Nederlandse MD finale in Bulgarije

Nederlandse MD finale in Bulgarije

In Bulgarije wordt morgen een Nederlandse mannendubbel finale gespeeld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor Robin en Russel was dit min of meer verwacht, maar voor het mannendubbel van Vincent en Justin was dit zeer verrassend.

Robin Tabeling en Russell Muns kwamen in de finale van het mannendubbel via een bye in de eerste ronde en gemakkelijke winst in de tweede ronde van het Turkse Koppel Omar Altinkopru/Nazim Delen 21-13 en 21-9. Vanmorgen werd gestreden om een halve finale plaats, wederom tegen een Turks koppel. Ook dit koppel Ali Bugra Akdogan/Fathikan Digirimenci werd gemakkelijk verslagen met 21-12 en 21-13. In de halve finale moesten Robin en Russell, als 2e geplaatsten, aantreden tegen het Franse koppel Bastaan Kersaudy/Loic Mittelheisser welke als 3/4 geplaatst stond. Ook dit koppel werd door goed geconcentreerd spel van onze jongens met 21-10 en 21-14 naar huis gestuurd, waardoor de finale een feit is!

Vincent de Vries en Justin Teeuwen kwamen in de finale na winst gisteren op een Zwitsers en Iers koppel. Vanmorgen stonden ze tegen de 3/4 geplaatsten Bulgaren Stevan Garev/ Vladimir Shishkof. Ook deze werden vrij verrassend verslagen met 21-9 en 21-14. Voor een plaats in de finale moest gewonnen worden van het 1e geplaatste sterke Franse koppel Antoine Lodiot/Julian Maio. In deze wedstrijd speelden de beide jongens met goed spel een prima mannendubbel niveau en wonnen heel verrassend van dit koppel met 17-21, 21-19 en 21-19.

Ook in het mannenenkelspel werd niet slecht gepresteerd. Vincent boekte gisteren 3 mooie overwinningen op een Bulgaar, Engelsman en een Armeniër. Vandaag speelde hij in de kwartfinale en verloor nipt van de Schotse John Neil 13-21, 21-7 en 20-22. Heel erg jammer, want Vincent had zelfs 2 matchpoints in de derde game. Justin boekte gisteren ook drie overwinningen op rij tegen twee Zwitsers en een Bulgaar. Zeker tegen de Bulgaar was het reuze spannend en won Justin nipt met 22-20 en 22-20. Vandaag in de kwartfinale won Justin in drie games van de Franse Jocelyn Deschamps welke als ¾ geplaatst stond met 15-21, 21-14 en 21-7. In de halve finale moest Justin het opnemen tegen de Ier Jonathan Dolan. Deze Jonathan was gisteren door Vincent en Justin nog uitgeschakeld in het mannendubbelspel en had al eerder de 2e geplaatste uitgeschakeld, maar pakte zijn revanche tegen Justin door in drie games te winnen 13-21, 21-17 en 14-21.

Morgen is de MD finale de derde wedstrijd na 10.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!