Sensatie op WJK: Oranje klopt Denemarken

Sensatie op WJK: Oranje klopt Denemarken

De Nederlandse jeugdploeg onder leiding van bondscoach Eline Coene heeft voor een sensatie gezorgd door tijdens de wereldkampioenschappen Taipei te winnen van groepsfavoriet Denemarken.

› support ons met een Tikkie!

Nederland jeugdteam bij de beste 8 van de wereld!

Zowel Denemarken als Nederland had de eerste groepswedstrijd gewonnen van Canada. De winnaar van het onderlinge duel zou doorgaan voor de plaatsen 1-8 en de verliezer voor 9-16. Vanzelfsprekend was Denemarken de torenhoge favoriet.

Vincent had de eer om tegen de huidige wereldkampioen, Viktor Axelsen, te openen. Vincent begon brutaal en nam een voorsprong bij de rust van 11-7. Hij speelde sterk en dat niveau hield hij vast. Via 13-7 liep hij uit naar 21-15 gamewinst.

Duidelijk was te zien dat de Deense coach niet tevreden was over het spel van Axelsen, die zeer onlangs nog in de kwartfinale zat van de Danish Super Series. Het tempo van de Deen ging omhoog en dat leidde er toe dat Vincent gedwongen werd om fouten te maken. En ondanks de dikwijls fraaie rallies kwam hij tekort en kon Axelsen uitlopen naar 8-21 winst.

Ook in de derde game speelde Vincent op het randje en vielen veel shuttles net buiten de lijnen. Dat was echt jammer want hij ging in de rallies heel erg goed mee met de Deen. Axelsen was echter te goed en hij zette Denemarken met 7-21 op een 1-0 voorsprong.

Soraya mocht proberen de stand weer gelijk te maken tegen Mette Poulsen. De Nederlandse speelde in het begin beneden haar kunnen. Veel uit en veel fouten. Ze kon het de linkshandige Deense niet echt moeilijk maken: 14-21. In de tweede game ging de strijd wat meer gelijk op en hervond Soraya zich. Via 9-11 kwam Soraya aan het eind van de game weer als vanouds in haar spel en wist ze zelfs met 21-15 de winst te behalen.

In de derde game werd het duel steeds fraaier. Bij de pauze een kleine voorsprong voor Soraya (11-9). Het werd voor beide dames een aanslag op hun conditie met lange rallies. Uiteindelijk had Soraya de langste adem en won ze deze prachtige strijd met 21-17. Tussenstand 1-1.

Aan het mannendubbel Robin en Russell de eer om de score positief aan onze kant te brengen. Tegen het sterke dubbel Frederik Coldberg/Kasper Antonsen gingen ze in ieder geval goed van start en kwamen bij de rust met 11-7 voor. Met harde smashen en prachtige vlakke 'ballen' maakten ze het de Denen heel erg moeilijk. De 20-17 Nederlandse voorsprong werd door de Denen ongedaan gemaakt maar de winst ging toch naar Oranje (22-20).

In de tweede game gingen de Denen vanuit de service de druk opvoeren en dat pakte een paar keer goed uit. Via 6-11 scoorden ze een overtuigende 10-21. De beslissende derde game was ongemeen spannend. Bij de rust was het 9-11 maar Robin en Russell bleven er volledig tegenaan aan. Het werd 14-14 en 17-17. En het wonder geschiedde want via 20-17 pakte Oranje de winst met 21-18 en dus de 2-1 voorsprong.

Het stadion hield de adem in. Zou het favoriete Denemarken uitgeschakeld worden?

De eerste kans om te winnen lag bij het vrouwendubbel. Myke en Gayle moesten het opnemen tegen Line Kjaersfeldt/Sandra Marie Jensen. Onze dames bleven goed bij in de eerste game maar uiteindelijk waren het de Deensen die nipt wonnen: 21-18. Kansen waren er in de tweede game waar onze dames een voorsprong opbouwden van 11-7 bij de rust. Ze gingen goed door en wonnen met 21-17. Opnieuw was er sprake van grote spanning maar ook de derde game liep goed af en met 21-19 was de sensatie compleet. De 21-19 winst verzekert Oranje een plaats bij de laatste acht.

Oranje is de enige niet-Aziatische ploeg in de kwartfinales. Morgenmiddag om 14 uur (8 uur Ned. tijd) is Maleisië de tegenstander van de formatie onder leiding van Eline Coene.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

All England Open 2020 gaat door ondanks coronavirus

All England Open 2020 gaat door ondanks coronavirus

Vanaf woensdag 11 tot en met zondag 15 maart vindt in het Engelse Birmingham de Yonex All England Open 2020 plaats.

11 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!