Beter laat dan niet: het OLVE-verslag

Beter laat dan niet: het OLVE-verslag

Een beetje later dan gepland, maar hier het verslag van het Internationale jeugdtoernooi van OLVE, dat gehouden werd tijdens de Paasdagen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Al weken werd door de Badminton Academie Haarlem en een flink aantal gastspelers uitgekeken naar de Paasdagen. Niet om eieren te zoeken, maar om te gaan badmintonnen in Edegem, JOT 2013 Goede vrijdag was het dan zo ver. Een grote groep met enthousiaste jeugdtalenten had zich in de loop van de middag verzameld bij de Duinwijckhal om vanaf daar af te reizen naar Antwerpen.

De vrienden van Duinwijck waren weer zo vriendelijk om een bijdrage te geven zodat onze topmanager Ronald van Ingen het vervoer prima kon regelen. Naast een enthousiaste groep spelers is het natuurlijk ook belangrijk om gedreven begeleiders/coaches mee te nemen en dat is dit jaar prima gelukt; Marjan Ridder, Karina de Wit, Steef van Woning, Mirande Baan, Steven Tirtosentono en Francien van der Aar maakte de groep compleet.

Met 2 busjes en 1 auto werd de reis ingezet; het begin ging prima maar wat we al vaker meegemaakt hadden, was het laatste deel naar Antwerpen een drama. Maar goed dat mocht de pret niet drukken en arriveerden we veilig. In het hotel werden de spullen uitgepakt, 8 kamers ingedeeld en waren we klaar voor vertrek naar de hal voor een lichte training en om gelijk even de sfeer te proeven. Dit toernooi is namelijk niet zo maar een toernooi. Hier zit een geolied team dat al maanden bezig is geweest met de voorbereiding. Uit meer dan 15 landen doen ruim 375 spelers mee, die in 3 dagen ruim 1000 wedstrijden spelen. Kortom echt een groot compliment aan het team van JOT, chapeau.

Na de training met z’n allen gezellig eten en dan proberen de eerste nacht te slapen!! Ja dit is nog een moeilijk verhaal met deze groep, want wie vorig jaar mee was weet het ook nog een beetje...

JOT staat ook een beetje voor…………..Weerwolven! Dus eerst allemaal het weerwolven spel gedaan en dan naar bed. De volgende dag was het voor iedereen vroeg uit de veren, ontbijt en daarna een splitsing in 2 groepen, de U11 en U13 naar 1 hal met Marjan, Steef en Steven en de U15 en U17 naar de andere hal met Karina, Mirande en Francien.

SPEELDAG 1

We hebben direct de 1e dag al veel positieve dingen gezien. Wat een inzet en plezier zagen we terug. Groot compliment aan onze spelers en wat is het toch leuk om te coachen. Een flink aantal spelers geraakten door de poules, want op dit toernooi ging niet alleen de nr 1 door, maar ook de nr 2.

Ook werden er nog mixwedstrijden gespeeld. Kortom, na een hele lange 1e dag werd door beide groepen de weg richting hotel weer ingezet. Wederom nog even een spel spelen en daarna naar bed. ’s Avonds nog even de vervoerindeling gemaakt, dit was ook een routine omdat we probeerden de spelers iets te laten uitslapen indien mogelijk.

SPEELDAG 2

Zondag met zijn allen naar de hal en heel veel moois gezien, wat een progressie hebben veel spelers doorgemaakt. Ik kan niet over iedereen apart schrijven anders ben ik nog heel langbezig, maar iedereen verdient een groot compliment voor hun inzet en vechtlust. Leuk om te zien en te horen dat dit de andere coaches ook opviel. Van verschillende mensen hebben onze spelers complimenten gekregen. Zondag waren er veel partijen, een hele lange en drukke dag. Tot heel laat op de avond stonden nog spelers tot het uiterste te gaan, wat soms net lukte en soms niet. Maar wederom echt zo gaaf om de passie van niet alleen de spelers, maar ook van de coaches te zien. Omdat het echt heel laat was geworden, is in overleg besloten de dubbels van U15 naar de maandagmorgen vroeg te verzetten anders zou het echt nachtwerk geworden zijn. Helaas was uitgerekend dit weekend de klok nog een uur vooruit, dus nachtwerk werd het sowieso!

In de prijzen

Maandag, dag 4 van onze trip, waren we met elkaar flink aan het aanmoedigen, want we hadden nog diverse spelers die moesten spelen. Na 3 lange dagen kunnen we vermelden dat de navolgende spelers een mooie prijs en natuurlijk (dit jaar een paashaas) een stuk chocolade in ontvangst mochten nemen:

  • U11 2e plaatst voor Finn Achthoven met zijn Franse partner Martin Ouazzen (Leuk om te vermelden dat Karina prima coachwerk heeft verricht samen met de vader van het Franse spelertje.)
  • U13 1e plek mix voor Ties van der Lecq en Alyssia Tirtosentono (Leuk om te vermelden dat Marjan nu al 2 keer op rij, een succesvolle coach is voor de mix, dit jaar in combinatie met Steven, een geweldig koppel die bijna de wedstrijd ook mee speelde;)
  • U15 2e plaatst singel voor Imke van der Aar
  • U17 2e plaatst dubbel voor Luuk van Renswouw en Nico Hermans

Verder is ook een vermelding waard:

Halve finale U15 voor Marlies Baan en Ella Peters

Halve finale U13 voor Madouc Linders en Alyssia
Kwart finale U17 voor Roy Mulder en Teun Yntema (een super wedstrijd net aan verloren in 3 sets)
Kwart finale U13 voor Milou Lutgers en Bregje van der Aar (net aan in de verlening)

Kortom; we hebben 4 geweldige dagen met heel veel plezier en gezelligheid beleeft. Een groot compliment aan de groep en coaches, echt geen een wanklank is er gevallen.

Natuurlijk is een groot compliment ook beslist op zijn plaatst voor het hele grote team van vrijwilligers van JOT. Geweldig gedaan! Wij hopen dat onze groep volgend jaar weer van de partij mag zijn, dit is een van de toernooien waar echt naar toe wordt geleefd. Het mooie is ook dat spelers echt boven zichzelf uitstijgen. Ik zou weer een hele groep kunnen gaan opnoemen, maar de singel van Ties tegen Arnoud Merkle was er echt een om van te smullen;) Leuk is ook om te vermelden dat een verbroedering binnen de spelers heeft plaats gevonden, er is al een Weerwolven avond georganiseerd voor de jeugd bij de Badminton Academie Haarlem, natuurlijk met gezellig kletsen en eten. Je ziet dat niet alles draait om de wedstrijden, een mooi totaal pakket met gezelligheid, waardering, plezier, samenhorigheid is net zo belangrijk en dat is tijdens deze dagen zeker gelukt. ;)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!