Jordy Hilbink naar achtste finale op Yonex Dutch Open

Jordy Hilbink naar achtste finale op Yonex Dutch Open

Jordy Hilbink heeft als enige Nederlander de laatste zestien bereikt in het mannenenkel. De Nederlander won in de tweede ronde met 21-11 en 21-19 van Leonov Kyrylo uit Oekraïne. Vincent de Vries en Erik Meijs strandden in de tweede ronde.

Ken je BC Vrij Uit al?

Vincent de Vries kon namens Nederland revanche nemen op Gabriel Ulldahl (Zweden) voor de uitschakeling van Eric Pang, maar moest na een goede eerste game het met 19-21 en 7-21 afleggen tegen Ulldahl.

Erik Meijs speelde in de tweede ronde tegen Yuxiang Huang uit China. Huang schoot uit de startblokken en won de eerste game met 21-14. Daarna kwam Meijs echter sterk terug, haalde de tweede game met 21-16 binnen, maar verloor met dezelfde cijfers in de slotgame.

In het gemengddubbel drongen de Nederlandse koppels Jelle Maas/Iris Tabeling en Ruben Jille/Alida Chen door tot de tweede ronde. Maas en Tabeling wonnen van Ari Trisnanto/Meisy Jolly (Duitsland/Indonesië) in een spannende partij met 21-18, 21-23 en 21-13. Jille en Chen versloegen in een Nederlandse onderonsje Ruben Wijnands en Dorien Lups 21-9, 18-21 en 21-13.

Jacco Arends en Selena Piek gingen in de eerste ronde onderuit tegen het zeer sterke koppel Bawa Chrisnanta/Vanessa Neo (Signapore, 2) met 10-21 en 19-21. Ook de koppels Lisa Malaihollo/Virgil Soeroredjo (Nederland/Suriname) en Nico Hermans/Cheryl Seinen verloren in de eerste ronde van de mix.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!