Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Gorredijk

Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Gorredijk

Het was weer genieten het afgelopen weekend in Gorredijk. Badminton van hoog niveau en zeer spannende partijen.

clubzoeker

Ken je BC De Zwaluwen al?

Onbegrijpelijk is het dan dat zo weinig badmintonners als toeschouwer naar Gorredijk toe komen om hier van te kunnen genieten.

In de Masterklasse was het weer volop genieten, de uiteindelijke winnaar bij de mannen Nick Fransman had het in de voorrondes een stuk moeilijker dan in de finale. In de eerste ronden en in de halve finale moest hij tot het uiterste gaan om respectievelijk de winnaar van vorig jaar, Hans van Os, en Leon Nottelman achter zich te houden. In de finale had hij het tegen de nr 1 geplaatste Erik Meijs, een stuk makkelijker en wist de eerste game vrij gemakkelijk te winnen met 15-12 te winnen, in de 2e game bij stand 3-0 gaf Erik Meijs plots op.

Bij de vrouwen had Gayle Mahulette het in de halve finale moeilijk tegen de weer herstelde Josephine Wentholt, in 3 spannende games wist Gayle Mahulette aan het langste eind te trekken, ondanks de 2 matchpoints tegen in de derde game. In de finale was Gayle Mahulette net even te sterk voor Soraya de Visch Eijbergen, welke laatste in de halve finale de als 2e geplaatste Lisa Malaihollo verrassend in 2 games had verslagen.

Bij de dubbelspelen was Maartje Verheul de groten winnares, met 2 titels, samen met Soraya de Visch Eijbergen te sterk voor Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (19-21, 21-16, 21-16), in de gemengd was ze samen met Jerry Natenstedt na 3 spannende en spectaculaire games ((21-23, 21-17, 22-20) te sterk voor de als nr1 geplaatste koppel Jessica Ottenhof en Dave Khodabux. In de mannendubbel tenslotte waren Dave Khodbux en Ralph Starren in de finale na 3 spannende games (21-11, 18-21, 21-14) te sterk voor de verrassend tot de finale doorgedrongen koppel Stephan Branderhort / Lester Oey, welke laatste koppel in een vorige ronde de nr 2 geplaatst Leon Nottelman /Hans van Os in 3 games wisten te verslaan (21-17, 14-21, 21-16).

In de categorie 4 was de Duitse Stefanie Pilz de grote winnares, met 2 titels en een 2e plaats.

In de vrouwenenkel was ze in de finale te sterk voor de Belgische Sanne Verbeek door deze in 3 spannende games te verslaan (20-22, 15-21, 22-20), in het vrouwendubbel was ze samen met Carina Buchelt te sterk voor Petnoi Schultz en Laura Termes, terwijl ze in het gemengd dubbel samen met Bjorn Banneberg het onderspit moesten delven tegen hun landgenoten, Carina Buchelt en Sebastiaan Haardt (23-21, 21-14).

Het mannenenkel werd een prooi voor Erwin Molenaar, door in de finale de Duitser Philip Buchelt te verslaan met 21-15 en 21-8. Het mannendubbel tenslotte werd een prooi voor Eddy Warmerdam en Marcel Verhaart die in de finale Nick Eijssens en Dion Keulen met 21-15 en 21-17 wisten te verslaan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!