Er staat weer een zeer drukke tijd voor de deur

Er staat weer een zeer drukke tijd voor de deur

Dinsdag overleg met Holbaek Badminton Klub en het Badminton College om de trainingen van onze drie verschillende organisaties beter op elkaar af te laten stemmen. En om veel meer gebruik te maken van elkaars kennis. Een van de agendapunten is om de spelers op Oro wekelijks ook deel te laten nemen aan de trainingen van het college en omgekeerd.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Woensdag hebben we de hele dag 8 personen van de Universiteit van Roskilde op bezoek, we gaan kijken hoe we de badminton kennis wetenschappelijk kunnen onderbouwen en hiermee gaat een lang gekoesterde droom in vervulling om op een hele andere manier naar de ontwikkeling van onze sport te kijken. Het is heerlijk om met een groep mensen te praten waarvoor niets maar dan ook niets gek genoeg is. Alles kan en mag onderzocht worden als het gaat om de kennis te vergroten en ik ben dan ook voor 100% van plan daar gebruik van te gaan maken. We gaan kijken naar het materiaal, de etnisch en culturele achtergrond, naar de perceptie van tijd, er komt onderzoek naar waarom core stability training werkt en hoe we dat in de hele samenleving kunnen gebruiken.

Terwijl er in Nederland voor het eerst openbaar wordt nagedacht over hoe we China gaan verslaan (iets waar ik 3 jaar terug over begon te schrijven) zijn we er hier op universiteiten wetenschappelijk mee bezig. Dan weet je ook gelijk waarom ik hier ben en niet op de Dutch Open, dat hoe goed ook bedoeld gewoon achter loopt. Een leuk opmerking die ik nog kan maken is dat Leon Ham op dit moment in contact is met Roskilde om daar te gaan studeren en betrokken te zijn met het badmintononderzoek, ik hoop dan ook Leon weer te kunnen verwelkomen op Oro begin 2014 als hij gaat beginnen met zijn studie in Denemarken.

Vrijdag is het begin van weer twee weken trainingsstage op Oro voor een groepje van 8 spelers uit Nederland en Denemarken. Langzaamaan is er het hele jaar door badmintonactiviteit op ons kleine eiland. Deze keer starten we met het spelen van de Danish Junior Cup en omdat we alleen maar U17 spelers hebben is het vrij eenvoudig en hoeven we maar naar een hal.

We zijn met vier coaches voor deze spelers namelijk Huynh Duong, Aad van Zeijl, Andreas Johannsen en ik zelf. Met Aad er bij is het werkelijk luxe want niet elke ploeg heeft zijn eigen fysiotherapeut bij zich. Na het toernooi is het weer hard trainen zowel op Oro als in Holbaek Badminton Klub. De spelers zullen kunnen genieten van 4 tot 6 uur privétraining per dag van verschillende trainers. De training zal niet veel verschillen wat we dagelijks met Renske doen, want het is erg effectief.

Ik wil ook iedereen bedanken die video's en shirts heeft besteld. Het zijn geen geweldig grote bedragen die er mee gemoeid zijn, maar het helpt allemaal om verder te komen met spelers als Renske. Als je wil dat onze sport zich blijft ontwikkelen, steun ons dan met alles wat je kan, want wij hebben het hard nodig en zijn tevreden met kleine bijdrage.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!