66'er Wieke Paulusma: de Denen hebben fors meer ervaring en zijn waarschijnlijk een behoorlijk struikelblok voor Dyon en Kirsten.

Dubbelduo's

Andy Buijk en Gijs Duijs (geen ranking) openen tegen Andreas Sondergaard en Jesper Toft (Denemarken, WR126). Vermoedelijk een deelname voor toernooiervaring, elke game die deze Nederlandse spelers samen pakken is op voorhand een leerzame gift.

Noah Haase heeft de Bulgaarse badmintonner Alex Vlaar (WR494) weten te strikken voor een partij tegen Jack Macgregor en Adam Pringle uit Schotland (WR236). Zowel Noah als Alex hebben als BV Almere spelers al bewezen te kunnen badmintonnen, wie weet verrassen de twee in Wateringen.

Dennis Koppen - tijdens de finale om het landskampioenschap in de Nederlandse Badminton Eredivisie nog heroisch in zijn partij tegen Finn Achthoven - dubbelt met Timo Stoffelen en zij krijgen kwalificatiespelers aangereikt.

In het vrouwendubbel heeft Imke van der Aar een match gemaakt met Iben Bergstein (Denemarken). Met 8 byes in een schema van 32 startposities heeft het Nederlands-Deense tandem gratis doorgang naar ronde 2. Een kwartfinale lijkt zelfs al een zekerheidje.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse inschrijvingen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!