Talloze Nederlandse terugtrekkingen bij French Open 2022

Talloze Nederlandse terugtrekkingen bij French Open 2022

Vandaag gaat de French Open 2022 van start in Parijs: een BWF World Tour Super 750 toernooi met US$ 675.000 prijzengeld. Nederlands topbadmintonner Mark Caljouw opent tegen voormalig wereldkampioen Loh Kean Yew.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De nieuwe wereldranglijst is op dinsdag 25 oktober weer bijgewerkt en Mark Caljouw kukelt net de top 25 uit. Tegen de nummer 5 van de wereld uit Singapore - als zevende geplaatste in Parijs - maakt dat ene plaatsje niet veel uit. De twee badmintonfanaten hebben niet eerder een toernooipartij tegen elkaar gespeeld, maar wie de underdog is, dat spreekt voor zich.

Joran Kweekel staat weliswaar op de lijst met inschrijvingen, maar zal niet in actie mogen komen: het aanbod van sterkere singelaars is bij een Super Tour 750 toernooi simpelweg te groot. Kweekel stond 20e op de reservelijst.

Andere Nederlanders schreven zich ook in: Cheryl Seinen en Debora Jille dubbelen en Robin Tabeling en Selena Piek mixen woensdag. Gemengddubbel Debora en Ties stond achtste op de reservelijst, Ruben en Cheryl 24e - zij komen niet in actie.

Ties en Ruben (WR33) nemen het op tegen Leo Rolly Carnando en Daniel Marthin. Voor schrijvers dezes compleet onbekende namen, maar niettemin bekleden deze Indonesiërs de 14e plek op de wereldranglijst. Bepaald geen pannenkoeken dus.

Al met al dus een bescheiden Nederlandse afvaardiging die het aandurft naar la Ville-Lumière af te reizen met andere dan romantische motieven. (Corine Breukers kan gerust slapen.) Erik Ligtvoet komt in actie als deputy referee van het toernooi, dus we dragen als Nederland nog wel bij aan het badmintongeweten van de French Open.

Klik hier voor de toernooipagina.

UPDATE 16:40 UUR: een eerdere versie van dit artikel noemde abusievelijk meer terugtrekkingen dan er werkelijk zijn.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!