Sensatie op WJK: Oranje klopt Denemarken

Sensatie op WJK: Oranje klopt Denemarken

De Nederlandse jeugdploeg onder leiding van bondscoach Eline Coene heeft voor een sensatie gezorgd door tijdens de wereldkampioenschappen Taipei te winnen van groepsfavoriet Denemarken.

› alles over het Badminton Festival!

Nederland jeugdteam bij de beste 8 van de wereld!

Zowel Denemarken als Nederland had de eerste groepswedstrijd gewonnen van Canada. De winnaar van het onderlinge duel zou doorgaan voor de plaatsen 1-8 en de verliezer voor 9-16. Vanzelfsprekend was Denemarken de torenhoge favoriet.

Vincent had de eer om tegen de huidige wereldkampioen, Viktor Axelsen, te openen. Vincent begon brutaal en nam een voorsprong bij de rust van 11-7. Hij speelde sterk en dat niveau hield hij vast. Via 13-7 liep hij uit naar 21-15 gamewinst.

Duidelijk was te zien dat de Deense coach niet tevreden was over het spel van Axelsen, die zeer onlangs nog in de kwartfinale zat van de Danish Super Series. Het tempo van de Deen ging omhoog en dat leidde er toe dat Vincent gedwongen werd om fouten te maken. En ondanks de dikwijls fraaie rallies kwam hij tekort en kon Axelsen uitlopen naar 8-21 winst.

Ook in de derde game speelde Vincent op het randje en vielen veel shuttles net buiten de lijnen. Dat was echt jammer want hij ging in de rallies heel erg goed mee met de Deen. Axelsen was echter te goed en hij zette Denemarken met 7-21 op een 1-0 voorsprong.

Soraya mocht proberen de stand weer gelijk te maken tegen Mette Poulsen. De Nederlandse speelde in het begin beneden haar kunnen. Veel uit en veel fouten. Ze kon het de linkshandige Deense niet echt moeilijk maken: 14-21. In de tweede game ging de strijd wat meer gelijk op en hervond Soraya zich. Via 9-11 kwam Soraya aan het eind van de game weer als vanouds in haar spel en wist ze zelfs met 21-15 de winst te behalen.

In de derde game werd het duel steeds fraaier. Bij de pauze een kleine voorsprong voor Soraya (11-9). Het werd voor beide dames een aanslag op hun conditie met lange rallies. Uiteindelijk had Soraya de langste adem en won ze deze prachtige strijd met 21-17. Tussenstand 1-1.

Aan het mannendubbel Robin en Russell de eer om de score positief aan onze kant te brengen. Tegen het sterke dubbel Frederik Coldberg/Kasper Antonsen gingen ze in ieder geval goed van start en kwamen bij de rust met 11-7 voor. Met harde smashen en prachtige vlakke 'ballen' maakten ze het de Denen heel erg moeilijk. De 20-17 Nederlandse voorsprong werd door de Denen ongedaan gemaakt maar de winst ging toch naar Oranje (22-20).

In de tweede game gingen de Denen vanuit de service de druk opvoeren en dat pakte een paar keer goed uit. Via 6-11 scoorden ze een overtuigende 10-21. De beslissende derde game was ongemeen spannend. Bij de rust was het 9-11 maar Robin en Russell bleven er volledig tegenaan aan. Het werd 14-14 en 17-17. En het wonder geschiedde want via 20-17 pakte Oranje de winst met 21-18 en dus de 2-1 voorsprong.

Het stadion hield de adem in. Zou het favoriete Denemarken uitgeschakeld worden?

De eerste kans om te winnen lag bij het vrouwendubbel. Myke en Gayle moesten het opnemen tegen Line Kjaersfeldt/Sandra Marie Jensen. Onze dames bleven goed bij in de eerste game maar uiteindelijk waren het de Deensen die nipt wonnen: 21-18. Kansen waren er in de tweede game waar onze dames een voorsprong opbouwden van 11-7 bij de rust. Ze gingen goed door en wonnen met 21-17. Opnieuw was er sprake van grote spanning maar ook de derde game liep goed af en met 21-19 was de sensatie compleet. De 21-19 winst verzekert Oranje een plaats bij de laatste acht.

Oranje is de enige niet-Aziatische ploeg in de kwartfinales. Morgenmiddag om 14 uur (8 uur Ned. tijd) is Maleisië de tegenstander van de formatie onder leiding van Eline Coene.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Voorspeeldag Badmintonschool Barendrecht op maandagavond 1 juli 2019

Na een paar jaar van afwezigheid komt de badmintonschool weer helemaal fris terug. We gaan weer bouwen aan een sterke fundering…

12 juni 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

FZ Forza spelers Gayle Mahulette en Joran Kweekel bij Spanish International 2019

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 15 juni vindt in Madrid de Spanish International 2019 plaats. Voor Nederland komen de volgende…

12 juni 2019

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Nederlandse topbadmintonner Debora Jille golden girl in Litouwen

Voor een speelster die september 2018 nog aankondigde een tijdelijke pauze in te lassen in haar badmintonloopbaan, heeft Debora…

9 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!