Ron Daniëls: Eerste week Oro zit erop

Ron Daniëls: Eerste week Oro zit erop

De eerste week van Orø zit er weer op en het is gelukkig weer een hele goede week geweest met deelnemers uit Nederland, Duitsland, Belgie en Frankrijk.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er waren wat tegenvallers voor dat we gingen starten, Morten is ziek en kon niet komen, de andere Elite trainer zijn vriendin moest naar het ziekenhuis en hij kwam dus een paar dagen later en ik zelf kreeg hoge koorts zondag en ben vanaf woensdag aan de penicilline, maar het mocht de pret niet drukken. Er was nog steeds genoeg kwaliteit in huis en dat maakte letterlijk elke training een persoonlijke training met je eigen trainer op je baan.

Judith Meulendijks is begonnen met haar project binnen mijn kamp voor meidentraining met elitegedachte en na drie dagen kwam ook Andreas naar het kamp en waren we weer op volle sterkte. Onze eigen technisch directeur van Badminton Nederland (Martijn van Dooremalen -red.) heeft in Azië zulk goed lobbywerk voor me gedaan dat alle Vietnam-spelers niet naar Europa mochten van de bond. Ik ben hem nog vergeten te bedanken, maar dat doe ik nog wel op het eerste het beste toernooi waar ik hem zie. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig :-).

Het is nu zaterdagmiddag en er zijn zo'n 20 spelers en 10 coaches onderweg naar Orø voor week twee. Dat wordt een speciaal kamp met zeer veel training en wedstrijden. Maandag, woensdag en vrijdag hebben we wedstrijden tegen Holbæk Dinsdag en donderdag spelen de beste spelers mee met Skovshoved (de top 3 club van Denemarken). Het daarop volgende weekend gaat Erik Meijs mee naar Zweden met deze club om een weekend elitetraining mee te maken met de toppers van Denemarken.

De perfecte samenwerking met de technische staf van BNL heeft er ook voor gezorgd dat Erik Meijs' stage in Azië NIET door kan gaan. Hij zal dus langer in Denemarken blijven om toch voldoende uren te kunnen maken voor het nieuwe seizoen start.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Afgelopen zaterdag 25 maart 2023 vond in Den Bosch de Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en de…

29 maart 2023

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!