SportSport

Ron Daniëls vanuit Vietnam

Ron Daniëls vanuit Vietnam

We hebben net de eerste baantraining gedaan om even aan de hal te ruiken. net als alles in Vietnam is het oude troep en vuil.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is altijd vuil in dit land. De hal is 10 min lopen van het hotel. De organisatie was even vergeten dat we zijn ingedeeld voor training daar kwamen toevallig achter. De training viel samen met de training van China en na ons kwam Thailand. Erg leuk om een land als Thailand te zien want het is een snel opkomend land en ze hebben veel jonge spelers bij zich.

Net zo goed als dat je in Europa spelers uit Azië ziet komen die de kwalificatie moeten spelen en dan het toernooi winnen zo hebben wij het omgekeerd. Erik staat hier in het hoofdtoernooi omdat hij veel meer toernooien speelt dan de spelers hier, maar het zegt niets over het niveau. Ik had liever gezien dat hij ook kwalificatie had kunnen spelen, dan heb je kans om er rustig in te komen. Nu moet hij gelijk volle 100% aan de bak. Als je de spelers ziet dan is het zoveel anders dan in Europa en vandaag heb ik al volop met Erik over de tactiek gesproken, hier zou het spel dat we trainen meer tot zijn recht moeten komen.

Ook al is het toernooi niet de reden waarom we naar Azië gaan, is het natuurlijk wel belangrijk voor hoe we de komende maanden gaan trainen en dus een test. Ondanks dat het nog niet boven de 30° is in Hanoi is het toch heel anders en na 30 min training voelen de benen als lood en je ademhaling is een stuk moeilijker.

Na het toernooi gaat de focus in elke training naar het snel buiten adem komen door zware inspanning en dan zo snel mogelijk weer te herstellen. Erik moet gaan leren zijn spel zo te spelen dat hij de tijd neemt om weer vol in een volgende rally te kunnen gaan. Ik kan het hem wel vertellen maar hij moet het voelen, herkennen en vervolgens zijn spel aanpassen. Als je een aantal keer achter elkaar niet meer op tijd herstelt dan gaat het snel berg afwaarts en kom je in een spiraal naar beneden.

Onze voorbereiding is goed geweest met twee dagen rust dan rustige training vandaag en morgen iets harder werken met intervallen. Het zal wel looptraining worden, want er is niet veel plaats in de hal.

Ik wil hier vanuit Hanoi toch graag even gebruik maken van de gelegenheid om Badminton Nederland te bedanken om deze trip voor Erik en mij mogelijk te maken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!