clubzoeker

Waar moet je op letten bij het kopen van een badmintontas?

Waar moet je op letten bij het kopen van een badmintontas?

Probeer je te beslissen welke badmintontas je moet kopen? Dit is iets dat we allemaal onderzoeken en ons afvragen: of we nou op zoek zijn naar nieuwe schoenen, een loopband of in dit geval een badmintontas.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Om te beginnen is dit een zeer subjectieve vraag. Wanneer je in dit geval een badmintontas of een andere sporttas koopt, hebben ze allemaal hun voor- en nadelen, die verschillen afhankelijk van de persoon die hem koopt. Misschien ben je iemand die op zoek is naar een badmintontas waarin veel rackets kunnen worden opgeborgen of misschien ben je op zoek naar een strandtas die praktisch is maar ook past bij je trainingsuitrusting.

Banden

Dit is een andere vraag die volledig te maken heeft met de voorkeur van de gebruiker. De meeste badmintontassen hebben drie verschillende opties, waarvan er soms twee worden gecombineerd.

  • Één band: bij het kopen van een kleinere badmintontas is het gebruikelijk dat deze wordt geleverd met één gevoerde riem. Ik heb nog nooit problemen gehad met één riem omdat het erg handig en comfortabel is - als je denkt aan het dragen van een badmintontas, draag je hem in de meeste gevallen niet lang normaal.
  • Twee banden: meestal beschikbaar op grotere tassen zoals een 6-delige badmintontas of meer. De riemen zijn gewatteerd net als een tas met één riem, maar tijdens het dragen draag je de tas als een rugzak. Dit is comfortabeler en ondersteunt je rug bij het dragen van langere afstanden. Grotere badmintontassen kunnen lastig te dragen zijn en daarom zullen de meeste mensen kiezen voor een twee-riem, zelfs als ze niet het aantal rackets nodig hebben.
  • Draagbeugel: de meeste tassen worden geleverd met een over-de-schouderriem en een draagbeugel, tenzij je voor een basisreeks gaat. De basisreeksen worden alleen geleverd met een draagbeugel. Als je slechts één of twee rackets gebruikt en niet veel apparatuur, dan is dit prima.

Budget

Dit punt is zeer subjectief en hangt af van je persoonlijke omstandigheden en badmintonvaardigheid. Als je een badmintonliefhebber bent die meerdere keren per week speelt, zul je waarschijnlijk meer willen uitgeven dan iemand die badminton als hobby heeft. Als het gaat om de prijs van een badmintontas, worden ze meestal gecategoriseerd door een 3 rackettas, 6 rackettas of 9-12 rackettas. Hoe minder rackets je mee hoeft te nemen, hoe voordeliger de tas zal zijn. Dit is ook het geval als je een rugzak kind koopt voor je zoon of dochter die badminton speelt.

Extra's

De meeste tassen kunnen niet alleen je badmintonrackets vasthouden, maar hebben ook extra functies die van pas komen. Veel mensen vinden het handig en leuk om een tas te kopen met een vak om mijn badmintonschoenen in te vervoeren. Een zijvak met ritssluiting is erg handig voor het opbergen van losse spullen zoals een mobiele telefoon, sleutels en portemonnee, al kun je er eventueel ook je telefoontasje dames in opbergen. Een andere overweging zijn de riemen waarmee je tas wordt geleverd - we zullen hier hieronder meer op ingaan.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!