clubzoeker

Jordy Hilbink naar achtste finale op Yonex Dutch Open

Jordy Hilbink naar achtste finale op Yonex Dutch Open

Jordy Hilbink heeft als enige Nederlander de laatste zestien bereikt in het mannenenkel. De Nederlander won in de tweede ronde met 21-11 en 21-19 van Leonov Kyrylo uit Oekraïne. Vincent de Vries en Erik Meijs strandden in de tweede ronde.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vincent de Vries kon namens Nederland revanche nemen op Gabriel Ulldahl (Zweden) voor de uitschakeling van Eric Pang, maar moest na een goede eerste game het met 19-21 en 7-21 afleggen tegen Ulldahl.

Erik Meijs speelde in de tweede ronde tegen Yuxiang Huang uit China. Huang schoot uit de startblokken en won de eerste game met 21-14. Daarna kwam Meijs echter sterk terug, haalde de tweede game met 21-16 binnen, maar verloor met dezelfde cijfers in de slotgame.

In het gemengddubbel drongen de Nederlandse koppels Jelle Maas/Iris Tabeling en Ruben Jille/Alida Chen door tot de tweede ronde. Maas en Tabeling wonnen van Ari Trisnanto/Meisy Jolly (Duitsland/Indonesië) in een spannende partij met 21-18, 21-23 en 21-13. Jille en Chen versloegen in een Nederlandse onderonsje Ruben Wijnands en Dorien Lups 21-9, 18-21 en 21-13.

Jacco Arends en Selena Piek gingen in de eerste ronde onderuit tegen het zeer sterke koppel Bawa Chrisnanta/Vanessa Neo (Signapore, 2) met 10-21 en 19-21. Ook de koppels Lisa Malaihollo/Virgil Soeroredjo (Nederland/Suriname) en Nico Hermans/Cheryl Seinen verloren in de eerste ronde van de mix.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!