Duo Chen/De Visch Eijbergen door kwalificaties op Belgian International

Duo Chen/De Visch Eijbergen door kwalificaties op Belgian International

Gayle Mahulette tijdens haar single tegen Julie Finne-Ipsen.

Op de eerste dag van de Yonex Belgian International hebben Alida Chen en Soraya de Visch Eijbergen het hoofdtoernooi bereikt in het vrouwendubbel. Met twee zeges werd een plek in het hoofdschema veiliggesteld.

Ken je APGS Amsterdam al?

In het vrouwendubbel wonnen Alida Chen en Soraya de Visch Eijbergen hun eerste wedstrijd overtuigend in twee games van Ching Lin en Min Lin uit Taiwan. Daarna werd er tegen het duo Caitlin Pringle/Rebekka Findlay uit Schotland een 21-18 en 21-16 overwinning geboekt.

Mannenenkel

Nick Fransman versloeg in de eerste kwalificatieronde Nicolas Blondel (Zwitserland) met 21-13 en 21-12. Daarna won hij ook van de Bulgaar Makarski in twee games. In de laatste voorronde trof hij Tzu Wei Wang (Taiwan). De Aziaat won nipt van Fransman. Het werd 22-20, 17-21 en 21-11.

Mark Caljouw werd in drie games uitgeschakeld door Mundbjerg (Denemarken) en Marco de Jager door de Taiwanees Yang in twee games. Ook Vincent de Vries en Jordy Hilbink kwamen niet door de kwalificaties. De Vries verloor met 21-14 en 21-19 van de Zweed Yngvesson, terwijl Hilbink in drie games zijn meerdere moest erkennen in Yartsev (Rusland).

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette won in het vrouwenenkel met 12-21, 21-14 en 21-7 van de Zwitserse Ayla Huser en vervolgens ook van de Finse Mikkela in drie games. In de laatste voorroonde bleek Julie Finne-Ipsen uit Denemarken helaas met 14-21, 21-19 en 21-18 een maatje te groot voor de Nederlandse.

Alida Chen versloeg in haar eerste wedstrijd Anne Tran (Frankrijk) met 21-12 en 21-14. Vervolgens was de Zweedse Jenny Wan echter met 27-25, 15-21 en 22-20 te sterk.

Mix

Het als eerste geplaatste Nederlandse duo in de kwalificatie, Robin Tabeling en Myke Halkema verloren in de openingsronde met 21-19, 15-21 en 21-14 van Lee en Wang uit Taiwan. Ook het duo Ruben Jille/Alida Chen redde het niet in het gemengddubbel. In de eerste ronde was een koppel uit Taiwan in twee games te sterk.

Morgen begint het hoofdtoernooi van de Yonex Belgium International met nog meer Nederlandse deelnemers.

Klik hier voor alle uitslagen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!