SportSport

Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Gorredijk

Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Gorredijk

Het was weer genieten het afgelopen weekend in Gorredijk. Badminton van hoog niveau en zeer spannende partijen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Onbegrijpelijk is het dan dat zo weinig badmintonners als toeschouwer naar Gorredijk toe komen om hier van te kunnen genieten.

In de Masterklasse was het weer volop genieten, de uiteindelijke winnaar bij de mannen Nick Fransman had het in de voorrondes een stuk moeilijker dan in de finale. In de eerste ronden en in de halve finale moest hij tot het uiterste gaan om respectievelijk de winnaar van vorig jaar, Hans van Os, en Leon Nottelman achter zich te houden. In de finale had hij het tegen de nr 1 geplaatste Erik Meijs, een stuk makkelijker en wist de eerste game vrij gemakkelijk te winnen met 15-12 te winnen, in de 2e game bij stand 3-0 gaf Erik Meijs plots op.

Bij de vrouwen had Gayle Mahulette het in de halve finale moeilijk tegen de weer herstelde Josephine Wentholt, in 3 spannende games wist Gayle Mahulette aan het langste eind te trekken, ondanks de 2 matchpoints tegen in de derde game. In de finale was Gayle Mahulette net even te sterk voor Soraya de Visch Eijbergen, welke laatste in de halve finale de als 2e geplaatste Lisa Malaihollo verrassend in 2 games had verslagen.

Bij de dubbelspelen was Maartje Verheul de groten winnares, met 2 titels, samen met Soraya de Visch Eijbergen te sterk voor Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (19-21, 21-16, 21-16), in de gemengd was ze samen met Jerry Natenstedt na 3 spannende en spectaculaire games ((21-23, 21-17, 22-20) te sterk voor de als nr1 geplaatste koppel Jessica Ottenhof en Dave Khodabux. In de mannendubbel tenslotte waren Dave Khodbux en Ralph Starren in de finale na 3 spannende games (21-11, 18-21, 21-14) te sterk voor de verrassend tot de finale doorgedrongen koppel Stephan Branderhort / Lester Oey, welke laatste koppel in een vorige ronde de nr 2 geplaatst Leon Nottelman /Hans van Os in 3 games wisten te verslaan (21-17, 14-21, 21-16).

In de categorie 4 was de Duitse Stefanie Pilz de grote winnares, met 2 titels en een 2e plaats.

In de vrouwenenkel was ze in de finale te sterk voor de Belgische Sanne Verbeek door deze in 3 spannende games te verslaan (20-22, 15-21, 22-20), in het vrouwendubbel was ze samen met Carina Buchelt te sterk voor Petnoi Schultz en Laura Termes, terwijl ze in het gemengd dubbel samen met Bjorn Banneberg het onderspit moesten delven tegen hun landgenoten, Carina Buchelt en Sebastiaan Haardt (23-21, 21-14).

Het mannenenkel werd een prooi voor Erwin Molenaar, door in de finale de Duitser Philip Buchelt te verslaan met 21-15 en 21-8. Het mannendubbel tenslotte werd een prooi voor Eddy Warmerdam en Marcel Verhaart die in de finale Nick Eijssens en Dion Keulen met 21-15 en 21-17 wisten te verslaan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Afgelopen zaterdag 25 maart 2023 vond in Den Bosch de Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en de…

29 maart 2023

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!