SportSport

Vier medailles bij individueel 6 nations toernooi U17

Vier medailles bij individueel 6 nations toernooi U17

Nadat het teamtoernooi afgesloten werd met een mooie brons plak bij het 6 nations toernooi in Zweden moesten de coaches en spelers zich weer opladen voor het individuele toernooi.

clubzoeker

Ken je BV Sinar '75 al?

Vrijdagavond na de 2 teamwedstrijden werden de mixen gespeeld t/m de kwartfinales. Uiteindelijk pronkt voor het mixkoppel Mark Caljouw en Alida Chen een mooie medaille. Welke kleur het gaat worden is nog niet zeker. Zondag worden de halve finales pas gespeeld.

Vandaag, zaterdag gaat het toernooi weer verder met de mannen en vrouwen singles en later in de middag de dubbels. Als je zo’n toernooi live meemaakt snap je eigenlijk maar al te goed hoe zwaaar zo’n Nations toernooi eigenlijk is. De partijen die de spelers spelen zijn allemaal van hoog niveau en de meeste hebben er al 10 opzitten tot de zaterdag. Dit begint dan ook aardig op te spelen. Op hun tandvlees worden de partijen gewonnen en uiteindelijk resulteerde dat wederom in in ieder geval 2 medailles na de kwart finales bij de enkel spelen. Mark Caljouw als eerste geplaatst en Justin Teeuwen die een ¾ plaatsing mee kreeg. Ook voor hun wordt zondag duidelijk welke kleur de medaille gaat worden. Mark moet dan aantreden tegen de Engelse Sam Parsons en Justin tegen de Duitser Lars Schanzler. Alida verloor in het enkelspel nipt de kwartfinale van de Zweedse Clara Nistad. Alida mag het volgend jaar opnieuw proberen (is 1e jaars U17). Het toernooi wordt dan overigens in Nederland gehouden.

Ook bij de dubbels werd een medaille binnengehaald. Het vrouwendubbel Cheryl Seinen en Alida Chen wonnen knap in de kwartfinale van de ¾ geplaatste Fransen Batomene/Wattebled. De twee mannen dubbels sneuvelden beide nipt in de kwartfinales waarbij nog opgemerkt kan worden dat Alex Vlaar en Ruben Jille twee matchpoints onbenut lieten. De halve finale van het vrouwen dubbel werd vanavond nog gespeeld. Cheryl en Alida traden daarin aan tegen de Engelse Jennifer Moore/Victoria Williams. Ondanks een onzettend spannende ppartij verloren onze dames deze in drie games.

Morgen worden de andere halve finales gespeeld en natuurlijk alle andere finales.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!