SportSport

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale French Open

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale French Open

Het was ogenschijnlijk een treffen tussen David en Goliath tijdens de achtste finale van de French Open in Parijs. Robin Tabeling en Selena Piek zijn 19e van de wereld en kregen reservelijst-spelers Yong Jin en Seung Chan Shin uit Korea (WR423) op een dienblad.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat een dergelijk significant rankingverschil geen spreekwoordelijke walk over oplevert, zit 'm uiteraard in de afkomst van de tegenstanders van Tabeling en Piek. Waren het IJslanders geweest, dan had niemand enige tegenstand verwacht.

Een terzijde: Seung Chan Shin is met partner So Hee Lee nummer 4 van de wereld in het vrouwendubbel, dus badmintonnen kan ze wel.

In de eerste game ging het tot 11-11 gelijk op tussen het Nederlandse en het Koreaanse koppel. Vanaf daar stootten Tabeling en Piek door naar 21-15. Ook in de tweede game namen de Nederlanders het voortouw en hebben ze zelfs geen moment op achterstand gestaan. In de slotfase dichtten de Aziaten het gat naar 18-17, maar de Papendallers bleven scherp en met name de slagkracht van Tabeling bleek bepalend (21-17).

Daarmee plaatsen Robin en Selena zich voor de kwartfinale van het met US$ 675.000 gedoteerde badmintontoernooi in de Franse hoofdstad. Wellicht treffen ze daarin wederom een Koreaans paar. Samen cashen Robin en Selena US$ 4.218,75 voor hun kwartfinaleplek.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!