SportSport

Vijf kwartfinales voor Oranje op Irish Open

Vijf kwartfinales voor Oranje op Irish Open

Erik Meijs en de dubbels Arends/Piek, Maas/Tabeling (beide mix), Arends/Maas (mannendubbel) en Piek/Muskens (vrouwendubbel) hebben de kwartfinales bereikt van de Carlton Irish Open.

Ken je BC Castellum al?

Erik Meijs won in het mannenenkel in de eerste ronde van Matthew Carder (Schotland) met 21-9 en 21-16. Vervolgens wist Meijs in de tweede ronde Joachim Persson (Denemarken, 3) verrassend met tweemaal 21-13 te verslaan. Hiermee was de kwartfinaleplek een feit. Nick Fransman verloor in de eerste ronde van de als vierde geplaatste Ier Scott Evans met 21-10 en 21-17.

In het gemengddubbel waren Jacco Arends/Selena Piek in hun eerste wedstrijd met tweemaal 21-16 te sterk voor Raphael Beck/Kira Kattenbeck (Duitsland). Daarna wonnen de Nederlanders in de achtste finale ook met 21-16 en 21-11 van Ashmarin/Bolotova (Rusland).

Ook Jelle Maas/Iris Tabeling bereikten de kwartfinale van de mix. Eerst werd er tegen Roman Zirnwald/Elisabeth Baldauf (Oostenrijk) met 21-17, 16-21 en 21-11 gewonnen en vervolgens klopten ze ook het Engelse duo Coles/Lim met 21-17 en 21-19. Het mixduo Robin Tabeling/Myke Halkema verloor in de eerste ronde met twee keer 21-11 van het Schotse koppel Robert Blair/Imogen Bankier (2).

Soraya de Visch Eijbergen won haar eerste wedstrijd met 21-11 en 21-13 van Lucie Cerna (Tsjechië). In de achtste finale tegen Tatjana Bibik ging de Nederlandse na een spannende eerste game met 25-23, 16-21 en 11-21 onderuit.

Het mannendubbel Arends/Maas schaarde zich ook bij de laatste acht. Het Oranje-duo klopte eerst Ellis/Wolfenden (Engeland) met 21-14, 16-21 en 21-18. In de achtste finale tegen Chau/Serasinghe (Australië) boekten de Nederlanders een simpele 21-12 en 21-11 zege.

Eefje Muskens/Selena Piek wonnen in het vrouwendubbel eerst van de Engelse vrouwen Brown/Lim (21-12, 21-9) en daarna ook eenvoudig met 21-8 en 21-13 van Thomas/Turner (Wales). Het duo De Visch Eijbergen/Tabeling werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Hui Ern NG/Hui Lin NG (Maleisië, 2).

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!