Mark Verschoor blikt terug op OroDenmark

Mark Verschoor blikt terug op OroDenmark

26 juli vertrokken wij in alle vroegte naar Leusden, waar Aad van Zeijl ons stond op te wachten om richting Denemarken te vertrekken.

Ken je BC Nieuwerkerk al?

Na een lange reis van ongeveer 10 uur met de auto en met de boot, kwamen wij eindelijk aan bij de hal op het kleine Deense eiland Oro. Ik mocht meteen bij aankomst mijn badmintonkleding aan gaan doen en me klaarmaken om mee te doen met de wedstrijden die ze gingen spelen. Dit was het begin van twee geweldige trainingsweken in Oro.

In deze twee weken trainden wij dagelijks 2 tot 3 keer per dag. Hierbij was er erg veel persoonlijke aandacht aangezien er de meeste tijd vier trainers rondliepen, dit op een groep die maximaal heeft bestaan uit 21 spelers. Deze spelers kwamen niet alleen uit Nederland of Denemarken maar er waren ook spelers uit Frankrijk, Italië, Duitsland en België.

De aandacht van de trainingen was veel gericht op het tactische denken tijdens het spelen. Dit betekende niet dat we geen technische dingen hebben getraind, sterker nog dit deden wij de hele tijd alleen werd daarbij heel duidelijk uitgelegd wanneer en waarom je bepaalde slagen gebruikte. Dit tactische gedeelte was voor mij zeer nuttig, aangezien ik daar nog vrij weinig echt bij stil heb gestaan. Het was dus zeer leerzaam voor mij.

In de weekenden kwam de ex-topspeler Jens Eriksen langs om ons trainingen te geven. Dit vond ik heel leuk aangezien die spelers vaak net andere dingen zien en/of weten dan de trainers.

Naast het vele trainen was er ook genoeg tijd voor een beetje ontspanning. Zo zijn we een dagje naar Kopenhagen geweest om een beetje tot rust te komen en te genieten van die grote stad. Ook zijn we een paar keer wezen kajakken, dit was zeker goed te voelen in je armen en in je buik. Hierdoor was je tijdens het ontspannen toch nog stiekem een beetje aan het trainen. We zijn ook wezen zwemmen met de hele groep, hierbij sprongen wij van de 7 meter hoge brug af en hadden we het super gezellig.

Ik blik terug op twee heel erg gezellige en leerzame weken, waarbij ik veel nieuwe vrienden heb gemaakt en genoten heb van het heerlijk klaargemaakte eten van Ron Daniëls en natuurlijk van zijn zoon Yannick. Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken die deze weken mogelijk hebben gemaakt, in 't specifiek de trainers die dag in dag uit klaarstonden voor alle spelers. Ik hoop dat ik volgend jaar weer terug kan komen om nogmaals zo'n geweldige tijd te hebben.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!