Blogger Piet Ridder over Ron Daniëls: "C'est le ton qui fait la musique"

Blogger Piet Ridder over Ron Daniëls:

De roerige tijd binnen Badminton Nederland lijkt nog steeds niet achter de rug. De inmiddels beruchte criticaster Ron Daniëls lijkt nog steeds niet tevreden te zijn...

clubzoeker

Maak kennis met Jareth van der Weijden!

Rob Ridder, Martijn van Dooremalen, Ted van der Meer hebben hun bestuurlijke posten inmiddels verlaten en een aantal mensen van het bondsbureau hebben inmiddels het veld geruimd, maar in de ogen van Daniëls is het nog niet genoeg; het einddoel van Daniëls lijkt uiteindelijk het totale faillissement van Badminton Nederland te zijn. Quote Ron Daniëls badmintonline.nl (08 mei 2012): "Ik hoop binnenkort de volgende te zijn die een rechtszaak tegen Badminton Nederland zal aanspannen, want de enige manier om van die ouwe rotzooi af te komen is als de bond failliet gaat!"

Ik heb daar zelf misschien toch een ietsjes genuanceerdere mening over. Faillissement betekent aan de ene kant dat alle medewerkers van de Bond hun congé zullen krijgen en een andere consequentie is dat er door alle activiteiten een streep gaat. Op Nieuwegein en Papendal (Badminton) komt een groot hangslot. Badminton Nederland kan niet meer gebeld worden, geen internet of e-mail verbinding meer. Een curator zal het beheer gaan voeren over de bezittingen van de bond en waarschijnlijk zal hij de achterstallige contributie van de verenigingen gaan opeisen. In principe houdt Badminton Nederland dan op met bestaan. Jammer voor de huidige generatie topsporters, die zullen uiteindelijk terug gaan vallen op hun clubstructuur.

Nadat Ron Daniëls zijn zin heeft gekregen, verwacht ik een totale uiteenvalling van de badmintonorganisatie in Nederland. De sterke veteranentak zal waarschijnlijk als eerste een eigen bond op gaan richten en zal zich gaan richten op een eigen veteranencompetitie en uitzendingen. Ook het aangepaste badminton zal zich misschien bij deze bond aan willen sluiten. De verenigingen gaan onderling plannen smeden hoe ze een interessante competitie kunnen krijgen en er zal mogelijk gekeken worden hoe de Helmondse Badminton Bond het e.e.a geregeld heeft.

Voor grote verenigingen zal het een welkom geschenk zijn, daar de meeste bondscontributiegelden nu binnen eigen gelederen besteed kunnen worden. De huidige topsportstructuur van Badmintonscholen, Academies, Papendal zal door het grote deel van de leden van de verenigingen als zinloos worden ervaren, omdat er geen enkel draagvlak binnen Nederland meer zal zijn. Nederland zal worden teruggeworpen naar de jaren '50 en '60, waar een badmintondemonstratie van Deense of Engelse topspelers door grote aantallen mensen bezocht zullen gaan worden. In ieder geval heeft Ron Daniëls dan wel historie geschreven en zijn zin gekregen.

Misschien dat Daniëls bovengenoemde consequenties van zijn uitspraken nog niet overzien heeft, maar het kan gemakkelijk mijn geschetste kant opgaan. Badminton Nederland is nu gebaat bij rust en vertrouwen. Er is genoeg geschreven over het bondsbureau, de oud technisch directeur, de technische aanpak, bondscontributie en de ongecontroleerde processen binnen Badminton Nederland. Het is nu aan ons (leden van de bond) om Clemens Wortel en zijn bestuur de tijd te geven om met adequate oplossingen te komen voor alle ongein die er binnen onze bond in Nieuwegein in de voorgaande jaren ontstaan zijn. Laten we stoppen om op iedere slak zout te leggen en laten we ajb onze sport weer positief gaan benaderen. Gisteren hebben we in Assen laten zien dat we met de jonge generatie badmintonners goed voor de dag kunnen komen, laten we dit in hemelsnaam koesteren en stoppen met de zelfvernietiging propaganda...

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!