Vijf kwartfinales voor Oranje op Irish Open

Vijf kwartfinales voor Oranje op Irish Open

Erik Meijs en de dubbels Arends/Piek, Maas/Tabeling (beide mix), Arends/Maas (mannendubbel) en Piek/Muskens (vrouwendubbel) hebben de kwartfinales bereikt van de Carlton Irish Open.

clubzoeker

Maak kennis met Debora Jille!

Erik Meijs won in het mannenenkel in de eerste ronde van Matthew Carder (Schotland) met 21-9 en 21-16. Vervolgens wist Meijs in de tweede ronde Joachim Persson (Denemarken, 3) verrassend met tweemaal 21-13 te verslaan. Hiermee was de kwartfinaleplek een feit. Nick Fransman verloor in de eerste ronde van de als vierde geplaatste Ier Scott Evans met 21-10 en 21-17.

In het gemengddubbel waren Jacco Arends/Selena Piek in hun eerste wedstrijd met tweemaal 21-16 te sterk voor Raphael Beck/Kira Kattenbeck (Duitsland). Daarna wonnen de Nederlanders in de achtste finale ook met 21-16 en 21-11 van Ashmarin/Bolotova (Rusland).

Ook Jelle Maas/Iris Tabeling bereikten de kwartfinale van de mix. Eerst werd er tegen Roman Zirnwald/Elisabeth Baldauf (Oostenrijk) met 21-17, 16-21 en 21-11 gewonnen en vervolgens klopten ze ook het Engelse duo Coles/Lim met 21-17 en 21-19. Het mixduo Robin Tabeling/Myke Halkema verloor in de eerste ronde met twee keer 21-11 van het Schotse koppel Robert Blair/Imogen Bankier (2).

Soraya de Visch Eijbergen won haar eerste wedstrijd met 21-11 en 21-13 van Lucie Cerna (Tsjechië). In de achtste finale tegen Tatjana Bibik ging de Nederlandse na een spannende eerste game met 25-23, 16-21 en 11-21 onderuit.

Het mannendubbel Arends/Maas schaarde zich ook bij de laatste acht. Het Oranje-duo klopte eerst Ellis/Wolfenden (Engeland) met 21-14, 16-21 en 21-18. In de achtste finale tegen Chau/Serasinghe (Australië) boekten de Nederlanders een simpele 21-12 en 21-11 zege.

Eefje Muskens/Selena Piek wonnen in het vrouwendubbel eerst van de Engelse vrouwen Brown/Lim (21-12, 21-9) en daarna ook eenvoudig met 21-8 en 21-13 van Thomas/Turner (Wales). Het duo De Visch Eijbergen/Tabeling werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Hui Ern NG/Hui Lin NG (Maleisië, 2).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!