SportSport

Erik Meijs: 'Trainingsweek in Wuhan-China'

Erik Meijs: 'Trainingsweek in Wuhan-China'

Mijn eerste week hier in China zit er helaas al bijna weer op. Vrijdag a.s. vertrekken we richting Guangzhou voor het WK! Maar laat ik nog even terug gaan naar het begin afgelopen zaterdag.

Ken je BC Castricum al?

Ik arriveerde vroeg in de ochtend en werd opgewacht door een aantal mensen die Yao Jie naar mij had toegestuurd op het vliegveld. Ik werd vanuit het vliegveld direct naar een badmintonhal geleid om vervolgens tot laat in de middag wedstrijdjes te gaan spelen met de lokale senioren spelers en recreanten. Dit was meteen al erg leuk en zo raak je ook meteen een stuk van de jetlag kwijt.

Alle spelers genoten ervan om tegen toppers uit Europa te spelen zoals Eric Pang en Pablo Abian (en laat ik mezelf ook niet vergeten). De Nederlandse dubbelaars zouden pas later op de dag aankomen, die hebben dit feestje dus gemist.

Vervolgens was het afgelopen zondag dan tijd voor de grote happening en demonstratiewedstrijden die Yao Jie had georganiseerd tussen de aanwezige Europese spelers en Chinese spelers uit de provincie. Mooi om te zien dat er behoorlijk wat mensen op af waren gekomen om te genieten van de show. Deze dag werd ook nog gebruikt door BNL om Jie in het zonnetje te zetten en haar ambassadeur te maken voor het Nederlandse badminton. Dit heeft ze natuurlijk meer dan terecht verdiend!

Vanaf maandag was het de hoogste tijd voor de eerste echte training hier in Wuhan. Jie had weer een perfecte hal geregeld waar meer dan 20 banen waren, waardoor we dus alle ruimte hebben om onder leiding van bondscoach Rune Massing te trainen.

Elke middag en avond neemt Jie ons ook weer mee naar de heerlijkste restaurants of worden we allemaal uitgenodigd door hoge Chinese functionarissen die Jie hier natuurlijk allemaal kent en waarmee we ook vaak na de training een balletje slaan en veel lol mee hebben!

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!