SportSport

Holbaek sponsort spelers die op Oro komen trainen

Holbaek sponsort spelers die op Oro komen trainen

Oro maakt zich klaar voor het tweede jaar als International Badminton Academy.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eerste inschrijvingen zijn al weer binnen en daar zitten een paar hele aparte bij zoals de samenwerking met badmintonbonden in Afrika. We kunnen de eerste speelster in augustus verwachten. Haar naam is Margie Nankabirwa, die zowel als speler en aankomend trainer wil worden opgeleid.

Er komen ook twee Duitse U21 en vier Deense meiden voor september, speciaal voor damesdubbels. We gaan een maand lang 4 uur per dag damesdubbeltraining doen als voorbereiding op de Deense en Duitse competitie. Daarnaast hebben we ook singletraining voor zowel heren als dames. Er zal gemiddeld tussen de 4 en 6 uur per dag training worden verzorgd.

Naast de training op Oro hebben we ook afspraken gemaakt met Holbaek badmintonclub en het Badminton College voor wedstrijd en clubtraining. De dubbels moeten binnen 4 weken op een aanzienlijk hoger niveau komen voor de competitie en in december komt er 2 weken herhalingstraining voor deze koppels. We gaan ook de training verzorgen van een aantal Deense nationale junioren team spelers. Dus het Oro-concept begint vorm te krijgen.

In samenwerking met Holbaek gemeente gaan we een driemaandenpakket aanbieden. Spelers kunnen zo'n pakket kopen met speciale steun van de gemeente. Het pakket houdt in dat je 3 maanden training koopt op Oro. Deze training kan je met de technische staf zelf indelen. Je kunt er dus voor kiezen om 4 weken in september te komen, 2 weken in december. 1 maand in maart en twee weken op het zomerkamp. De kosten voor zo'n pakket zijn € 4.500 euro, maar Holbaek gemeente sportafdeling betaalt daar 750 euro van in ruil voor wat reclame op het shirt. Zo'n pakket houdt in: dagelijkse training, verblijf in het Carlton spelershuis waar plaats is voor 6 spelers per keer en het eten (alleen in het weekend verzorgen de spelers hun eten voor eigen rekening).

Het komend seizoen zullen we gebruik maken van verschillende Deense trainers die voor speciale onderdelen worden gebruikt. Zo hebben we afspraken gemaakt met Holbaek dat Mads Kolding en Peter Mork dubbel- en mixeddubbeltraining verzorgd als gasttrainers.

Het is zelfs mogelijk dat spelers worden geholpen met een deeltijdbaan indien nodig. Spelers kunnen natuurlijk ook voor een langere tijd aaneengesloten komen. Als je dat zou willen moeten we in een gesprek kijken wat de doelstellingen zijn en welke kosten daar aan vast zitten. Op dit moment praten we nog over een mogelijkheid om zowel het pakket als een langer verblijf te financieren via een sportlening bij een Deense bank mede omdat de rente extreem laag is op dit moment.

Op deze manier kunnen spelers maandelijks een bedrag betalen om de kosten over een langere periode uit te spreiden (maximaal 2 jaar). Elitedames hebben ook een goede mogelijkheid om via het spelen van competitie genoeg geld te verdienen om het verblijf geheel of gedeeltelijk te bekostigen. Voor heren is dat een stuk moeilijker doodgewoon omdat er zeer veel goede heren zijn, dus daar wordt niet snel voor betaald.

Kortom, daar waar in Nederland alle mogelijkheden langzaam opdrogen, is er nog van alles mogelijk in het droom land van de badminton Denemarken. Via de banner op deze site kan je meer informatie aanvragen over de mogelijkheden. Ook kan je via facebook vragen stellen aan Leon Ham en Huynh Duong over het verblijf en de trainingen op Oro.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!