Jordy Hilbink: 'Trainingsweek 4 in Denemarken'

Jordy Hilbink: 'Trainingsweek 4 in Denemarken'

De weerman heeft zon beloofd, dus regent het in Denemarken.

SportSport

Ken je DVS-Koto Misi al?

Met een drukke week achter de kiezen zit ik even te ontspannen op mijn nieuwe Ikea POÄNG relax stoel. Afgelopen week was namelijk de kick off van het nieuwe badminton seizoen. De eerste officiële cup wedstrijd werd gespeeld op donderdag 30 januari tegen een middenmoter in de hoogste league, Gentofte. Hoewel dit team een arsenaal aan goede spelers heeft, kwamen ze niet met de sterkste troeven aan wal. Een jong getalenteerd team reisde af naar Copenhagen. Overigens was dit niet de begin van de competitie, maar een cup match. Zie het als het beker toernooi in Nederland.

Waar normaal Scott Evans de eerste plek bezet als sterkste single speler, werd het nu Joshua Eipe. De beste jongen kende ik voor ik de wedstrijd begon niet. Een getalenteerde, snelle, kleine, harde werker, zo werd die omschreven. Aan mij de taak om de spits af te bijten. De eerste paar rally's waren van beide kanten van korte duur. Maar na de eerste pauze van 11 punten werden de rally's lang, spectaculair en bevochten. De stand geeft een vertekend beeld van de werkelijke wedstrijd. Want hoewel ik de partij met 15 en 17 wist te winnen, duurde hij maar liefst 45 minuten.

Helaas heeft ons team net niet kunnen winnen, want de totale eindstand werd 7-6 in het voordeel van Gentofte. Ondanks het verlies was dit een mooi opwarmertje voor aankomende dinsdag waar we gaan spelen tegen Hvidovre. Zelfde tijd, zelfde plaats.

Lees de rest van het verhaal op de website van Jordy Hilbink.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!