Nederlandse U19-jeugd domineert toernooi

Nederlandse U19-jeugd domineert toernooi

Op de tweede dag van het driedaagse Carlton International Youth Tournament 2010 stond er veel op het spel voor de halve finalisten en finalisten. De Nederlandse jeugd in de oudste leeftijdscategorie pakte alle prijzen. Ook de deelnemers aan het dubbeltoernooi zetten alles op alles.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Individuele toernooi

U11

De Nederlandse gemengddubbelcombinatie Madouc Linders / Dennis Koppen (1) verloor de finale met duidelijke cijfers van de Denen Freja Ravn Nielsen / Mikkel Rylander Christiansen (2). Vervolgens moest Linders (1) ook in het meisjesenkelspel het onderspit delven tegen Nielsen (2); Linders verloor met 14 en 7.

U13

Tamara van der Hoeven heeft een uitstekend toernooi gespeeld. Zij eindigde met twee gelegenheidspartners op de eerste plek. In het gemengddubbel samen met Matthew Lightbody (5) uit Noord-Ierland speelde Van der Hoeven diverse driesetters, zo ook in de finale tegen de Fransen Delphine Delrue / Marc Laporte (7). Na verlies in de eerste game met 9, herpakte het duo zich en won daarna met 16 en 19. In het meisjesdubbel met de Duitse Judith Petrikowski (4) werd in twee redelijk eenvoudige games gewonnen van Imke van der Aar / Marit Willemsen (2).

Joran Kweekel is ook knap tweevoudig kampioen geworden. In de eindstrijd van het enkelspel won hij van de Fransman Thomas Baures (14-21 / 21-10 / 21-14). Samen met Noah Jongen heeft Kweekel (2) de eerste plek in het jongensdubbel weten te verwezenlijken, ten koste van Baures / Laporte (6).

U15

In het gemengddubbelspel is Alida Chen / Ruben Jille (1) de eerste plaats net aan de neus voorbij gegaan, door in een bloedstollende thriller te verliezen van de Duisters Eva Janssens / Max Weiβkirchen (5/8) (21-19 / 19-21 / 18-21). In het jongensenkelspel waren de rollen omgedraaid; Jille (2) won nipt van Weiβkirchen (5/8) met degamestanden 19-21 / 21-18 / 26-24. Vervolgens verloor Weiβkirchen in het jongensdubbel met partner Alan Erben (2) zijn derde finale van de favoriete Denen Jeppe Bay Madsen / Christian Wolf (1).

Bij de meisjesenkel heeft de 14-jarige Alida Chen (1) haar titel van vorig jaar niet kunnen prolongeren. De uit Jakarta overgevlogen Leonila Josephine (3/4) heeft haar visitekaartje afgegeven; zij bleek in drie games te sterk (15-21 / 21-14 / 21-17).

U17

Myke Halkema / Russell Muns (1), runners-up van vorig jaar, ondervonden alleen tijdens de halve finale van hun gemengddubbel weerstand tegen een Duits duo. De finale bleek daarna een simpele klus; de als tweede geplaatste Engelsen Sophie Sankey / Aaron Cheng kregen slechts 15 en 13 punten. Ook de jongensdubbel werd een Nederlandse overwinning: Russell Muns / Robin Tabeling (1) wonnen met 24-22 / 21-18 van Mark Byerly / Mark Lamsfuβ (2).

Dorien Lups greep, na de overwinning op Victoriaan Denise Hall, net naast de titel in het meisjesenkelspel; zij trok in de derde game met 18 punten aan het kortste eind tegen de Deense Maiken Fruergaard Sørensen.

U19

De 17-jarige Jim Middelburg triomfeerde drie maal in de oudste leeftijdscategorie. In het jongensenkelspel speelde Middelburg (1) een spannende finale tegen de Indonesiër Tri Prasetyo (2). De derde game werd met 22-20 in het voordeel van Middelburg beslist. In de eindstrijd van de jongensdubbel haalden Middelburg (2) met Jovi Nieman van de Limburgse club Roosterse BC opvallend eenvoudig de titel binnen ten koste van Aitor Arraiza / Tri Prasetyo (1), 21-17 / 21-16. Drie games hadden Middelburg / Soraya de Visch Eijbergen (1) nodig om landgenoten Elisa Piek / Robin Tabeling (3) te verslaan in het gemengddubbel en de beslissende game werd maar nipt met 19 gewonnen.

De Visch Eijbergen pakte, naast de titel in het gemengddubbel, volgens haar plaatsing ook de titel in het meisjesenkelspel. Ze won in drieën van landgenote Gayle Mahulette (2). In de poule van de meisjesdubbel hebben Gayle Mahulette / Elisa Piek (2) alle wedstrijden op hun naam geschreven en daarmee dus ook de gouden plak.

Dubbeltoernooi

Op het vandaag gespeelde dubbeltoernooi in sporthal Rumpen te Brunssum, voor de spelers die de finaledag niet hadden bereikt, was de strijd er niet minder om. Ook hier waren er nog enkele Nederlandse successen. De wedstrijden bestonden uit één game tot de 30 punten. In de categorie jongensdubbel U15 was de grootste belangstelling voor deelname. Door te weinig aanmeldingen bij de dames U11 en U19 werden hier geen wedstrijden gespeeld. Zie hieronder de uitslagen:

  • MD U11: Matti-Lukka Bahro (GER) / Brian Wassink (NED) - Senne Houthoofd (BEL) / Warre Houthoofd (BEL) 30-28
  • MD U13: Niklas Fritsch (GER) / Jan-Pascal Herzer (GER) - Thom Gicquel (FRA) / Thomas le Cardinal (FRA) 30-18
  • WD U13: Aline Müller (SUI) / Ella Peters (NED) - Marlies Baan (NED) / Els Romen (NED) 30-23
  • MD U15: Wolfgang Gnedt (AUT) / Andrej Serov (AUT)- Roy Mulder (NED) / Johan Quartero (NED) 30-25
  • WD U15: Michelle Greber (SUI) / Valentina Mühlebach (SUI) - Yuhla Pelling (SUI) / Chantal von Rotz (SUI) 30-21
  • MD U17: Mark Caljouw (NED) / Thomas Wijers (NED) - Brandon Bessem (NED) / Rik Hermans (NED) 30-20
  • WD U17: Eve Osullivan (ENG) / Viki Williams (ENG) - Cheryl Seinen (NED) / Amy van Stenus (NED) 30-29
  • MD U19: Jonas Christensen (NOR) / Carl-Christian Hem (NOR) - Matz Coucheron-Aamott (NOR) / Jann Menkin (NOR) 30-27

Teamtoernooi

Op de derde en laatste dag van het Carlton International Youth Tournament 2010 worden donderdag 30 december de krachten van de deels vermoeide spelers gebundeld tijdens het teamtoernooi. Vanaf 09.00 uur wordt er gespeeld in de sporthallen In de Biessen te Hoensbroek (U15), Rumpen in Brunssum (U17) en Palemig te Heerlen (U11, U13 en U19).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!