clubzoeker

Waar moet je op letten bij het kopen van een badmintontas?

Waar moet je op letten bij het kopen van een badmintontas?

Probeer je te beslissen welke badmintontas je moet kopen? Dit is iets dat we allemaal onderzoeken en ons afvragen: of we nou op zoek zijn naar nieuwe schoenen, een loopband of in dit geval een badmintontas.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Om te beginnen is dit een zeer subjectieve vraag. Wanneer je in dit geval een badmintontas of een andere sporttas koopt, hebben ze allemaal hun voor- en nadelen, die verschillen afhankelijk van de persoon die hem koopt. Misschien ben je iemand die op zoek is naar een badmintontas waarin veel rackets kunnen worden opgeborgen of misschien ben je op zoek naar een strandtas die praktisch is maar ook past bij je trainingsuitrusting.

Banden

Dit is een andere vraag die volledig te maken heeft met de voorkeur van de gebruiker. De meeste badmintontassen hebben drie verschillende opties, waarvan er soms twee worden gecombineerd.

  • Één band: bij het kopen van een kleinere badmintontas is het gebruikelijk dat deze wordt geleverd met één gevoerde riem. Ik heb nog nooit problemen gehad met één riem omdat het erg handig en comfortabel is - als je denkt aan het dragen van een badmintontas, draag je hem in de meeste gevallen niet lang normaal.
  • Twee banden: meestal beschikbaar op grotere tassen zoals een 6-delige badmintontas of meer. De riemen zijn gewatteerd net als een tas met één riem, maar tijdens het dragen draag je de tas als een rugzak. Dit is comfortabeler en ondersteunt je rug bij het dragen van langere afstanden. Grotere badmintontassen kunnen lastig te dragen zijn en daarom zullen de meeste mensen kiezen voor een twee-riem, zelfs als ze niet het aantal rackets nodig hebben.
  • Draagbeugel: de meeste tassen worden geleverd met een over-de-schouderriem en een draagbeugel, tenzij je voor een basisreeks gaat. De basisreeksen worden alleen geleverd met een draagbeugel. Als je slechts één of twee rackets gebruikt en niet veel apparatuur, dan is dit prima.

Budget

Dit punt is zeer subjectief en hangt af van je persoonlijke omstandigheden en badmintonvaardigheid. Als je een badmintonliefhebber bent die meerdere keren per week speelt, zul je waarschijnlijk meer willen uitgeven dan iemand die badminton als hobby heeft. Als het gaat om de prijs van een badmintontas, worden ze meestal gecategoriseerd door een 3 rackettas, 6 rackettas of 9-12 rackettas. Hoe minder rackets je mee hoeft te nemen, hoe voordeliger de tas zal zijn. Dit is ook het geval als je een rugzak kind koopt voor je zoon of dochter die badminton speelt.

Extra's

De meeste tassen kunnen niet alleen je badmintonrackets vasthouden, maar hebben ook extra functies die van pas komen. Veel mensen vinden het handig en leuk om een tas te kopen met een vak om mijn badmintonschoenen in te vervoeren. Een zijvak met ritssluiting is erg handig voor het opbergen van losse spullen zoals een mobiele telefoon, sleutels en portemonnee, al kun je er eventueel ook je telefoontasje dames in opbergen. Een andere overweging zijn de riemen waarmee je tas wordt geleverd - we zullen hier hieronder meer op ingaan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!