SportSport

Erik Meijs: 'Trainingsweek in Wuhan-China'

Erik Meijs: 'Trainingsweek in Wuhan-China'

Mijn eerste week hier in China zit er helaas al bijna weer op. Vrijdag a.s. vertrekken we richting Guangzhou voor het WK! Maar laat ik nog even terug gaan naar het begin afgelopen zaterdag.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik arriveerde vroeg in de ochtend en werd opgewacht door een aantal mensen die Yao Jie naar mij had toegestuurd op het vliegveld. Ik werd vanuit het vliegveld direct naar een badmintonhal geleid om vervolgens tot laat in de middag wedstrijdjes te gaan spelen met de lokale senioren spelers en recreanten. Dit was meteen al erg leuk en zo raak je ook meteen een stuk van de jetlag kwijt.

Alle spelers genoten ervan om tegen toppers uit Europa te spelen zoals Eric Pang en Pablo Abian (en laat ik mezelf ook niet vergeten). De Nederlandse dubbelaars zouden pas later op de dag aankomen, die hebben dit feestje dus gemist.

Vervolgens was het afgelopen zondag dan tijd voor de grote happening en demonstratiewedstrijden die Yao Jie had georganiseerd tussen de aanwezige Europese spelers en Chinese spelers uit de provincie. Mooi om te zien dat er behoorlijk wat mensen op af waren gekomen om te genieten van de show. Deze dag werd ook nog gebruikt door BNL om Jie in het zonnetje te zetten en haar ambassadeur te maken voor het Nederlandse badminton. Dit heeft ze natuurlijk meer dan terecht verdiend!

Vanaf maandag was het de hoogste tijd voor de eerste echte training hier in Wuhan. Jie had weer een perfecte hal geregeld waar meer dan 20 banen waren, waardoor we dus alle ruimte hebben om onder leiding van bondscoach Rune Massing te trainen.

Elke middag en avond neemt Jie ons ook weer mee naar de heerlijkste restaurants of worden we allemaal uitgenodigd door hoge Chinese functionarissen die Jie hier natuurlijk allemaal kent en waarmee we ook vaak na de training een balletje slaan en veel lol mee hebben!

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!