SportSport

Aangepast badmintonners weer volop aan de slag

Aangepast badmintonners weer volop aan de slag

Zaterdag 15 september heeft het eerste aangepast badmintontoernooi van het seizoen plaatsgevonden bij MGS Maastricht.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er staat een mooi toernooiprogramma op stapel, met daarin zo goed als elke maand een toernooi. Er zijn diverse nieuwe clubs die de organisatie hiervan op zich hebben genomen. Zijn de aangepast badmintonners en hun trainers er klaar voor? Het woord is aan hen.

Theo Eerkens van BC Culemborg heeft erg veel zin in het komende seizoen. Hij heeft nu een vaste herendubbelpartner, Huibert van Woerkom, die bij zijn eigen club traint. Hierdoor kunnen de mannen veel samen oefenen. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want de twee pakten de bronzen plak in de herendubbel rol B tijdens het eerste toernooi in Maastricht. Theo is benieuwd naar de aankomende prestaties van zijn concurrenten. "Ronald Stapelbroek krijgt een nieuwe en betere sportrolstoel. Hij zal dus nog beter gaan spelen. Daarnaast gaat Hub Leerschen van het staande/zittende badminton naar het rolstoelbadminton. Een goede speler, waar we waarschijnlijk veel van gaan horen. Maar ik maak mij er niet druk om. Ik lust ze rauw!", zegt Theo lachend.

Bekendheid

Theo hoopt dat de media dit seizoen wat meer over aangepast badminton gaat berichten. "Het zou fijn zijn als het aangepast badminton in het algemeen wat bekender en dus groter zou worden. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat er in Nederland maar één medespeler is die ook gebruik kan maken van slechts één hand en been tijdens het spelen. Het zou mooi zijn als er meer mensen met deze beperkingen onze sport ontdekken." Theo geeft verder aan dat er onder enkele spelers onduidelijkheid heerst omtrent de (gewijzigde) spelregels. Het net hangt dit seizoen bij de rollers voor het eerst op dezelfde hoogte als bij de staanders en de reguliere spelers. Ik zal tijdens een volgende column de spelregels eens volledig uitwerken.

Paralympisch

De Maastrichtse aangepast badmintonner Mano Deckers geeft aan dat hij graag veel meer trainingen, toernooien en mogelijkheden binnen het aangepast badminton wil. Hij pleit ervoor dat mensen die aangepast willen sporten dit in de buurt van hun woonplaats aangeboden zouden moeten krijgen. Een trainer uit het Zuiden vertelt dat hij aangepast badminton graag zo snel mogelijk als paralympische sport wil zien. Hij heeft de sport gemist tijdens de Paralympische Spelen. Terwijl dit evenement juist een hoop sporters met een beperking heeft gemotiveerd om te gaan sporten, hun voorbeelden achterna. Hij hoopt dat Badminton Nederland zich hiervoor gaat inzetten.

Laten we daarom allemaal dit seizoen keihard gaan trainen, zodat we er met een fantastisch team staan, mochten de Paralympisch Spelen snel komen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!