clubzoeker

Jordy Hilbink: 'Trainingsweek 4 in Denemarken'

Jordy Hilbink: 'Trainingsweek 4 in Denemarken'

De weerman heeft zon beloofd, dus regent het in Denemarken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met een drukke week achter de kiezen zit ik even te ontspannen op mijn nieuwe Ikea POÄNG relax stoel. Afgelopen week was namelijk de kick off van het nieuwe badminton seizoen. De eerste officiële cup wedstrijd werd gespeeld op donderdag 30 januari tegen een middenmoter in de hoogste league, Gentofte. Hoewel dit team een arsenaal aan goede spelers heeft, kwamen ze niet met de sterkste troeven aan wal. Een jong getalenteerd team reisde af naar Copenhagen. Overigens was dit niet de begin van de competitie, maar een cup match. Zie het als het beker toernooi in Nederland.

Waar normaal Scott Evans de eerste plek bezet als sterkste single speler, werd het nu Joshua Eipe. De beste jongen kende ik voor ik de wedstrijd begon niet. Een getalenteerde, snelle, kleine, harde werker, zo werd die omschreven. Aan mij de taak om de spits af te bijten. De eerste paar rally's waren van beide kanten van korte duur. Maar na de eerste pauze van 11 punten werden de rally's lang, spectaculair en bevochten. De stand geeft een vertekend beeld van de werkelijke wedstrijd. Want hoewel ik de partij met 15 en 17 wist te winnen, duurde hij maar liefst 45 minuten.

Helaas heeft ons team net niet kunnen winnen, want de totale eindstand werd 7-6 in het voordeel van Gentofte. Ondanks het verlies was dit een mooi opwarmertje voor aankomende dinsdag waar we gaan spelen tegen Hvidovre. Zelfde tijd, zelfde plaats.

Lees de rest van het verhaal op de website van Jordy Hilbink.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!