Ron Daniëls: Eerste week Oro zit erop

Ron Daniëls: Eerste week Oro zit erop

De eerste week van Orø zit er weer op en het is gelukkig weer een hele goede week geweest met deelnemers uit Nederland, Duitsland, Belgie en Frankrijk.

SportSport

Maak kennis met Olaf Hermus!

Er waren wat tegenvallers voor dat we gingen starten, Morten is ziek en kon niet komen, de andere Elite trainer zijn vriendin moest naar het ziekenhuis en hij kwam dus een paar dagen later en ik zelf kreeg hoge koorts zondag en ben vanaf woensdag aan de penicilline, maar het mocht de pret niet drukken. Er was nog steeds genoeg kwaliteit in huis en dat maakte letterlijk elke training een persoonlijke training met je eigen trainer op je baan.

Judith Meulendijks is begonnen met haar project binnen mijn kamp voor meidentraining met elitegedachte en na drie dagen kwam ook Andreas naar het kamp en waren we weer op volle sterkte. Onze eigen technisch directeur van Badminton Nederland (Martijn van Dooremalen -red.) heeft in Azië zulk goed lobbywerk voor me gedaan dat alle Vietnam-spelers niet naar Europa mochten van de bond. Ik ben hem nog vergeten te bedanken, maar dat doe ik nog wel op het eerste het beste toernooi waar ik hem zie. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig :-).

Het is nu zaterdagmiddag en er zijn zo'n 20 spelers en 10 coaches onderweg naar Orø voor week twee. Dat wordt een speciaal kamp met zeer veel training en wedstrijden. Maandag, woensdag en vrijdag hebben we wedstrijden tegen Holbæk Dinsdag en donderdag spelen de beste spelers mee met Skovshoved (de top 3 club van Denemarken). Het daarop volgende weekend gaat Erik Meijs mee naar Zweden met deze club om een weekend elitetraining mee te maken met de toppers van Denemarken.

De perfecte samenwerking met de technische staf van BNL heeft er ook voor gezorgd dat Erik Meijs' stage in Azië NIET door kan gaan. Hij zal dus langer in Denemarken blijven om toch voldoende uren te kunnen maken voor het nieuwe seizoen start.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!