Duo Chen/De Visch Eijbergen door kwalificaties op Belgian International

Duo Chen/De Visch Eijbergen door kwalificaties op Belgian International

Gayle Mahulette tijdens haar single tegen Julie Finne-Ipsen.

Op de eerste dag van de Yonex Belgian International hebben Alida Chen en Soraya de Visch Eijbergen het hoofdtoernooi bereikt in het vrouwendubbel. Met twee zeges werd een plek in het hoofdschema veiliggesteld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het vrouwendubbel wonnen Alida Chen en Soraya de Visch Eijbergen hun eerste wedstrijd overtuigend in twee games van Ching Lin en Min Lin uit Taiwan. Daarna werd er tegen het duo Caitlin Pringle/Rebekka Findlay uit Schotland een 21-18 en 21-16 overwinning geboekt.

Mannenenkel

Nick Fransman versloeg in de eerste kwalificatieronde Nicolas Blondel (Zwitserland) met 21-13 en 21-12. Daarna won hij ook van de Bulgaar Makarski in twee games. In de laatste voorronde trof hij Tzu Wei Wang (Taiwan). De Aziaat won nipt van Fransman. Het werd 22-20, 17-21 en 21-11.

Mark Caljouw werd in drie games uitgeschakeld door Mundbjerg (Denemarken) en Marco de Jager door de Taiwanees Yang in twee games. Ook Vincent de Vries en Jordy Hilbink kwamen niet door de kwalificaties. De Vries verloor met 21-14 en 21-19 van de Zweed Yngvesson, terwijl Hilbink in drie games zijn meerdere moest erkennen in Yartsev (Rusland).

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette won in het vrouwenenkel met 12-21, 21-14 en 21-7 van de Zwitserse Ayla Huser en vervolgens ook van de Finse Mikkela in drie games. In de laatste voorroonde bleek Julie Finne-Ipsen uit Denemarken helaas met 14-21, 21-19 en 21-18 een maatje te groot voor de Nederlandse.

Alida Chen versloeg in haar eerste wedstrijd Anne Tran (Frankrijk) met 21-12 en 21-14. Vervolgens was de Zweedse Jenny Wan echter met 27-25, 15-21 en 22-20 te sterk.

Mix

Het als eerste geplaatste Nederlandse duo in de kwalificatie, Robin Tabeling en Myke Halkema verloren in de openingsronde met 21-19, 15-21 en 21-14 van Lee en Wang uit Taiwan. Ook het duo Ruben Jille/Alida Chen redde het niet in het gemengddubbel. In de eerste ronde was een koppel uit Taiwan in twee games te sterk.

Morgen begint het hoofdtoernooi van de Yonex Belgium International met nog meer Nederlandse deelnemers.

Klik hier voor alle uitslagen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!