clubzoeker

Een duik in het diepe: Renske Kwakkenbos aan de slag op Oro

Een duik in het diepe: Renske Kwakkenbos aan de slag op Oro

Renske Kwakkenbos bezig met het bespannen van een racket.

Er zijn twee belangrijke dingen gebeurd afgelopen weekend. Op de eerste plaats is Renske Kwakkenbos aangekomen en heeft ze al de eerste twee dagen training achter de rug.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Haar moeder Joke heeft haar zaterdag gebracht. Letterlijk vijf minuten voor het avondeten kwamen ze aan in een hele gezellige situatie waar twee Duitse meisjes al een week aan het trainen waren en waar ze direct mee aan de slag kon. Naast Amelie en Christina waren Yannick en Shara aanwezig en gasttrainer Andreas Johannsen.

Luxe dus weer. Drie spelers en twee coaches die op elk detail letten. De gesprekken die ik had met met Andreas dit weekend hebben geleid tot een samenwerkingsafspraak die veel verder gaat dan wat we tot op heden hadden afgesproken. Andreas verhuist volgend weekend naar OroDenmark en wordt de vaste tweede trainer.

De afgelopen week hebben we twee nieuw Deense spelers gekregen die een paar keer per week komen trainen. Na Renske zijn er nog een paar aanvragen gekomen uit Nederland voor zowel hele lange als korte stages op OroDenmark.

Renske heeft de eerste lessen er op zitten en de techniektraining die we hier doen vereist dat ze met veel meer kilo's gaat spelen in haar rackets. Dus een van de eerste dingen die we hebben gedaan is de bespanning uit haar rackets knippen en haar geleerd hoe ze rackets moet bespannen.

Renske dacht al veel te weten over hoe het er hier op Oro aan toe gaat, maar ze is denk ik van de ene in de andere verrassing gevallen. Ze is nauwelijks in Denemarken en ze heeft er al negen uur training op zitten. Gisteren twee trainingen van twee uur en vandaag een ochtendtraining van drie uur en een namiddagtraining van twee uur.

Haar eerste opmerking na twee dagen trainingen met Amelie, Christina, Andreas en mij: "Het gaat zo snel, het tempo van aangeven is zo hoog en je moet overal aan denken... Heerlijk."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!