SportSport

Verslag Yonex Dutch Junior van Rune Massing

Verslag Yonex Dutch Junior van Rune Massing

Van 29 februari tot en met 4 maart werd de Yonex Dutch Junior International gehouden in Haarlem. Voor Rune Massing was dit zijn eerste toernooi als trainer/coach van de U19 selectie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het toernooi in Nederland waar de eigen jeugd zich kan vergapen aan de toppers voor de toekomst. Althans, dat geldt voor de onder 17 spelers. Door veel te kijken naar al die Indo's en Maleisiërs hopen we dat ze zoveel mogelijk ervaring en inspiratie opdoen, zodat ze hopelijk twee jaar later een goede prestatie kunnen neerzetten.

Van de onder 19 groep werd voor aanvang van het toernooi dus wel het een en ander verwacht. Dat was ook aan de plaatsing te zien, hoewel de ranglijsten waar de plaatsingen op gebaseerd zijn niet altijd de juiste verhoudingen in sterkte weergeven. Waar sommige jongere spelers zichtbaar onder de indruk zijn van de hele internationale entourage van het toernooi, moeten de ouderen er gewoon staan.

Het was mijn allereerste toernooi als coach sinds mijn aanstelling als bondscoach. Ik had er naar uitgekeken. Het eerste piekmoment van dit kalenderjaar waar we al maanden mee bezig zijn. Daarnaast wilde ik met mijn eigen ogen aanschouwen waar we nu staan ten opzichte van onze buurlanden.

Mijn eerste wedstrijd knalde er meteen in. 21-19 in de derde, dat beloofde wat voor de rest van de week! Sommige partijen waren zo intensief, dat ik zelfs als coach ook moest afkoelen na afloop. Misschien moet ik daar ook aan werken, anders haal ik de veertig niet. Toch gaat het in veel partijen om een miniem verschil. Als een coach de speler over een bepaalde drempel kan praten/coachen/overleggen, doe ik het met alle plezier.

De oogst van dit toernooi was uiteindelijk een prachtige zilveren plak voor Soraya, twee keer brons en drie kwartfinales. Een prima prestatie van de Nederlandse jeugd. Na welgeteld zevenendertig partijen coachen (exclusief observeren) lag ik zondagavond total loss thuis op de bank. Mijn eerste toernooi. Moe, maar met een ongelooflijk voldaan gevoel.

En vandaag, 7 maart 2012, zijn we met een select groepje op weg met de trein naar het verre Berlijn. Op weg naar de German Junior dat van 8 tot en met 11 maart wordt gehouden. Sinds jaar en dag het allersterkste jeugdtoernooi van Europa. De winnaars van vroeger zijn de wereldtoppers van nu. Ik heb er zin in.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!