Robin Tabeling wint met Selena Piek eerste ronde Japan Open

Robin Tabeling wint met Selena Piek eerste ronde Japan Open

De gejurkte topbadmintonspeler Selena Piek en haar dubbelpartner Robin Tabeling profiteren van de vorm van hun fors hoger gerankte Duitse tegenstanders. Isabel Lohau en Mark Lamsfuss stonden zaterdag nog in de halve finale van het WK en - zoals je vaker ziet bij finalisten - na die piek kwam een minuscuul dipje.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de eerste game tussen Piek / Tabeling en Lohau / Lamsfuss werden de punten tot 8-8 gelijk verdeeld, waarna de Duitsers vijf punten op rij scoorden en uiteindelijk 21-16 winst zeker stelden.

De boog van de oosterburen stond in de tweede game niet meer op spanning, want Piek en Tabeling openden met zes punten op rij en werkten met succes naar 15-21 winst. Een derde game moest uitsluitsel geven.

Ook in de derde game waren de Nederlandse Olympiërs op hun qui-vive en knalden ze door naar 0-4 voorsprong. Met geconcentreerd spel en volharding werd die voorsprong vastgehouden om tot 17-21 winst te komen en daarmee kwam de wedstrijdwinst na 52 minuten in Nederlandse handen.

In de volgende ronde wacht hen het Maleisische koppel Hoo Pang Ron en Toh Ee Wei (WR62).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!