Talloze Nederlandse terugtrekkingen bij French Open 2022

Talloze Nederlandse terugtrekkingen bij French Open 2022

Vandaag gaat de French Open 2022 van start in Parijs: een BWF World Tour Super 750 toernooi met US$ 675.000 prijzengeld. Nederlands topbadmintonner Mark Caljouw opent tegen voormalig wereldkampioen Loh Kean Yew.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De nieuwe wereldranglijst is op dinsdag 25 oktober weer bijgewerkt en Mark Caljouw kukelt net de top 25 uit. Tegen de nummer 5 van de wereld uit Singapore - als zevende geplaatste in Parijs - maakt dat ene plaatsje niet veel uit. De twee badmintonfanaten hebben niet eerder een toernooipartij tegen elkaar gespeeld, maar wie de underdog is, dat spreekt voor zich.

Joran Kweekel staat weliswaar op de lijst met inschrijvingen, maar zal niet in actie mogen komen: het aanbod van sterkere singelaars is bij een Super Tour 750 toernooi simpelweg te groot. Kweekel stond 20e op de reservelijst.

Andere Nederlanders schreven zich ook in: Cheryl Seinen en Debora Jille dubbelen en Robin Tabeling en Selena Piek mixen woensdag. Gemengddubbel Debora en Ties stond achtste op de reservelijst, Ruben en Cheryl 24e - zij komen niet in actie.

Ties en Ruben (WR33) nemen het op tegen Leo Rolly Carnando en Daniel Marthin. Voor schrijvers dezes compleet onbekende namen, maar niettemin bekleden deze Indonesiërs de 14e plek op de wereldranglijst. Bepaald geen pannenkoeken dus.

Al met al dus een bescheiden Nederlandse afvaardiging die het aandurft naar la Ville-Lumière af te reizen met andere dan romantische motieven. (Corine Breukers kan gerust slapen.) Erik Ligtvoet komt in actie als deputy referee van het toernooi, dus we dragen als Nederland nog wel bij aan het badmintongeweten van de French Open.

Klik hier voor de toernooipagina.

UPDATE 16:40 UUR: een eerdere versie van dit artikel noemde abusievelijk meer terugtrekkingen dan er werkelijk zijn.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!