clubzoeker

Verslag Yonex Dutch Junior van Rune Massing

Verslag Yonex Dutch Junior van Rune Massing

Van 29 februari tot en met 4 maart werd de Yonex Dutch Junior International gehouden in Haarlem. Voor Rune Massing was dit zijn eerste toernooi als trainer/coach van de U19 selectie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het toernooi in Nederland waar de eigen jeugd zich kan vergapen aan de toppers voor de toekomst. Althans, dat geldt voor de onder 17 spelers. Door veel te kijken naar al die Indo's en Maleisiërs hopen we dat ze zoveel mogelijk ervaring en inspiratie opdoen, zodat ze hopelijk twee jaar later een goede prestatie kunnen neerzetten.

Van de onder 19 groep werd voor aanvang van het toernooi dus wel het een en ander verwacht. Dat was ook aan de plaatsing te zien, hoewel de ranglijsten waar de plaatsingen op gebaseerd zijn niet altijd de juiste verhoudingen in sterkte weergeven. Waar sommige jongere spelers zichtbaar onder de indruk zijn van de hele internationale entourage van het toernooi, moeten de ouderen er gewoon staan.

Het was mijn allereerste toernooi als coach sinds mijn aanstelling als bondscoach. Ik had er naar uitgekeken. Het eerste piekmoment van dit kalenderjaar waar we al maanden mee bezig zijn. Daarnaast wilde ik met mijn eigen ogen aanschouwen waar we nu staan ten opzichte van onze buurlanden.

Mijn eerste wedstrijd knalde er meteen in. 21-19 in de derde, dat beloofde wat voor de rest van de week! Sommige partijen waren zo intensief, dat ik zelfs als coach ook moest afkoelen na afloop. Misschien moet ik daar ook aan werken, anders haal ik de veertig niet. Toch gaat het in veel partijen om een miniem verschil. Als een coach de speler over een bepaalde drempel kan praten/coachen/overleggen, doe ik het met alle plezier.

De oogst van dit toernooi was uiteindelijk een prachtige zilveren plak voor Soraya, twee keer brons en drie kwartfinales. Een prima prestatie van de Nederlandse jeugd. Na welgeteld zevenendertig partijen coachen (exclusief observeren) lag ik zondagavond total loss thuis op de bank. Mijn eerste toernooi. Moe, maar met een ongelooflijk voldaan gevoel.

En vandaag, 7 maart 2012, zijn we met een select groepje op weg met de trein naar het verre Berlijn. Op weg naar de German Junior dat van 8 tot en met 11 maart wordt gehouden. Sinds jaar en dag het allersterkste jeugdtoernooi van Europa. De winnaars van vroeger zijn de wereldtoppers van nu. Ik heb er zin in.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!