Denmark Open 2024: de dinsdag met een standje van Viktor Axelsen

Denmark Open 2024: de dinsdag met een standje van Viktor Axelsen

In eerste instantie leek er niet zoveel veranderd te zijn dit jaar bij de Denmark Open. We spelen in dezelfde hal als voorgaande jaren. De ingang zit nog op dezelfde plaats. Maar daarna kwamen de veranderingen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De balie voor de kaartverkoop is verplaatst. De man achter de balie herkende mij nog van vorig jaar en vertelde dat de perskamer nog op dezelfde plaats zat. Alleen de route er naar toe was veranderd. De VIP-ruimte zat ook weer op dezelfde plaats als vorig jaar. Alleen weer anders ingericht.

Ook de hal tussen de ingang en de speelhal was anders ingericht. Er lagen nu meer badmintonbanen om op te spelen. Er zal vorig jaar gebleken zijn dat met name kinderen graag een shuttletje wilden slaan als ze niet aan het kijken waren naar de toppers in de hal ernaast. Van die gelegenheid werd vandaag al druk gebruik van gemaakt.

Er zijn meer verkopers in deze hal. Zelfs Viktor Axelsen heeft een standje. Een standje waarin hij twee boeken verkoopt. Een in het Deens en een in het Engels. Beide exemplaren gesigneerd (uiteraard al op voorhand). Naast de stand van Viktor staat een standje van PK Rohde, de trainer, coach en schoonvader van Viktor. Hij verkoopt coachingmateriaal.

In de speelhal zelf lagen nog maar drie banen. Op baan 1 en 2 werden gisteren 13 wedstrijden gespeeld en op baan 3 maar zes wedstrijden. Op alle banen werd om 09.00 uur gestart, met als gevolg dat baan 3 het grootste gedeelte van de dag leeg gelegen heeft. Op baan 1 was er een pauze van bijna twee uur. Het is dan wel de eerste dag van het toernooi en de kaartjes zijn dan niet het duurste, maar ik zou mij als betalend publiek behoorlijk bekocht voelen als ik twee uur lang naar twee lege banen zat te kijken.

Je hoort vaak dat mensen een fantastische belevenis willen hebben als ze betalen voor een evenement. Dat gebeurde in dit geval helemaal niet. Op woensdag zijn er 14 partijen op alle banen gepland. Wat zou de reden zijn dat er zo weinig wedstrijden waren op baan 3? Waren er niet genoeg inschrijvingen? Je zou het bijna denken als je naar de deelnemerslijst kijkt.

De perskamer wordt weer beheerd door een dame die inmiddels onderscheiden is door de BWF, onderscheiden voor 60 jaar vrijwilligerswerk voor de Deense badmintonbond. Inmiddels overgrootmoeder, maar kan het vrijwilligerswerk niet laten. De koelkasten met de broodjes en het water staan ook weer op dezelfde plek. De inhoud is dan wel weer vervangen en is fris en smakelijk.

Ook anders is de partner van Robin Tabeling. Hij had zijn afscheid van het internationale badminton aangekondigd, maar kreeg een aanbod dat hij niet wilde weigeren. Door een schorsing van haar partner was een goede Deense dame op zoek naar een tijdelijk partner voor een aantal toernooien. Gisteren was het eerste toernooi.

In de wedstrijd bleek al snel dat ze nog niet veel samen gespeeld hebben. Robin werd lauw onthaalt door het publiek. Kon hij voldoen aan het verwachtingspatroon van henzelf en van het publiek? Aan het begin van de eerste game straalde het ongemak ervan af. De eerste rally's liepen niet soepel, maar gaandeweg de wedstrijd werd het allemaal beter. Ze hadden geluk dat er niet een heel goed koppel tegenover ze stond. Ze hebben de wedstrijd gewonnen, niet omdat ze heel goed samenspeelden en een goede onderlinge chemie hadden, maar meer omdat er twee goede, badminton intelligente spelers op de baan stonden die minder fouten maakten dan de tegenstander.

Samen met mijn gast van vandaag, die dacht dat alles te regelen was op een kinderkaartje, hebben we zitten kijken naar de verschillen tussen de Aziaten en de Europeanen. We waren het er snel over eens dat de verschillen groot zijn en dat het verschil niet snel overbrugd zal worden. We hebben zitten denken aan de spelers die wij nu kennen in Nederland en kijken naar het niveau van de eerste dag op dit toernooi dan zal het al een hele opgave worden om het niveau te halen zodat ze in de toekomst mee kunnen en mogen doen aan dit toernooi. En dan hebben we het nog niet over het halen van meerdere rondes. We hebben twee Nederlandse deelnemers kunnen vinden op de spelerslijst en die spelen dan allebei nog met een buitenlandse partner.

Wat wel hetzelfde gebleven is, is de steun vanuit het publiek voor Viktor Axelsen. Die kan voorlopig niet meer stuk bij het Deense publiek. Hij speelde gisteren weer zoals we van hem gewend zijn. Dominant. Zijn volgende wedstrijd is tegen Alex Lanier, de hoop voor Europa in de herensingle. Verder hebben we weinig lichtpuntjes gezien voor Europa in de Aziatische overheersing die er nu al is en waarschijnlijk alleen maar groter gaat worden in de toekomst van het badminton. Maar misschien brengt de woensdag verbetering. En mogelijk leest u dat dan weer hier.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Denmark Open 2024: de donderdag met jeugdtoernooien (en een kotsende Viktor Axelsen)

Denmark Open 2024: de donderdag met jeugdtoernooien (en een kotsende Viktor Axelsen)

Voor de donderdag stond een bezoek aan jeugdtoernooien gepland. Jeugdtoernooien die gelijk gepland zijn met de Denmark Open.

18 oktober 2024

Denmark Open 2024: de woensdag met afscheidsapplaus voor Hendra Setiawan en Mohammad Ahsan

Denmark Open 2024: de woensdag met afscheidsapplaus voor Hendra Setiawan en Mohammad Ahsan

Mijn gast is weer vertrokken. Hopelijk met het juiste kaartje. Mijn gast heeft een beetje pech gehad. Het was op de tweede dag…

17 oktober 2024

Denmark Open 2024: de dinsdag met een standje van Viktor Axelsen

Denmark Open 2024: de dinsdag met een standje van Viktor Axelsen

In eerste instantie leek er niet zoveel veranderd te zijn dit jaar bij de Denmark Open. We spelen in dezelfde hal als voorgaande…

16 oktober 2024

DKC verspeelt kostbare punten in Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC verspeelt kostbare punten in Nederlandse Badminton Eredivisie

De hoofdmacht van DKC trad zondag 13 oktober aan in Almere tegen directe concurrent Almere. Samen bezetten ze voor aanvang van de…

14 oktober 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!