SportSport

Vijf kwartfinales voor Oranje op Irish Open

Vijf kwartfinales voor Oranje op Irish Open

Erik Meijs en de dubbels Arends/Piek, Maas/Tabeling (beide mix), Arends/Maas (mannendubbel) en Piek/Muskens (vrouwendubbel) hebben de kwartfinales bereikt van de Carlton Irish Open.

Ken je BC De Astroïden al?

Erik Meijs won in het mannenenkel in de eerste ronde van Matthew Carder (Schotland) met 21-9 en 21-16. Vervolgens wist Meijs in de tweede ronde Joachim Persson (Denemarken, 3) verrassend met tweemaal 21-13 te verslaan. Hiermee was de kwartfinaleplek een feit. Nick Fransman verloor in de eerste ronde van de als vierde geplaatste Ier Scott Evans met 21-10 en 21-17.

In het gemengddubbel waren Jacco Arends/Selena Piek in hun eerste wedstrijd met tweemaal 21-16 te sterk voor Raphael Beck/Kira Kattenbeck (Duitsland). Daarna wonnen de Nederlanders in de achtste finale ook met 21-16 en 21-11 van Ashmarin/Bolotova (Rusland).

Ook Jelle Maas/Iris Tabeling bereikten de kwartfinale van de mix. Eerst werd er tegen Roman Zirnwald/Elisabeth Baldauf (Oostenrijk) met 21-17, 16-21 en 21-11 gewonnen en vervolgens klopten ze ook het Engelse duo Coles/Lim met 21-17 en 21-19. Het mixduo Robin Tabeling/Myke Halkema verloor in de eerste ronde met twee keer 21-11 van het Schotse koppel Robert Blair/Imogen Bankier (2).

Soraya de Visch Eijbergen won haar eerste wedstrijd met 21-11 en 21-13 van Lucie Cerna (Tsjechië). In de achtste finale tegen Tatjana Bibik ging de Nederlandse na een spannende eerste game met 25-23, 16-21 en 11-21 onderuit.

Het mannendubbel Arends/Maas schaarde zich ook bij de laatste acht. Het Oranje-duo klopte eerst Ellis/Wolfenden (Engeland) met 21-14, 16-21 en 21-18. In de achtste finale tegen Chau/Serasinghe (Australië) boekten de Nederlanders een simpele 21-12 en 21-11 zege.

Eefje Muskens/Selena Piek wonnen in het vrouwendubbel eerst van de Engelse vrouwen Brown/Lim (21-12, 21-9) en daarna ook eenvoudig met 21-8 en 21-13 van Thomas/Turner (Wales). Het duo De Visch Eijbergen/Tabeling werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Hui Ern NG/Hui Lin NG (Maleisië, 2).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!