SportSport

Robin Tabeling wint met Selena Piek eerste ronde Japan Open

Robin Tabeling wint met Selena Piek eerste ronde Japan Open

De gejurkte topbadmintonspeler Selena Piek en haar dubbelpartner Robin Tabeling profiteren van de vorm van hun fors hoger gerankte Duitse tegenstanders. Isabel Lohau en Mark Lamsfuss stonden zaterdag nog in de halve finale van het WK en - zoals je vaker ziet bij finalisten - na die piek kwam een minuscuul dipje.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de eerste game tussen Piek / Tabeling en Lohau / Lamsfuss werden de punten tot 8-8 gelijk verdeeld, waarna de Duitsers vijf punten op rij scoorden en uiteindelijk 21-16 winst zeker stelden.

De boog van de oosterburen stond in de tweede game niet meer op spanning, want Piek en Tabeling openden met zes punten op rij en werkten met succes naar 15-21 winst. Een derde game moest uitsluitsel geven.

Ook in de derde game waren de Nederlandse Olympiërs op hun qui-vive en knalden ze door naar 0-4 voorsprong. Met geconcentreerd spel en volharding werd die voorsprong vastgehouden om tot 17-21 winst te komen en daarmee kwam de wedstrijdwinst na 52 minuten in Nederlandse handen.

In de volgende ronde wacht hen het Maleisische koppel Hoo Pang Ron en Toh Ee Wei (WR62).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!