clubzoeker

Trainen in Oro als investering

Trainen in Oro als investering

Nadat ik vorig jaar Judith Meulendijks had gevraagd, heb ik het nut gezien om naast toptrainers ook topspelers rond te hebben lopen in de hal.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik heb Dicky Palyama altijd al een ambassadeur gevonden voor onze sport en ik ken hem al heel erg lang. Nu heb ik de kans genomen om eens met hem samen te werken en zijn kennis door te geven aan de spelers op mijn Oro-stage. Naast Dicky wilde ik ook graag een clown hebben die ook nog topbadminton speler is. Christian Lind is een dergelijk speler en hij wilde graag komen zodat hij wat geld kon verdienen om na Oro naar Azië te kunnen gaan. Christian vervangt hiermee Eric Pang die met zijn vrouw Jie mee gaat naar Londen, dus Eric Pang hebben jullie volgend jaar tegoed.

Het feit dat ik zulke spelers/trainers heb gevraagd heeft ook alles te maken met het feit dat op Oro ook altijd sterke aankomende spelers zijn. Jerry Natenstedt, Kirsten van der Valk, Marco de Jager, Ralph Starren en Erik Meijs. Training with the Stars is ook letterlijk wat het zegtm want alle spelers - jong of oud, topper of aankomende speler - krijgen de kans om van toptrainers en topspelers ervaring op te doen.

Naast mannen als Dicky en Christian heb ik ook kunnen regelen dat Duong Nhut Huynh uit Vietnam komt om speciaal voor de dames iets extra's te bieden. Huynh heeft zich de laatste twee jaar toegelegd om van topspeler naar coach over te schakelen. Ze heeft een algemene universitaire sportopleiding gehad in Vietnam en gaat de meiden op Oro vooral de mentaliteit van Azië bijbrengen.

Nieuw en geweldig dit jaar is het feit dat de eerste nationale Coach van Nederland deelneemt aan de bijscholing: Pieter van Soerland. Nog mooier is dat Badminton Nederland heeft aangeboden de kosten voor Pieter deze twee weken te vergoeden. Dat noem ik nog eens een frisse wind! Pieter heeft zich aan gemeld als deelnemer en daar ben ik erg blij mee. Naast Pieter zijn er nog 10 andere coaches die deelnemen aan de bijscholing waar ik dit jaar speciaal een eliteinstructeur voor heb aangesteld om hen te begeleiden.

Tien coaches klinkt veel, maar het zijn er twee te weinig als het echt perfect zou zijn, dus er is nog plaats voor twee personen die graag de bijscholing willen doen.

Verder ben ik heel erg blij dat mijn mentor ook dit jaar weer van de partij is. Aad van Zeijl is al jarenlang mijn sparringspartner en een van de meest onderkende trainers in Nederland en bovenal een zeer goede vriend de afgelopen 38 jaar. Daarnaast is Aad ook fysiotherapeut en dus een persoon waar iedereen mee te maken krijgt als er pijntjes zijn... En die gaan er komen.

Drie Deense coaches versterken het Nederlandse coachesteam namelijk Andreas Johansen, Martin Eriksen en Benjamin Kinch Jensen. Andreas en Benjamin zijn elitetrainers en Martin een jonge aankomende talenttrainer.

In de tweede week zijn mijn goede vrienden Roel en Henri weer van de partij, de laatste met een groep spelers uit Italië. Het is echt een jaar lang werk om alle afspraken op zijn plaats te krijgen en er weer iets moois van te maken, maar er gaan ook dingen fout. Dit jaar had ik een team uit Afrika gevraagd te komen. Het badminton stelt niet veel voor, maar daar gaat het niet om. Het is belangrijk dat je ook iets sociaal doet met je kamp. Ik heb het niet rond kunnen krijgen met het de kosten voor de visa en het verblijf hier en dat vindt ik een zwarte bladzijde in mijn kamp, maar ik ga er voor werken het volgend jaar wel voor elkaar te krijgen.

Waarom slapen we niet allemaal in een hotel?

Er waren de afgelopen week een aantal vragen over het slapen dat in de hal of in een zelf meegebrachte tent of caravan gebeurt. Waarom we niet in het hotel verblijven is heel eenvoudig: als ik geld moet uitgeven, dan doe ik dat liever aan 1 of 2 extra trainers dan aan een hotelkamer. Je komt niet om te slapen.

Belangrijke rol voor Carlton Sports

Ik ben dit jaar meer dan ooit blij met Carlton, want hetgeen ik wil en de inkomsten staan niet in verhouding. Zonder dit bedrijf was er geen Oro-kamp zoals ik het dit jaar kan houden. Mensen vergeten te vaak wat er bij komt kijken en hoe belangrijk je sponsors zijn. Ze komen niet aanwaaien, je moet er je best voor doen. Dus hierbij: CARLTON NEDERLAND BEDANKT!

Het is wel eens goed om er bij stil te staan om te zien wat dit bedrijf doet in Nederland voor onze sport. Ze zitten op de ontwikkeling, zijn bezig met Team MEIJS, hebben de meeste teams in de eredivisie, maar doen ook zo iets als Oro zonder veel tam tam. Sommige spelers hadden niet kunnen komen als Carlton niet had geholpen. Joris van Soerland doet met Forza ook altijd mee als het kan, maar heeft natuurlijk niet dezelfde mogelijkheden als een groot internationaal bedrijf als Carlton.

Eten op Oro

Ik heb daarmee een probleem, want iedereen verwacht geweldig eten en dat ga ik natuurlijk weer proberen. Ik ben al een paar weken bezig eten klaar te maken en op dit moment ligt er 60 liter soep, 40 liter pasta saus, 400 gehaktballen en 25 liter kipvlees klaar in de vriezer en ik ben nog niet op de helft van wat ik moet maken. Let wel: ik koop niets kant en klaar, ik maak alles zelf.

Ik zag deze week een uitspraak die me wel beviel, het zegt iets over wat we hier op Oro willen doen: HET GOEDE GEVOEL OVER HET FEIT DAT HET GOEDKOOP WAS IS AL LANG VERDWENEN, TERWIJL DE ERGERNIS OVER DE SLECHTE KWALITEIT ER NOG DAGELIJKS IS.

Ron Daniëls

PS Amelie Oliva en Tobias Wadenka hebben moeten afzeggen want Tobias moet een herexamen doen. Ze komen later een paar weken trainen, dat betekent dat er twee plaatsen open zijn gekomen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!