clubzoeker

Duo Chen/De Visch Eijbergen door kwalificaties op Belgian International

Duo Chen/De Visch Eijbergen door kwalificaties op Belgian International

Gayle Mahulette tijdens haar single tegen Julie Finne-Ipsen.

Op de eerste dag van de Yonex Belgian International hebben Alida Chen en Soraya de Visch Eijbergen het hoofdtoernooi bereikt in het vrouwendubbel. Met twee zeges werd een plek in het hoofdschema veiliggesteld.

clubzoeker

Maak kennis met Meare van Dalm!

In het vrouwendubbel wonnen Alida Chen en Soraya de Visch Eijbergen hun eerste wedstrijd overtuigend in twee games van Ching Lin en Min Lin uit Taiwan. Daarna werd er tegen het duo Caitlin Pringle/Rebekka Findlay uit Schotland een 21-18 en 21-16 overwinning geboekt.

Mannenenkel

Nick Fransman versloeg in de eerste kwalificatieronde Nicolas Blondel (Zwitserland) met 21-13 en 21-12. Daarna won hij ook van de Bulgaar Makarski in twee games. In de laatste voorronde trof hij Tzu Wei Wang (Taiwan). De Aziaat won nipt van Fransman. Het werd 22-20, 17-21 en 21-11.

Mark Caljouw werd in drie games uitgeschakeld door Mundbjerg (Denemarken) en Marco de Jager door de Taiwanees Yang in twee games. Ook Vincent de Vries en Jordy Hilbink kwamen niet door de kwalificaties. De Vries verloor met 21-14 en 21-19 van de Zweed Yngvesson, terwijl Hilbink in drie games zijn meerdere moest erkennen in Yartsev (Rusland).

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette won in het vrouwenenkel met 12-21, 21-14 en 21-7 van de Zwitserse Ayla Huser en vervolgens ook van de Finse Mikkela in drie games. In de laatste voorroonde bleek Julie Finne-Ipsen uit Denemarken helaas met 14-21, 21-19 en 21-18 een maatje te groot voor de Nederlandse.

Alida Chen versloeg in haar eerste wedstrijd Anne Tran (Frankrijk) met 21-12 en 21-14. Vervolgens was de Zweedse Jenny Wan echter met 27-25, 15-21 en 22-20 te sterk.

Mix

Het als eerste geplaatste Nederlandse duo in de kwalificatie, Robin Tabeling en Myke Halkema verloren in de openingsronde met 21-19, 15-21 en 21-14 van Lee en Wang uit Taiwan. Ook het duo Ruben Jille/Alida Chen redde het niet in het gemengddubbel. In de eerste ronde was een koppel uit Taiwan in twee games te sterk.

Morgen begint het hoofdtoernooi van de Yonex Belgium International met nog meer Nederlandse deelnemers.

Klik hier voor alle uitslagen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!