SportSport

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale French Open

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale French Open

Het was ogenschijnlijk een treffen tussen David en Goliath tijdens de achtste finale van de French Open in Parijs. Robin Tabeling en Selena Piek zijn 19e van de wereld en kregen reservelijst-spelers Yong Jin en Seung Chan Shin uit Korea (WR423) op een dienblad.

Maak kennis met Dyon van Wijlick!

Dat een dergelijk significant rankingverschil geen spreekwoordelijke walk over oplevert, zit 'm uiteraard in de afkomst van de tegenstanders van Tabeling en Piek. Waren het IJslanders geweest, dan had niemand enige tegenstand verwacht.

Een terzijde: Seung Chan Shin is met partner So Hee Lee nummer 4 van de wereld in het vrouwendubbel, dus badmintonnen kan ze wel.

In de eerste game ging het tot 11-11 gelijk op tussen het Nederlandse en het Koreaanse koppel. Vanaf daar stootten Tabeling en Piek door naar 21-15. Ook in de tweede game namen de Nederlanders het voortouw en hebben ze zelfs geen moment op achterstand gestaan. In de slotfase dichtten de Aziaten het gat naar 18-17, maar de Papendallers bleven scherp en met name de slagkracht van Tabeling bleek bepalend (21-17).

Daarmee plaatsen Robin en Selena zich voor de kwartfinale van het met US$ 675.000 gedoteerde badmintontoernooi in de Franse hoofdstad. Wellicht treffen ze daarin wederom een Koreaans paar. Samen cashen Robin en Selena US$ 4.218,75 voor hun kwartfinaleplek.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!